Home » Life & Style » Influența cristalelor asupra corpului spiritual. Recomandări pentru sezonul Scorpionului

Influența cristalelor asupra corpului spiritual. Recomandări pentru sezonul Scorpionului

Astrolog D. Mădă / 31.10.2020, 12:57

Influența cristalelor asupra corpului spiritual. Iată care sunt câteva dintre recomandările pentru sezonul Scorpionului.

Influența cristalelor asupra corpului spiritual

Dacă magia de tip Harry Potter ne-ar fi accesibilă, și printr-o incantație și o unduire a baghetei evenimentele s-ar derula conform intențiilor magicianului, ce anume ai dori să se întâmple?

(Paranteză special alocată intuiției și vizualizării, invitandu-te să răspunzi la întrebarea de mai sus)

Ca bonus, magicianul iscusit ți-ar trimite un cadou prin sistemul de curierat încărcat cu praf de stele, un bilet dus-întors cu destinația: trecutul îndepărtat. Scopul? Să redescoperi misterele vieții, simplitatea care ne caracterizează zilele și conexiunea cu puterea gândurilor, credințelor și vibrațiilor existente în lume.

Un lucru pe care-l vei regăsi vizitând civilizații antice este multitudinea de elemente pe care viața le conține. Nu e doar o separare a zilelor între viață profesională și viață personală, cum este încă la modă azi. Descoperi o interconexiune pe care realizăm că am dat-o uitării, prinși printre altele cu progrese tehnologice, blocaje în trafic și multe istorii despre stres.

Cristalele au unele proprietăți terapeutice
Cristalele au unele proprietăți terapeutice

Și în călătoria aceasta îți atrag atenția acele obiecte pe care le recunoaștem cu ușurință din documentare, vizite la muzeu sau chiar interes personal, și anume amuletele, cristalele și mineralele cu rol protector. Astăzi ele sunt obiectul de lucru al litoterapiei, practică prin care sunt recunoscute proprietățile terapeutice ale diverselor tipuri de pietre, minerale sau cristale, al căror proces de formare a început cu mii de ani în urmă.

Metaforic aș putea spune că pietrele sunt o versiune a noastră, care înglobează vibrația creatoare și conduc/amplifică energiile în variate moduri. Asta facem și noi zi de zi, de cele mai multe ori fără să fim conștienți de toate câte se întâmplă în jurul nostru.

Din punct de vedere astrologic, ne aflăm în sezonul Scorpionului

Energia lui este recunoscută prin puterea sa de transformare precum Pasarea Phoenix, care renaște din propria cenușă. De aceea, în această perioadă este benefic să “ardem” din rădăcini tot ce ne blochează propria călătorie, din punct de vedere mental și spiritual. Este timpul să eliberam tot ce nu mai face parte din noi (relații, situații, lucruri). Să ne onorăm trecutul, oferindu-ne șansa de a progresa.

Temele acestui sezon necesită timp, spațiu și răbdare pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră. Pas cu pas, cu atenție și răbdare. Și cel mai important să ne iubim în fiecare moment și să fim prezenți în viața noastră.
Meditația, yoga, plimbările pentru a admira culorile toamnei și micile gesturi care ne umple zilele de bine și frumos sunt indispensabile aș spune, mai ales în aceste zile pline de incertitudine.

Din categoria cristalelor cu care ne putem împrieteni fac parte Topazul, Obsidianul, Malachitul în verdele său inconfundabil, Rodocrozit, Howlite cu ale sale linii fine de gri pe un fundal alb, și Jaspul roșu. Bineînțeles, lista e mai cuprinzătoare, iar motivele pentru care alegem/suntem atrași de un anumit cristal nu se rezumă doar la perioada zodiacală. Benefic este să ne învățăm să lucrăm cu ele, abordând holistic toate aspectele vieții, creând o legătură mai asumată cu natura și având grijă de noi (fizic, mental, emoțional și spiritual).

Cele mai cunoscute tipuri de cristale
Cele mai cunoscute tipuri de cristale

În perioada cât Soarele traversează acest semn, putem accesa (prin puterea intuiției care îi este caracteristică) tărâmul acelor daruri personale care stau ascunse în “subteran”. Cel mai important este să ne dăm voie să explorăm acele sentimente/trăiri care ne pot ține captivi din punct de vedere emoțional.

