Home » Life & Style » Spotify – cele mai ascultate piese și cei mai populari artiști din lume, în 2021

Spotify – cele mai ascultate piese și cei mai populari artiști din lume, în 2021

Voicu Costin / 03.12.2021, 17:42
Spotify – cele mai ascultate piese și cei mai populari artiști din lume, în 2021

La finele lui 2021, Spotify a publicat o listă cu cei mai ascultați artiști din acest an. Aflăm în următorul articol și care au fost cele mai ascultate piese dar și cele mai populare albume. Melodii de succes, artiști celebri care se bucură de numeroși fani de pretutindeni. Sunteți curioși cum arată lista pentru anul 2021? Vă oferim toate detaliile în articolul ce urmează! Iată care sunt piesele în vogă ale acestui an, dar și cei mai populari cântăreți!

Ce este Spotify

Prezentă zi de zi în viața noastră, muzica, fie ea pop, rapp, rock sau r&b, strânge milioane de ascultători în întreagă lume. Odinioară folosite casetofoane cu discuri și casete, alții preferând să folosească pick-upul cu viniluri, streaming-ul cu muzică este acum la ordinea zilei.

Aplicații de streaming au invadat piața, iar muzica a ajuns să fie ascultată din ce în mai mult în mediul online. Companii celebre precum SoundCoud, Deezer sau Spotify și-au câștigat fani în întreagă lume datorită varietății de genuri muzicale pe care iubitorii le pot asculta prin intermediul aplicațiilor.

Spotify este un furnizor suedez de streaming audio și servicii media, lansat pe piață globală în 2008. Suedezii oferă muzică înregistrată și podcast-uri prin drepturi de autor digitale, inclusiv peste 60 de milioane de melodii, de la case de discuri și companii media.

Ca să te bucuri de serviciile de bază nu trebuie să plătești nimic, însă timpul este limitat, iar reclamele îți pot da bătăi de cap. Pentru a avea acces la funcții suplimentare sau să te bucuri de muzică offline și fără reclame, trebuie să plătești un abonament lunar. Utilizatorii se pot bucura de o gama variată de genuri și artiști, pot asculta albume sau își pot crea chiar propriile play-listuri.

Spotify este disponibil în majoritatea Europei și a Americii și în părți din continentele Africa și Asia.

Artistul anului 2021, desemnat de Spotify

Rapperul Bad Bunny a fost cel mai ascultat artist de pe Spotify în 2021, reusind să strângă 9.1 miliarde de stream-uri la nivel internațional fără a lansa niciun album în acest an. Pe următoarea poziție s-a clasat Taylor Swift, care a relansat albumul „Red”, iar de locul 3 se bucură formația K-Pop BTS. Drake și Justin Bieber completează topul Spotify, clasați pe locurile 4 și 5.

Top Spotify 2021 – Cei mai ascultați artiști

  1. Bad Bunny
  2. Taylor Swift
  3. BTS
  4. Drake
  5. Justin Bieber

Piesa „Drivers license” cea mai ascultată piesă de pe Spotify în 2021

Olivia Rodrigo, compozitoarea piesei „Drivers license”, a fost cea mai ascultată melodie de pe Spotify în 2021, atât în SUA, cât și internațional. Cu 1,1 miliarde de stream-uri, Olivia a depăşit-o pe Dua Lipa, dar și pe Justin Bieber. Pe poziția a 4-a în topul internațional este tot o piesă de a sa, „Good 4 u”.

Artista se bucură de un succes răsunător în întreagă lume, anul acesta fiind unul dintre marii câștigători de la MTV VMA, nominalizată și la 7 categorii pentru premiile Grammy.

Top Spotify 2021 – Cele mai ascultate piese la nivel internațional

  1. „Drivers license” – Olivia Rodrigo
  2. „MONTERO” (Call Me By Your Name) – Lil Nas X
  3. „STAY (with Justin Bieber)” – The Kid LAROI
  4. „Good 4 u” – Olivia Rodrigo
  5. „Levitating (feat. DaBaby)” – Dua Lipa

Top Spotify 2021 – Cele mai ascultate piese din SUA

  1. „Drivers license” – Olivia Rodrigo
  2. „Good 4 u” – Olivia Rodrigo
  3. „Kiss Me More” (feat SZA) – Doja Cat
  4. „Heat Waves” – Glass Animals
  5. „Levitating (feat. DaBaby)” – Dua Lipa

Top Spotify 2021 – Cele mai ascultate albume la nivel internațional

  1. „SOUR” – Olivia Rodrigo
  2. „Future Nostalgia” – Dua Lipa
  3. „Justice” – Justin Bieber
  4. „ = “- Ed Sheeran
  5. „Planet Her” – Doja Cat