Home » Life & Style » Totul despre Lady Gaga. Cum o cheamă, de fapt, pe celebra cântăreață, ce înălțime are și cum și-a început cariera

Totul despre Lady Gaga. Cum o cheamă, de fapt, pe celebra cântăreață, ce înălțime are și cum și-a început cariera

Violeta Badea / 05.03.2021, 16:56
Totul despre Lady Gaga. Cum o cheamă, de fapt, pe celebra cântăreață, ce înălțime are și cum și-a început cariera

Totul despre Lady Gaga. Cum o cheamă, de fapt, pe celebra cântăreață, ce înălțime are și cum și-a început cariera. Lady Gaga este poate cea mai controversată artistă din timpurile noastre. De-a lungul timpului, aceasta s-a făcut remarcată prin ținutele sale vestimentare extravagante, dar și prin stilul său de viață nonconformist. În acest articol vă vom prezenta totul despre celebra cântăreață.

Totul despre Lady Gaga. Cum o cheamă, de fapt, pe celebra cântăreață

In 2010, Lady Gaga a purtat o tinuta din carne
In 2010, Lady Gaga a purtat o tinuta din carne

Lady Gaga sau Stefani Joanne Angelina Germanotta s-a născut pe data de 28 martie 1986, în New York. Tot aici a crescut și a început să cânte de la o vârstă fragedă. Avea doar 14 ani atunci când a ales să-i încânte pe cei care frecventau cluburile de noapte. Micuța nu a fost susținută din tot sufletul de familia sa, având niște părinți conservatori care au preferat să o trimită să învețe la o școală de fete Romano-Catolică, Convent of the Sacred Heart.

Acela nu era deloc locul potrivit pentru un copil îndrăzneț, plin de creativitate și personalitate, așa cum s-a dovedit a fi micuța Stefani. Artista își amintește și acum faptul că era extrem de criticată pentru că era prea provocatoare sau prea excentrică, dar tocmai acest lucru a ajutat-o să-și câștige un loc printre marile staruri.

Cea care a susținut-o și a încurajat-o a fost bunica sa, Angelina Calderone Germanotta. De asemenea, Lady Gaga își dorește cu orice preț să-i păstreze vie amintirea mătușii sale, Joanne, pe care, din păcate, nu a apucat să o cunoască. Femeia a murit de lupus cu 12 ani înainte ca nepoata sa să se nască. În anul 2016, i-a dedicat acesteia un album și are chiar și un tatuaj cu numele ei.

Ce înălțime are și cum și-a început cariera

Lady Gaga este recunoscuta pentru stilul sau excentric
Lady Gaga este recunoscuta pentru stilul sau excentric

Așa cum spuneam și mai sus, „micuța” Lady Gaga, care acum are 1,55 m, a crescut și a ajuns o mare artistă, cu o carieră spectaculoasă și se poate lăuda cu peste 34 de milioane de albume și 170 de milioane de discuri single vândute. Iată cum a început totul.

În urma unui contract fără succes cu Def Jam Recordings, Gaga a lucrat drept compozitoare la Sony/ATV Music Publishing.În anul 2007, Akon i-a remarcat abilitățile vocale și a luat-o imediat la casa sa de discuri Kon Live Distribution. Mutarea a fost de bun augur, deoarece a urmat un succes fantastic. Lady Gaga a reușit să lanseze albumul de debut „The Fame” și a devenit un adevărat star internațional.

Toate single-urile artistei, „Just Dance”, „Poker Face”, „Bad Romance”, „Telephone”, „Alejandro”, „Born This Way” sau „Judas” s-au bucurat de un succes răsunător și s-au auzit în toate colțurile lumii. Lady Gaga este unul dintre cei mai bine vânduți artiști din istorie.

Superba blondă a spart toate topurile și a demonstrat că este o artistă completă. Gaga ajuns în Cartea Recordurilor, a primit trei premii Brit, unsprezece premii Grammy, un premiu Oscar precum și premii din partea Songwriters Hall of Fame și Council of Fashion Designers of America. Lady Gaga a fost numită „Artistul anului” de către revista Billboard, și a fost inclusă în numeroase clasamente realizate de Forbes pe baza câștigului și puterii.

De asemenea, excentrica artistă este cunoscută  pentru activitățile filantropice și activismul social, precum și pentru organizația ei non-profit Born This Way Foundation, ce are ca scop promovarea emanciparea tinerilor și combaterea fenomenului de bullying.

Cum și-a ales numele

Freddie Mercury si Lady Gaga
Freddie Mercury si Lady Gaga

Multă lume a asaltat-o cu întrebarea „De ce Lady Gaga?”. Inițial fanii acesteia au crezut că denumirea se referă la cuvântul „gaga”, care înseamnă „excessively and foolishly enthusiastic” (entuziasmat într-un mod excesiv, nebunesc), dar se pare că adevărul este altul.

Artista și-a ales numele după celebra melodie a trupei Queen „Radio Ga Ga”, lansată cu doi ani înainte ca ea să se nască, în anul 1986. De altfel, Gaga a declarat în nenumărate rânduri că Freddie Mercury a fost unui dintre idolii săi.