Home » Life & Style » Ce se întâmplă dacă îți pui ceapă pe față. Efectele neașteptate

Ce se întâmplă dacă îți pui ceapă pe față. Efectele neașteptate

Manolică Anca / 15.01.2021, 10:17
Ce se întâmplă dacă îți pui ceapă pe față. Efectele neașteptate

Cu o aromă puternică atunci când e crudă și un gust plăcut după ce este gătita, ceapa este preferată de unii și evitată de alții. Însă, ea se potrivește la aproape toate mâncărurile și este nelipsită din bucătăria gospodinelor. Însă, te-ai gând vreodată, dincolo de bucătărie, ce efecte mai poate avea ceapa? Ei bine, află că aceasta este un adevărat adevărat antibiotic natural. Iată ce se întâmplă dacă îți pui ceapă pe față.

Ce se întâmplă dacă îți pui ceapă pe față

Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume în orice bucătărie. Și nu ar trebui să fie doar pentru gustul savuros pe care îl dă oricărei mâncări, ci și pentru faptul că are o mulțime de efecte benefice asupra sănătății noastre, atât în scopul prevenirii unor afecțiuni, cât și în procesul de tratare a acestora.

Dar acum hai să aflăm, mai exact, ce se întâmplă dacă îți pui ceapă pe față. Ei bine, ceapa roșie poate funcționa ca agent de albire. Conform Bright Side, un studiu a arătat că această legumă poate bloca acțiunile celulare care duc la pigmentare în exces. Practic, ceapa poate fi un bun remediu la domiciliu dacă dorești să faci ca aceste pete să devină mai puțin vizibile. Există un mod simplu de a-l utiliza. Astfel, se ia o ceapă roșie și se taie în bucăți cât mai mici posibil, după care se într-o punguță de ceai goală și se aplică pe zona hiperpigmentată. Lasă sucul de ceapă să acționeze pe piele vreme de aproximativ 10 minute.

Ceapa roșie are un efect benefic asupra petelor pigmentare de pe ten
Ceapa roșie are un efect benefic asupra petelor pigmentare de pe ten

Beneficiile consumului de ceapă

Dacă am aflat ce se întâmplă dacă îți pui ceapă pe față, acum este timpul să vedem și ce se întâmplă dacă consumi ceapă. Aceasta este folosită încă din cele mai vechi timpuri ca tratament pentru mai multe boli, pentru grăbirea vindecării rănilor şi diminuarea durerii. Este considerată de foarte mulți ca fiind un antibiotic natural care sprijină organismul în lupta împotriva stafilococilor, are efect asupra tusei, acţionează ca emolient, sedativ, digestiv, calmant.

Proprietăţile sale antibiotice, antiinflamatoare au efect benefic împotriva gutei şi artritei, cele antiseptice luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli sau Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar, iar antimicrobiene şi carminative au efect împotriva constipaţiei şi balonării. De aceea, încă de mici părinții și bunicii noștri foloseau ceapa ca medicament naturist în multe afecțiuni, mai ales în cazul gripei sau a răcelii. Unde mai pui că vara ajută și la îndepărtarea țânțarilor.

Iar beneficiile cepei nu se opresc aici. Consumul a 100 grame de ceapă aduc doar 44 de calorii în corp şi asigură o doză semnificativă de fibre necesare unei bune desfăşurări a tranzitului intestinal. Mai mult, ajută şi la scăderea nivelului de colesterol, reducând, astfel, riscul de afecţiuni ale inimii.

„Ceapa ajută la scăderea tensiunii arteriale. Consumarea a unei jumătăţi de ceapă crudă pe zi contribuie semnificativ la scăderea colesterolului, dar ajută şi în constipaţie sau flatulenţă. Datorită conţinutului său de crom, ceapa ajută în diabet sau în prevenirea lui în sensul că duce la scăderea nivelului de insulină din organism şi creşte toleranţa la glucoză. Totodată, este un excelent diuretic, împiedicând retenţia de apă în organism, ca să nu mai amintesc despre faptul că ceapa ajută şi la regenerarea părului prin aplicarea sucului de ceapă pe scalp de două ori pe săptămână”, a explicat dr. Diana Stuparu de la Spitalul Judeţean din Slatina, conform Adevărul.

De asemenea, aceastl legumă este bogată în sulf, care este un bun protector al ficatului, mai ales atunci când adăugăm, de exemplu, o salată de legume cu ceapă la o friptură de vită. Acest mix este un perfect stimulator al transportului aminoacizilor către creier şi sistemul nervos în general, astfel că, se asigură o stare psihică echilibrată.