Home » Life & Style » Premiile Grammy 2021. Lista completă a câștigătorilor. Cine a ajuns să fie cel mai premiat artist din istoria galei

Premiile Grammy 2021. Lista completă a câștigătorilor. Cine a ajuns să fie cel mai premiat artist din istoria galei

Manolică Anca / 15.03.2021, 11:43

Premiile Grammy 2021. Cea de-a 63-a gală a premiilor Grammy și-a desemnat câștigătorii. A fost o seară plină de spectacol, interpretări de excepție, răsturnări de situație, în care s-a scris o nouă pagină de istorie. Iată cine a ajuns să fie cel mai nou premiat artist din istoria galei.

Premiile Grammy 2021

Stabilită iniţial pentru data de 31 ianuarie, ceremonia pentru Premiile Grammy 2021, găzduită de Trevor Noah, a fost transmisă duminică, 14 martie, de CBS de la Los Angeles Convention Center. În contextul pademiei de coronavirus, ceremonia s-a desfăşurat atât în interior cât şi în aer liber, fără a beneficia însă de o scenă prea elaborată şi de efectele speciale ale galelor din anii trecuți.

Peste 20 de artişti extrem de cunoscuți au făcut parte din show, cu Harry Styles care a cântat în deschidere și dat startul seriei spectaculoase de recitaluri. Au fost incluşi artiști precum Dua Lipa, Taylor Swift, Beyoncé, BTS sau Post Malone, unii dintre aceștia cântând live, pe patru scene, iar în cazul altora reprezentaţiile fiind preînregistrate. Gala nu a fost lipsită de momente controversate. Artistul canadian „The Weekend” a boicotat ceremonia, vizibil supărat fiindcă nu a primit nicio nominalizare. Asta deși piesa lui, „Blinding Lights”, a bătut toate recordurile de vânzări.

Premiile Grammy 2021
Premiile Grammy 2021

Ce artist a rescris istorie

Taylor Swift şi Billie Eilish au câştigat, duminică, principalele premii ale acestei gale Grammy. Beyoncé a primit cele mai multe nominalizări pentru gala din acest an, nouă, câștigând patru noi trofee. Cu un total de 28 de premii, Beyoncé a devenit astfel cea mai premiată femeie din istoria distrincţiilor acordate de Recording Academy, devansând-o pe Alison Krauss.

Trofeele primite de aceasta la Premiile Grammy 2021 au fost la categoriile: interpretare R&B („Black Parade”), cel mai bun videoclip („Brown Skin Girl”), iar pentru colaborarea cu Megan Thee Stallion la piesa „Savage”, a fost recompensată la categoriile cea mai bună interpretare rap şi cea mai bună piesă rap. Deși de obicei este o fire foarte controlată, Beyonce a fost vizibil emoţionată atunci când i-a fost decernat premiul pentru interpretare R&B care a propulsat-o în topul laureaţilor Grammy. „În calitate de artist, consider că este datoria mea, datoria noastră a tuturor, să reflectăm epoca în care trăim”, a transmis ea, subliniind că doreşte să-i susţină şi să sărbătorească activitatea tuturor artiştilor de culoare care au inspirat-o şi care inspiră lumea întreagă.

Beyonce este acum cea mai premiată femeie din istoria Premiilor Grammy
Beyonce este acum cea mai premiată femeie din istoria Premiilor Grammy

Premiile Grammy 2021. Lista completă a câștigătorilor

Iată care sunt câştigătorii la principalele categorii de la Premiile Grammy 2021:

  • Albumul anului: „Folklore” – Taylor Swift
  • Înregistrarea anului: „Everything I Wanted” – Billie Eilish
  • Piesa anului: „I Can’t Breathe” – compusă de Dernst Emile II, H.E.R. & Tiara Thomas, interpretare H.E.R.
  • Cel mai bun nou artist: Megan Thee Stallion
  • Cea mai bună interpretare pop duo/grup: „Rain On Me” – Lady Gaga şi Ariana Grande
  • Cel mai bun album pop: „Future Nostalgia” – Dua Lipa
  • Cea mai bună interpretare rock: „Shameika” – Fiona Apple
  • Cea mai bună interpretare rap: „Savage” – Megan Thee Stallion featuring Beyoncé
  • Cel mai bun albumm rock: „The New Abnormal” – The Strokes
  • Cel mai bun album country: „Wildcard” – Miranda Lambert
  • Cel mai bun album contemporan de muzică creştină: „Jesus is King” – Kanye West
  • Cel mai bun videoclip: „Brown Skin Girl” – Beyonce, Blue Ivy, WizKid

Câştigătorii premiilor Grammy se aleg prin votul celor aproximativ 11.000 de membri ai Recording Academy din SUA.