Home » Life & Style » Metode de a scăpa de transpirația abundentă. Ce trucuri există

Metode de a scăpa de transpirația abundentă. Ce trucuri există

Ileana Mladinoiu / 15.01.2021, 15:12
Metode de a scăpa de transpirația abundentă. Ce trucuri există

Transpirația este un fenomen natural, benefic pentru organism. Un corp care transpiră este un corp care respiră. Un corp care transpiră este pur și simplu un corp care reacționează. Într-o situație de stres, de emoție puternică, în urma unei activități fizice sau când suntem expuși la căldură puternică, transpirăm cu toții, unii oameni, mai mult decât alții.

Ce se întâmplă în urma procesului de transpirație

Transpirația ajută la eliminarea deșeurilor organice și a toxinelor care circulă în sange, dar când devine abundentă/excesivă (hiperhidroză) este cauzată de supraactivitatea glandelor în afara oricărui efort fizic. Cel mai adesea apare la axile, pliurile genunchiului, picioarelor sau palmelor mâinilor.

Spălarea zilnică, dimineața și seara, este esențială pentru controlul mirosurilor provocate în caz de transpirație excesivă, cât și purtarea hainelor largi din bumbac, mătase sau lână. De ținut cont și de anumite alimente precum ceapa, usturoiul, berea sau condimentele fierbinți care promovează mirosurile.

Transpirația abundentă. Cum scapi de ea
Transpirația abundentă

Metode de a scăpa de transpirația abundentă. Ce soluții există

Vorbim aici de remedii naturale și nu de acele deodorante care nu vă ajută mereu să scăpați de transpirația excesivă.

Zeama de lămâie

Zeama de lămâie blochează apariția mirosurilor și ajută la reducerea transpirației excesive. Tăiați lămâia în jumătate sau felii și frecați-o pe axile.

Castravetele

Castravetele are un efect astringent, strânge porii, ceea ce reduce producția de transpirație. Tăiați castravetele în felii și frecați-le sub axile. Durează câteva zile pentru a observa o scădere a transpirației.

Pătrunjelul

Poate ameliora transpirația excesivă. Într-adevăr, clorofila ajută la absorbția mirosurilor corporale. Mestecați frunzele de pătrunjel în timpul zilei.

Apa din floare de portocal

Are proprietăți liniștitoare și relaxante, combătând mirosurile dezagreabile, atunci când este aplicată local.

Oțetul de mere

Proprietățile astringente ale oțetului de mere reglează transpirația, iar proprietățile antiseptice neutralizează proliferarea microbilor. Aplicați oțetul pe axile înainte de a dormi și lăsați-l să se usuce.

Aloe vera

Și aloe vera are efect astringent. De asemenea, încetinește dezvoltarea bacteriilor ce previn mirosurile neplăcute și transpirația excesivă, reechilibrează pH-ul pielii.

Bicarbonatul de sodiu

Absoarbe transpirația și ucide bacteriile. Puteți adăuga uleiuri esențiale pentru a-l face deodorant.

Pudra de talc

Această pulbere naturală absoarbe și reduce transpirația sub axile. Se recomandă aplicarea acesteia pe pielea curată, depilată și uscată.

Salvia

Ajută la reglarea transpirației. Pregătiți ceai de salvie și beți-l de mai multe ori pe zi. Salvia este foarte eficientă împotriva transpirației excesive. De asemenea, puteți face băi sau vă puteți înmuia picioarele în rețete speciale pentru a reduce transpirația excesivă.

Sucul de roșii

Ajută la controlul transpirației excesive. Puteți adăuga două căni de suc de roșii în baie sau puteți aplica roșii direct sub axile timp de 15 minute, după care clătiți cu multă apă. Acest lucru trebuie făcut în fiecare zi pentru a obține rezultate pozitive după 2 săptămâni.

Ceaiul negru

Ceaiul negru este foarte eficient împotriva transpirației excesive. Într-adevăr, înmuiați-vă picioarele în ceai negru (călduț sau rece) timp de 20 de minute de două ori pe săptămână, iar acidul tanic prezent în ceaiul negru vă va ajuta să luptați împotriva acestei transpirații excesive.

Cauza transpirației abundente

Uneori, transpirația abundentă provine din stres. În acest caz, puteți încerca și toate tehnicile de relaxare precum yoga, meditația sau medicina alternativă. De asemenea, este important să faceți pauze pentru a vă relaxa în zilele de lucru.

Transpirația abundentă este ca un handicap pentru mulți oameni. Remediile naturale prezentate aici nu o vor elimina complet, dar o vor reduce considerabil și vă vor permite să găsiți o calitate mai bună a vieții.