Home » Life & Style » Melodii 2021. Top 10 cele mai bune cântece ale anului

Melodii 2021. Top 10 cele mai bune cântece ale anului

Voicu Costin / 07.12.2021, 17:10
Melodii 2021. Top 10 cele mai bune cântece ale anului

Prezentă în viața noastră, muzica relaxează milioane de ascultători din întreaga lume. Diferite genuri muzicale sunt ascultate zilnic la radio în drum spre serviciu, într-o călătorie sau făcând o plimbare relaxantă cu mașină într-o zi ploioasă. 2021 nu a fost cel mai bun an pentru omenire, dar muzica ne-a ajutat să trecem mai ușor prin aceste momente nefaste și tot muzica ne-a unit la întâlnirile cu familia sau prietenii.

Cum arată topul muzical oferit de revista „Time”

Melodii de succes, artiști celebri care se bucură de numeroși fani la nivel mondial se regăsesc într-un top al revistei „Time” în anul 2021. Diferite genuri muzicale precum: pop, rapp, country, reggaeton, EDM sau r&b se află în preferințele ascultătorilor. Datorită popularității obținute de numărul de vizualizări adunate în mediul online (YouTube, Spotify, SoundCloud etc), unii cântăreți scot piesă după piesă, adunând faimă prin stilurile muzicale abordate.

Cântecele pe care criticii revistei Time spun că le-au ascultat pe repeat în fiecare zi în 2021 sunt:

  1. „Woman” – Doja Cat

Controversata cântăreața, Doja Cât, se bucură de un success răsunător începând din anul 2020. Extravaganța și dezinhibarea oferită fanilor în videoclipurile sale, au făcut-o un superstar în scurt timp. Stilul pop pe care îl abordează are mereu influențe rapp sau r&b. De dată aceasta, artista a îmbinat ritmurile afro cu rapp-ul obținând piesa „Woman”, un imn fierbinte închinat femeii. Piesa a strâns 16 milioane de vizualizări pe contul oficial de YouTube al artistei.

  1. „Wilder Days” – Morgan Wade

Cântăreața Morgan Wade a reușit să combine stilul country cu influențe rock în piesa sa „Wilder Days”. Beat-ul piesei și timbrul neobișnuit a atras atenția ascultătorilor, lăsând în secțiunea comentarii, laudă la adresa artistei și a melodiei interpretate. Piesa reuşeşte să aducă aminte de vremurile tinereţii, dar şi suferinţa nostalgiei a acelor timpuri. Videoclipul oficial al piesei a strâns aproape 1 milion de vizualizări.

  1. „La Mama de La Mama”- El Alfa

„La Mama de La Mama” reprezintă colaborarea dintre rapperii dominicani El Alfa şi El Cherry Scom şi CJ, din Staten Island. Genul rapp combinat cu genul dominican și beat-urile au atras admirația ascultătorilor. Poate că iniţial vei râde la ascultarea piesei, dar apoi ritmul îți va rămâne în minte și vei pune piesa pe repeat. Lansată acum 7 luni, melodia a adunat pe contul oficial de YouTube al artiștilor 110 milioane de vizualizări.

  1. „Good 4 U” – Olivia Rodrigo

„Drivers license” a fost cea mai ascultată melodie de pe Spotify în 2021, atât în SUA, cât și internațional. Cu 1,1 miliarde de stream-uri, Olivia Rodrigo, compozitoarea piesei, a depăşit-o pe Dua Lipa, dar și pe Justin Bieber. Pe poziția a 4-a în topul internațional este tot o piesă de a sa, „Good 4 u”. Videoclipul oficial a strâns 305 milioane de vizualizări în doar 6 luni.

  1. „Twerkulator” – City Girls

City Girls este un duo american de hip hop format din cântăreţele Yung Miami și JT. Duo-ul provine din Miami și a atras atenția după ce a apărut ca invitat necreditat în single-ul „ In My Feelings”, al lui Drake. Piesa este plină de energie și te invită la dans ori de câte ori o asculți.

  1. „Monster” – Yoasobi

Duo-ul japonez ce abordează stilul pop a cucerit Japonia în ultimii ani, adunând milioane de ascultări pe platformele de streaming. Trupa a obţinut şi premiul „Artistul anului” la MTV Video Music Awards Japonia.  „Monster”,  versiunea în engleză a unui hit al lor, atrage prin dinamică și combinația dintre stilurile pop, rock,  jazz şi elemente de EDM. Piesa se bucură de 160 de milioane de vizualizări pe contul oficial de YouTube.

  1. „VBS” – Lucy Dacus

Lucy Dacus a reușit să obțină un poem prin versurile piesei transpuse în cântec.  Piesa „VBS” e inspirată din propria experienţă a artistei la o tabără creştină, iar nuanţe întunecate de nihilism se suprapun evlaviei. În mod surprinzător, piesa nu a trecut de 140.000 de vizualizări pe contul de YouTube al artistei.

  1. „All Too Well (Taylor’s Version)” – Taylor Swift

Taylor Swift a anunţat că va reînregistra albumul ei „Red”, din 2012, „All Too Well” fiind una dintre piesele cele mai așteptate de fanii artistei. Cântecul, o baladă tristă dar frumoasă,  ar putea face referire  la despărţirea lui de actorul  Jake Gyllenhaal.  Versiunea din 2021, mai matură, a fost extinsă la durata de 10 minute, iar noile versuri explorează nu doar prima dragoste, ci pun sub semnul întrebării relaţiile de putere dintr-o relaţie. Versiunea melodiei de 14 minute a strâns nu mai puțin de 51 de milioane de vizualizări în doar 3 săptămâni.

  1. „Essence” – WizKid ft. Justin Bieber şi Tems

„Essence”, una din operele lui Wizkid, a cunoscut admirația fanilor după ce artistul a lansat albumul „Made în Lagos” în anul 2021. Însă melodia a devenit hit în 2021, după ce acesta a lansat un remix, cu Justin Bieber şi Tems.  Ritmul slow al piesei şi colaborarea cu cei doi artiști au reușit să adune fani din întreaga lume. Piesă exprimă dor, senzualitate şi dragoste prin versuri.

  1. „Pepas” – Farruko

Pe primul loc al topului se află un cântăreț cunoscut al stilului reggaeton și anume Farruko. Piesa „Pepas” combină stilul dance, reggaeton și EDM, te face să dansezi instant la ascultarea ei.  Strângând peste 200 de milioane de vizualizări pe contul oficial de YouTube, Farukko atrage din nou prin stilul lui, ocupând bine meritatul loc în topul revistei „Times”.