Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai bune filme istorice de pe Netflix. 14 alegeri cu note mari

Cele mai bune filme istorice de pe Netflix. 14 alegeri cu note mari

Manolică Anca / 29.10.2020, 14:51
Cele mai bune filme istorice de pe Netflix. 14 alegeri cu note mari

Ești pasionat de istorie și îți place să vizionezi filme sau seriale inspirate din trecut? Iată cele mai bune filme istorice de pe Netflix, perfecte pentru a le putea vedea în această perioadă în care stăm mai mult în casă.

Cele mai bune filme istorice de pe Netflix. Sergio

Sergio este un film biografic, apărut pe 17 aprilie 2020, despre diplomatul Naţiunilor Unite, Sérgio Vieira de Mello. Acesta era un diplomat brazilian de carieră şi „cel mai puternic oficial din istoria ONU”,  care și-a petrecut o mare parte din viață încercând să promoveze pacea în zonele de conflict.

Filmul îi urmăreşte viaţa din timpul celei mai periculoase misiuni a carierei sale. Acesta și-a pierdut viaţa în Irak, din cauza unui sinucigaş ce conducea un camion plin cu explozibili.

The Irishman (film original Netflix)

Bazat pe „I Heard You Paint Houses” de Charles Brandt, filmul urmăreşte viaţa lui Frank Sheeran (1920-2003), un oficial al sindicatului corupt. Acesta avea legături puternice la crimă organizată care, până la sfârşitul vieţii, a susţinut că l-a ucis pe liderul Teamster Jimmy Hoffa (1913–1975). Din distribuţie fac parte Robert de Niro, Al Pacino și Joe Pesci.

The Irishman
The Irishman

Cele mai bune filme istorice de pe Netflix. 1922

1922 este bazat pe romanul cu același nume a lui Stephen King. Povestea se concentrează pe fermierul simplu, dar mândru, Wilfred James, care, cu ajutorul reticenței fiului său adolescent, își ucide soția pentru a intra în posesia unui pământ moștenit. La scurt timp, însă, multe întâmplări ciudate și supranaturale încep să-l afecteze atât pe James, cât și pe ferma sa. Este doar ghinion simplu sau este lucrarea a ceva mult mai sinistru?

Sonora – Drumul Diavolului

În 1931, un grup de oameni sunt nevoiți să facă o călătorie în Mexicali, la presiunea guvernului Sonorosa. Aceștia se vor confrunta cu rasismul și foarte multe pericole prin deșertul periculos. Din distrubuție fac parte Fernando Becerril, Juan Manuel Bernal și Giovanna Zacarías.

Cele mai bune filme istorice de pe Netflix. The Wind Rises

The Wind Rises este un film de animație japoneză, din 2013, scris şi regizat de Hayao Miyazaki, animat în Studio Ghibli. Hayao Miyazaki spune o poveste inspirată din viaţa lui Jiro Horikoshi, proiectantul avionului de luptă letal  „Zero” din al Doilea Război Mondial.

Elizabeth: Epoca de aur

Ca urmare a ecranizării de acum un deceniu, care a propulsat-o pe Cate Blanchett printre marile actriţe ale vremurilor noastre, „Elizabeth: Epoca de aur” (Elizabeth: The Golden Age) continuă firul acţiunii din prima parte, „regina fecioară”, ajunsă acum la vârsta deplinei maturităţi, se confruntă cu noi primejdii.
Papa declară război sfânt împotriva reginei protestante. Lupta este purtată, în numele catolicismului, de regele Filip al II-lea al Spaniei, care vrea s-o înlocuiască pe Elisabeth cu verişoara ei, Mary, regina Scoţiei. Între timp, regina se va simţi atrasă de flamboiantul aventurier Walter Raleigh (Clive Owen), dar va pune interesele tronului şi ale ţării mai presus de cele personale.

