Home » Știri » Ce legume ar trebui să scoatem din alimentație dacă vrem să slăbim. Avertismentul medicului

Ce legume ar trebui să scoatem din alimentație dacă vrem să slăbim. Avertismentul medicului

Violeta Badea / 14.01.2021, 13:39
Ce legume ar trebui să scoatem din alimentație dacă vrem să slăbim. Avertismentul medicului

Avertismentul medicului despre cele două legume care cresc senzația de foame. Ce ar trebui să scoatem din alimentație dacă vrem să slăbim. Două legume pe care le folosim des în bucătărie măresc senzaţia de foame şi îngraşă. Iată ce trebuie să elimini din prepratele tale dacă esti la dietă şi doreşti să scapi de kilogramele în plus. Medicului Adina Alberts vine în ajutorul tău cu câteva sfaturi utile.

Avertismentul medicului despre cele două legume care cresc senzația de foame

Medicul estetician Adina Alberts a precizat că ceapa și usturoiul, dacă sunt consumate în exces îngraşă. Aceste două legumeau rolul de a creşte pofta de mâncare. Cu siguranţă, în perioada sărbătorilor nu am mai ţinut cont de ceea ce mâncăm, dar acum regretăm pentru că ne-am ales cu câteva kilograme în plus.

Majoritatea preparatelor au conţinut ceapă sau usturoi, iar acum trebuie să ne orientăm spre anumite tipuri de diete care să excludă aceste două legume.

„Doamnelor şi domnişoarelor, sunteţi dornice să vă păstraţi silueta. Vă spun părerea mea vizavi de ce ar trebui să facem. Și mai ales ce ar trebui să excludem din alimentaţia noastră în această perioadă.

Ceapa şi usturoiul sunt două alimente, două legume nelipsite din bucătăria românească. Mai mult, aş spune că românii fac abuz mai ales de usturoi, dar şi de ceapă. Fie că e gătit, crud, fie că îl punem în salate, cârnaţi, mici, tocăniţe, aceste legume sunt nelipsite de la orice masă din fiecare zi.”, a precizat medicul Adina Alberts într-un clip pe Youtube.

Ceapa si usturoiul cresc senzatia de foame. Ce ne sfatuiesc medicii
Ceapa si usturoiul cresc senzatia de foame. Ce ne sfatuiesc medicii

Ceapa şi usturoiul irită tractul digestiv

Ceapa poate dezvolta intoleraţă din cauza consumului excesiv. Cei care doresc să slăbească sau cei care au probleme gastrice ar trebui să o evite. Atât usturoiul, cât și ceapa conțin substanțe care ne irită. Substanța se numește alicină și reprezintă mecanismul de apărare al legumei în momentul în care este atacată.

În momentul în care consumaţi ceapă crudă, senzaţia de foame acută apare foarte repede, din nou. Deci ar trebui exclusă complet din orice dietă de slăbit. Medicul estetician Adina Alberts recomandă, de asemenea, eliminarea atât a usturoiului, cât şi a cepei din alimentaţie. Aceasta a mai precizat că cele două irită mucoasa stomacului şi a intestinului.

„Păi, oameni buni, din moment ce această substanţă ne irită, ce credeţi că se va întâmpla cu ea dacă o introducem în interiorul corpului nostru? Nu este logic că ne va irita şi mucoasa respectivă, stomacul, intestinul? De ce trebuie să mâncăm ceva ce ne irită?

Aceste două legume cresc senzaţia de foame, indiferent ce citiţi dvs pe net, pentru că sunt foarte multe informaţii şi unele se bat cap în cap. Faceţi un experiment. Mâncaţi ceapă crudă sau usturoi crud. Nu este adevărat că după 1-2 ore vă este foame din nou?”, a explicat medicul estetician.

Astfel, dacă doriţi să aveţi o siluetă de invidiat şi să scăpaţi de kilogramele în plus este recomandat să eliminaţi ceapa şi usuroiul din preparatele pe care le consumaţi.