Home » Life & Style » Timp liber » Ce este Spotify, cât costă și care este cea mai ascultată piesă românească

Ce este Spotify, cât costă și care este cea mai ascultată piesă românească

Manolică Anca / 05.11.2020, 15:23
Ce este Spotify, cât costă și care este cea mai ascultată piesă românească

Spotify este unul din cele mai importante servicii de streaming muzical din lume, lansat în România pe 12 martie 2018. Dar iată ce este, mai exact, Spotify, cât costă un abonament și care este cea mai ascultată piesă românească.

Ce este Spotify

Spotify este o aplicație care poate fi folosită atât pe un dispozitiv mobil, cât și pe pe laptop, PC sau tabletă. Aceasta oferă posibilitatea utilizatorilor de a asculta milioane de melodii din întreaga lume, fiind un puternic concurent pentru Google Play Music, Apple Music, Deezer sau Zonga. Spotify poate fi downloadată din AppStore sau Google Play.

Muzica poate rula pe mai multe dispozitive cum ar fi TV, Wi-Fi & boxe Bluetooth, Google Chromecast sau PlayStation3 și PlayStation4.

Spotify a fost lansată în anul 2008, în Suedia, și a reușit să ajungă în peste 65 de pieţe din întreaga lume. Cifrele arată că industria muzicală a încasat peste 8 miliarde de eurodatorită acesteia, în 2017, serviciul fiind evaluat la fabuloasa sumă de 4,99 de miliarde de dolari.

Spotify poate fi accesat de pe orice dispozitiv
Spotify poate fi accesat de pe orice dispozitiv

Cât costă un abonament Spotify

În România, abonamentul costă doar 4.99 Euro pe lună, primele 30 de zile fiind gratuite. Prețul este cu mult mai mic decât pe alte piețe. La nivel global, Spotify numără 151 de milioane de clienți și se laudă cu o arhivă de peste 35 de milioane de melodii. Unele dintre acestea sunt disponibile pentru utilizatorii variantei gratuite, iar altele pentru varianta Premium.

Începând din luna mai 2020, Spotify a mai introdus o variantă de abonament. Pe lângă cel clasic Premium de 4.99 Euro pe lună sau varianta Spotify Premium Family, de 8 Euro pe lună, perfect pentru familii şi grupuri, care punea la dispoziţie 6 conturi Premium, a mai apărut și varianta Spotify Premium Duo.

Aceasta se adresează cuplurilor, prietenilor, fraților și costă 6.5 Euro pe lună, mai puțin decât decât dacă ai opta pentru două conturi Premium separate.

„Mr Saxobeat”, cea mai ascultată piesă românească de pe Spotify

Alexandra Stan a scris istorie pentru România. Conform unui comunicat de pe paginademedia.ro, aceasta este singura artistă din România a cărei melodie a depășit pragul de 200.000.000 de ascultări pe Spotify. Mega-hitul „Mr. Saxobeat” ar putea fi inclus, cu uşurinţă, în viitoarele cărţi de muzică din ţară, ca fiind prima piesă, a unui artist român, care a reușit această performanţă.

Piesa „Mr Saxobeat” a Alexandrei Stan este cea mai cunoscută melodie de pe Spotify
Piesa „Mr Saxobeat” a Alexandrei Stan este cea mai cunoscută melodie de pe Spotify

„Parcă nici nu realizez că au trecut 10 ani şi 200.000.000 de ascultări pe Spotify. E uimitor faptul că oamenii încă îmi ascultă piesa şi mă simt de parcă ar fi stat timpul în loc. Sper să reuşesc şi de acum încolo să îmi păstrez acelaşi entuziasm, aceeaşi energie care să rămână forever în inimile oamenilor. Mulţumesc!”, a declarat Alexandra Stan.

Piesa este inclusă pe albumul „Saxobeats”, lansat în 2011. Pe acesta se mai regăsesc hituri precum „1.000.000”, „Get Back (ASAP)”, sau single-ul său de debut „Lollipop (Param Pam Pam)”.

De-a lungul timpului, piesa a fost adaugată în aproape şase milioane de playlisturi Spotify, la nivel internaţional. Mai mult, celelalte versiuni ale piesei au reușit să adune, împreună, peste 10 milioane de ascultări.

Totodată, „Mr. Saxobeat” a stabilit recorduri și pe YouTube, adunând  peste 600 milioane de vizualizări din toate încărcările oficiale.