Home » Life & Style » Lacul Ochiul Beiului, locul mirific din România. De ce nu îngheață niciodată apa din acest lac

Lacul Ochiul Beiului, locul mirific din România. De ce nu îngheață niciodată apa din acest lac

Alexandru Cazacu / 07.05.2021, 09:53
Lacul Ochiul Beiului, locul mirific din România. De ce nu îngheață niciodată apa din acest lac

România este o țară plină de minunății și peisaje naturale de o frumusețe fără egal. Printre cele mai spectaculoase locuri din țara noastră se află și Lacul Ochiul Beiului, care nu îngheață niciodată. În continuare vă vom spune unde se află acest lac incredibil și care este motivul pentru care apa acestuia nu îngheață.

Lacul Ochiul Beiului, locul mirific din România. Apa din acest lac nu îngheață niciodată

După cum spuneam, Lacul Ochiul Beiului este de o frumusețe rar întâlnită. Culoarea acestuia este de un albastru strălucitor care îți fură ochii. Lacul are această culoare datorită razelor de soare care se reflectă asupra sedimentelor calcaroase din apă și a concentrației de dioxid de carbon din apă.

Apa acestui lac este atât de curată și limpede încât poți vedea tot ce se află pe fundul lacului. Potrivit localnicilor, apa din Lacul Ochiul Beiului nu îngheață nici la cele mai scăzute temperaturi. De asemenea, oamenii locului sunt de părere că apa din acest lac poate vindeca depresia.

Apa din Lacul Ochiul Beiului nu îngheață niciodată

Fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din România, Lacul Ochiul Beiului se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin. De asemenea, în această zonă minunată, turiștii mai pot vizita și cascadele Beușnița și Bigăr, cea din urmă fiind una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

După cum spuneam mai sus, acest lac deosebit de frumos nu îngheață niciodată. Se pare că acest lucru este posibil datorită alimentării sale de un izvor carstic subteran, care face ca temperatura sa să rămână constantă. Localnicii spun că oricât de frig ar fi afară, temperatura apei nu ajunge niciodată la nivelurile de îngheț, aceasta fiind situată tot timpul între 4 și 8 grade Celsius.

Lacul Ochiul Beiului, locul incredibil din România. Apa din acest lac nu îngheață niciodată
Lacul Ochiul Beiului, locul incredibil din România. Apa din acest lac nu îngheață niciodată

O destinație perfectă pentru turiști

Deși este extraordinar de frumos și situat într-o zonă ca din basme, nu foarte multă lume știe de existența acestui lac. Acesta este și motivul pentru care lacul este foarte special, fiind încă sălbatic și niciodată suprapopulat.

Dacă alegi să vizitezi acest loc, te vei simți minunat și nu vei regreta că ai ajuns aici. De asemenea, această zonă este perfectă și pentru iubitorii de drumeții, deoarece există câteva trasee care duc la lac, cea mai scurtă dintre ele fiind potrivită și pentru părinții cu copii.

Pe lângă frumusețea și calitățile sale deosebite, numele acestui lac are și o poveste impresionantă. Mai exact Bey este numele unui lider turc, iar legenda spune că fiului unui Bey care avea ochii de un albastru strălucitor s-a îndrăgostit de fiica unui cioban din această zonă.

Deși dragostea dintre cei doi era nemărginită, tatăl băiatului nu a fost de acord cu relația lor, așadar a ucis-o pe frumoasa fată. Atunci, tânărul a fugit în pădure și a umplut o parte din pădure cu lacrimile sale. Se pare că lacrimile sale au reflectat culoarea ochilor și se presupune că așa a apărut Lacul Ochiul Beiului, potrivit shtiu.ro.