Home » Life & Style » Mască cu ceapă pentru ten. Efectele sunt uimitoare

Mască cu ceapă pentru ten. Efectele sunt uimitoare

Manolică Anca / 14.06.2022, 12:12
Mască cu ceapă pentru ten. Efectele sunt uimitoare

Când te gândești la ingrediente pentru îngrijirea pielii, ceapa sigur nu se află printre primele lucruri care îți vin în minte. Știm cu toții că este un aliment de bază în bucătărie, însă află că este plin de beneficii și pentru îngrijirea pielii și a părului. Așadar, dacă dorești să îți reîmprospătezi rutina de îngrijire pentru ten cu ingrediente mai naturale, ar merita să încerci o mască cu ceapă. Te va face să uiți de mirosul său înțepător.

Ceapa, ingredientul minune pentru ten

Ceapa este bogată în sulf, care este cunoscut ca fiind bun pentru pielea grasă și predispusă la acnee. Acesta ajută la uscarea tenului și reduce acneea care este cauzată de producția excesivă de ulei în glandele sebacee. Ceapa este, de asemenea, bogată în vitamine pentru piele, inclusiv vitaminele A, C și E.

Retinolul, derivat din vitamina A, este considerat a fi ingredientul minune al anti-îmbătrânirii. În calitate de antioxidant, vitamina C neutralizează radicalii liberi din piele și vindecă și hidratează un ten altfel lipsit de strălucire. Are, de asemenea, un efect anti-îmbătrânire, deoarece protejează împotriva razelor UV și crește producția de colagen care poate reduce formarea ridurilor și a liniilor fine.

Potrivit cercetărilor, extractul de ceapă poate reduce semnificativ și cicatricile. O caracteristică definitorie a cepei pentru o piele tânără și strălucitoare este prezența unui pigment vegetal cunoscut sub numele de quercetină, care este unul dintre cei mai puternici antioxidanți găsiți în natură.

Mască cu ceapă pentru ten
Mască cu ceapă pentru ten

Cum să faci o mască cu ceapă benefică pentru ten, în funcție de nevoile pe care le ai

1. Mască cu ceapă pentru un ten mai tânăr

Te confrunți cu un ten tern? Această mască îți va reda strălucirea pierdută. Ai nevoie de o lingură și jumătate de suc de ceapă proaspăt extras, două linguri de făină de grâu, o jumătate de linguriță de lapte și un vârf de cuțit de nucșoară. Amestecă toate ingredientele pentru a obține o pastă (poți adăuga lapte suplimentar dacă este nevoie).

Dacă nu te deranjează mirosul înțepător al cepei, câteva picături de ulei esențial de lavandă vor fi de ajuns. Curăță bine tenul și aplică masca uniform pe față și pe gât. Las-o pe ten până când se usucă bine și îndepărteaz-o apoi prin masaj ușor cu lapte.

2. Mască de combatere a acneei

Dacă tratamentele obișnuite pare că nu mai sunt de ajuns pentru cea mai recentă erupție a ta, încearcă această mască anti-acnee. Taie o cceapă și piseaz-o pentru a forma o pastă. Adaugă apoi o linguriță de suc de lămâie și o linguriță de miere. Aplică acest amestec pe zonele afectate de pe față și lăsă să acționeze timp de 20 de minute. Clătește apoi cu apă rece.

3. Mască cu ceapă pentru ten care combate hiperpigmentarea

Această mască din două ingrediente poate fi o soluție bunp la petele pigmentare. Amestecă suc de ceapă și iaurt proaspăt în cantități egale. Masează-ți fața cu acest amestec, folosind mișcări circulare ușoare, timp de 10-15 minute. Spală-te apoi cu un produs de curățare profundă și continuă acest ritual timp de câteva zile pentru rezultate optime.