Cele mai bune filme istorice de pe Netflix. 1898: Ultimii noștri soldați din Filipine

La sfârșitul secolului al XIX-lea, în colonia spaniolă din Filipine, un detașament spaniol este asediat în orașul Baler, pe insula Luzon din Filipina, de insurgenții revoluționari filipinezi timp de 337 de zile. Odată cu semnarea Tratatului de la Paris între Spania și Statele Unite, din decembrie 1898, războiul dintre cele două țări a fost încheiat în mod oficial, iar Spania a cedat suveranitatea asupra Filipinelor către Statele Unite. Din această cauză, cei asediați în Baler sunt cunoscuți drept „ultimii soldați din Filipine”.

Kyra Kiralina

Filmul este o adaptare a romanului scris de Panait Istrati și spune povestea unei femei, pe cât de frumoasă, pe atât de misterioasă. Alături de mama ei, ajunge să își vândă farmecele bărbaților, în epoca de la sfârșitul Imperiului Otoman. Ecranizarea are o aură orientală și aduce pe marile ecrane atmosfera magică întâlnită în 1001 nopți.

Kyra Kiralina, film românesc bazat pe un roman istoric
Kyra Kiralina, film românesc bazat pe un roman istoric

Cele mai bune filme istorice de pe Netflix. Regele

Regizat de David Michôd, filmul îl are în centru pe Hal, un prinţ rebel, moştenitor al tronului englez. El a întors spatele vieţii de la curte şi decide să trăiască printre oameni. După ce tatăl său moare, Hal este încoronat rege, sub numele Henry V. Este forţat să accepte viaţa din care a încercat să evadeze și trebuie să se confrunte cu politica de la palat și războiul ce a fost lăsat în urmă de tatăl lui, precum şi cu viaţa lui anterioară.

Peaky Blinders (serial)

Peaky Blinders este serialul gangsterilor stabiliţi în Birmingham-ul anilor 1920. Este inspirat din viaţa reală a unei bandă criminală de tineret din oraş, care funcţiona în oraş la sfârşitul secolului al XIX-lea, Peaky Blinders. Seria urmăreşte ascensiunea şefului clanului, Tommy Shelby,  interpretat de Cillian Murphy. Din distribuție fac parte şi Tom Hardy ca Alfie Solomons şi Helen McCrory OBE, fiind îndrumătorul clanului de gangsteri, mătuşa Polly.

The Last Kingdom (serial)

The Last Kingdom este un serial de televiziune istoric, din Marea Britanie, bazat pe seria de romane The Saxon Stories a lui Bernard Cornwell. Până acum, drama a ajuns la sezonul 4, și îl are centrul acţiunii tot pe războinicul Uhtred (Alexader Dreymon). După moartea regelui Arthur, invadatorii ameninţă din nou regatele care vor constitui, în cele din urmă, Anglia şi se duc lupte sângeroase.

Din distribuţie mai fac parte Emily Cox în rolul lui Brida, iubirea frenetică a lui Uhtred, Ian Hart (Beocca) şi Millie Brady care o interpretează pe fiica lui Arthur, Aethelflaed.

The Crown (serial)

Drama regală explorează complexele familiei regale britanice pe parcursul a trei serii, oferind un portret al monarhiei de la mijlocul secolului XX. Este urmărită, îndeaproape, viaţa reginei Elisabeta a II-a şi a familiei sale de-a lungul mai multor decenii, evidențiind provocările personale şi politice cu care se confruntă regina, precum şi dramele familiare complexe care se petrec în culise. Este un serial ce trebuie văzut neapărat de cei care sunt pasionați de istoria britanică.

The Crown, serialul pe care nu ai cum să îl ratezi
The Crown, serialul pe care nu ai cum să îl ratezi

The Vietnam War (serial documentar)

Documentarele istorice ale regizorului american Ken Burns i-au adus acestuia o reputaţie internaţională. Acesta este realizat în colaborare cu Lynn Novick, și, pe parcursul a celor 10 părți, suntem trimiși înapoi în timp pentru a urmări modul în care SUA au ajuns să se implice în războiul din Vietnam, chiar înainte de numeroasele campanii sau retragerea americanilor din ţară.

Marile evenimente ale celui de-al Doilea Război Mondial

Acest serial documentar expresiv cu secvențe color aduce la viață evenimentele de cotitură din al Doilea Război Mondial, de la atacul de la Pearl Harbor la Ziua Z.