Fiecare dintre noi trăim la intensități diferite aceste mișcări ale corpurilor cerești. Dacă în această perioadă te simți ca și când ai traversa un deșert al trăirilor și emoțiilor lipsite aparent de sens, fără o direcție clară, îți propun următorul model de lucru:

  • investește energia în ceea ce contează cu adevărat pentru tine. Soarele în Scorpion și perioada de retrogradare a lui Marte (energie, acțiune, vitalitate) în Berbec sunt un izvor de resurse în acest sens.
  • lucrează activ cu simbolistica lui Marte (conducător al semnelor Berbec și Scorpion), aceea de transformare intensă a egoului și sufletului.
  • meditează un pic asupra propriului ego: Cum îl recunoști? și Cum îl temperezi?
  • reflectă asupra impermanenței lucrurilor, conștientizând că nimeni și nimic nu este veșnic.

Influența cristalelor asupra corpului spiritual. Pe care le alegem

Jaspul roșu contribuie prin susținerea pe care o oferă în a accesa puterea, rezistența și stabilitatea necesară.
Topazul, fermecător prin al său colorit este o piatră menționată inclusiv în „Gemmarum et Lapidum Historia” redactată de doctorul mineralog belgian Anselmus Boëtius de Boodt, considerată carte de referință în litoterapie în sec XVIII. Printre multiplele sale calități, Topazul atrage inspirația, susține spiritul artistic, claritatea gândurilor, eliminând rigiditatea mentală și prejudecățile. Și cel mai important, ajută foarte mult în procesul de comunicare, intenția noastră fiind de a comunica deschis și onest.

Scorpionul este cunoscut ca un semn pasional, care dezvoltă sentimente extrem de puternice, chiar dacă le ține ascunse adânc în interior. Perioada cât Soarele este în Scorpion, poate fi un prilej bun de manifestare profundă a sentimentelor de iubire/iertare – nu vă abțineți, ci comunicați deschis și sincer. Este important să nu rămânem ancorați în trecut, să iertăm și să recalibrăm acțiunile prezentului.

Pentru a canaliza energia organismului, Obsidianul negru este o alegere bună. Piatră protectoare, aceasta combate fricile, lucrează pentru a elimina blocajele emoționale și ține la distanță atacurile psihice pe care le resimțim uneori ca lipsă de energie, oboseală psihică și chiar, uneori cu manifestări de senzații de rău fizic. Afirmații utile când interacționăm cu acest cristal sunt: „Îmi amplific puterea în mod productiv” „Îmi integrez partea de umbră” „Reprezint propriul meu adevăr”.

Scorpionul în zodiac
Scorpionul în zodiac

Malachitul intră în scenă prin energia zeițelor cu care a fost asociată de-a lungul istoriei. La egipteni era piatra zeiței fericirii și iubirii feminine, Hathor. La romani și greci, corespundea lui Venus/Afroditei; iar în mitologia slavică era dedicată Stăpânei Munților Cuprului. Practic, prorietățile sale transformatoare ne ajută să înțelegem concepte mai profunde și ne întărește capacitatea de a observa.

Rodocrozitul este alegerea ideală, asemeni unui trandafir (numele provenind din grecul „rhodon” , trandafir) te va bucura prin delicatețea și coloritul specific. Ea aduce bucurie, inteligență și susține memoria posesorului său, oferind echilibru și având virtuți calmante în momente foarte tensionate.

Nu în cele din urmă, Howlitul ar putea fi folosit pentru un somn de calitate (ținut sub pernă), o digestie mai bună, cât și o ameliorare a cazurilor de hipersensibilitate și/sau depresie. În provocările pline de mister aduse de sezonul Scorpion, Howlitul favorizează judecata dreaptă și întărește caracterul.

Da, nu avem cum să deschidem culoarul de pe platforma londoneză 9 ¾ și să luăm expresul spre școala de magie Hogwarts, din celebra serie Harry Potter. Însă avem cunoștințe și resurse pentru a lucra cu energia Terrei, cu vibrația care ne înalță și ne întărește sistemul imunitar, ca o completare la tot ce facem benefic pentru ritmul de viață sănătos dorit.