Home » Știri » Cum se calculează ascendentul în horoscopul european. Ce importanță are acest indicator

Cum se calculează ascendentul în horoscopul european. Ce importanță are acest indicator

Redactia Știri / 19.10.2020, 18:45
Cum se calculează ascendentul în horoscopul european. Ce importanță are acest indicator

Un rol important în realizarea astrogramei unei persoane îl joacă atât zodia, cât și ascendentul. Dacă conceptul de zodie le este cunoscut tuturor, nu același lucru se poate spune însă și despre noțiunea de ascendent. Cei care au încercat însă să descopere mai multe lucruri despre harta natală, știu însă că și ascendentul are o pondere importantă în astrograma lor.

Ce este Zodia și ce este Ascendentul

Suntem familiarizați cu noțiunea de zodie, dar puțini știu însă ce înseamnă ascendentul. Ei bine dacă zodia este reprezentată de semnul zodiacal în care se află Soarele la momentul nașterii, ascendentul este caracterizat de semnul zodiacal care se ridică la răsărit la momentul nașterii.

Dacă este să ne luăm după indicațiile oferite de DEX (Dicționarul Explicativ al Limbii Române), vom găsi următoarele explicații care încearcă să poziționeze clar cconceptul de zodie, dar și cel de ascendent.

ZÓDIE, zodii, s. f. 1. Fiecare dintre cele douăsprezece constelații ale zodiacului (1); p. gener. constelație, planetă. ♦ Interval de timp determinat când Soarele se află într-un astfel de sector.

2. Constelație corespunzând unei anumite luni a anului în care se naște cineva și care, potrivit unor credințe mistice, are o mare influență asupra destinului acestuia; interval de timp corespunzător; p. ext. destin, ursită. ◊ Expr. (Glumeț) A se naște în zodia porcului = a fi foarte norocos, a avea noroc porcesc. A se naște în zodia rațelor = a fi mereu însetat. A-i da (cuiva) în zodii = a-i prezice cuiva soarta, viitorul după poziția stelelor.

3. (Rar) Ursitoare. – Din ngr. zódhion.

În ceea ce privește ascendentul, vom extrage sensul care ne interesează cel mai mult în acest caz.

ASCENDÉNT, -Ă, ascendenți, -te, adj.s. m. și f.s. n. Parte a cerului aflată deasupra orizontului în momentul nașterii cuiva; semn zodiacal aflat deasupra orizontului estic, la naștere. – Din lat. ascendens, -ntis, fr. ascendant.

Se spune despre Ascendent că influențează aspectul fizic al nativului, fiind responsabil pentru prima impresie pe care o lasă asupra celor din jur.  Asta presupune atât înfățișarea nativului respectiv, cât și reacțiile pe care le are persoana respectivă cu privire la anumite situații. Deci, ascendentul scoate în evidență atât aspecte ce țin de fizic, cât și de latura psihică.

Felul în care cineva gestionează o anumită situație, cum se comportă, ce relevă personalitatea sa, cum își schimbă înfățișarea acea persoană, schimbările care intervin. În concluzie, imaginea personalității nativului nu este completă fără caracteristicile Ascendentului.

Ascendentul are o pondere importantă în harta natală a unei persoane
Ascendentul are o pondere importantă în harta natală a unei persoane

Cum se calculează Ascendentul

Prin urmare, o persoană va prezenta atât caracteristici din parte zodiei sale, cât și din partea ascendentului. Va împrumuta trăsături din partea celor două care îi vor defini personalitatea și evoluția în viață.

Conform urania.ro, ascendentul reprezintă al doilea factor ca importanță după poziția Soarelui.  Pentru a calcula ascendentul este elementar să cunoști anumite detalii fără de care nu se poate realiza harta natală a unei persoane cu date cât mai precise.

Astfel, este esențial să transmiți corect următoarele informații: ora, data și locul nașterii. Pentru rezultate cât mai bune, ar fi bine să cunoști ora exactă, care implică și minutul nașterii. Dar mare atenție, căci o estimare cu câteva minute în plus sau în minus poate duce la o interpretare greșită din punct de vedere a astrogramei unui individ.

Pentru a-ți calcula ascendentul poți să intri fie pe site-ul menționat mai sus sau pe alt site de profil, unde găsești o formulă de calcul specifică, fie poți apela la ajutorul unui specialist în domeniu. Prezentând informații exacte despre data nașterii, specialistul îți poate realiza o hartă natală în detaliu corespunzătoare personalității tale. Atunci când urmărești însă un horoscop cu particularități generale pentru toate zodiile, nu strică însă să citești atât ce prezintă zodia ta, dar să te uiți și pe zodia ascendentului tău.