Home » Life & Style » Motivul pentru care Elena Ceaușescu lipea scotch în cada soțului ei. „Era diabolică”. Dezvăluiri șocante

Motivul pentru care Elena Ceaușescu lipea scotch în cada soțului ei. „Era diabolică”. Dezvăluiri șocante

Bucur Ioana / 23.10.2020, 14:45

„Elena Ceaușescu nu era rea, era afurisită și diabolică!” Omul care a stat 16 ani, zi de zi, lângă soții Ceaușescu a făcut dezvăluiri șocante despre obsesiile Tovarășei. De ce lipea mereu scotch în cada soțului ei și cum a reușit să îi păcălească pe ofițerii care îi păzeau?

Elena Ceaușescu le făcea viața un calvar angajaților. De ce lipea mereu scotch în cada soțului ei? 

Omul care stat zi de zi, timp de 16 ani, lângă soții Ceaușescu a rupt tăcerea. Dumitru Burlan, ofițer în cadrul Direcției a V-a a Departamentului Securității Statului, a fost chiar și sosia președintelui Republicii Socialiste România. Invitat la Sinteza Zilei, la Antena 3, bărbatul a vorbit despre viața alături de dictatori. Întrebat despre Elena Ceaușescu, Dumitru Burlan a spus că i s-a părut dintodeauna o femeie frumoasă, dar „afurisită, diabolică”.

Aproape 50 de oameni lucrau pentru Nicolae și Elena Ceaușescu. Unii le asigurau paza, alții găteau și câteva femei făceau curățenie în casa în care stăteau soții Ceaușescu. Dumitru Burlan își amintește cum una dintre tinerele de la curățenie a venit la el, șocată de ceea ce găsise în cada din baia folosită de Nicolae Ceaușescu.

„Eu răspundeam de tot personalul lor. O fată mi-a spus că a găsit în cadă o bucățică de scotch. Ea lipea acel scotch să vadă dacă femeia de serviciu spală cada peste tot. Sau băga frunze sub covor să vadă dacă face curat. Dacă le găsea tot acolo, înseamnă că nu se făcuse curat. Atunci le certa. Era suficient să le atragă atenția o singură dată”, a dezvăluit Dumitru Burlan la Antena 3.

Suzana, femeia în care Elena Ceaușescu avea încredere oarbă

Dumitru Burlan a vorbit și despre administratorul casei soților Ceaușescu. Suzana „era general acolo. Această femeie a schimbat foarte mulți ofițeri. Dacă ei nu îi plăcea de cineva adus acolo, zbura! Elena Ceaușescu avea încredere oarbă în ea.

Dezvăluiri șocante despre obsesiile Elenei Ceaușescu
Elena Ceaușescu a pus doi ofițeri să monteze microfoane în biroul lui Nicolae Ceaușescu

Cum i-a păcălit Elena Ceaușescu pe ofițerii soțului ei

Sub pretextul unei preocupări sincere pentru sănătatea soțului ei, Elena Ceaușescu ar fi reușit să păcălească doi ofițeri să monteze tehnică de monitorizare audio în biroul lui Nicolae Ceaușescu. Din acel moment, Elena Ceaușescu ar fi putut să audă tot ce se discuta în biroul dictatorului.

„Era diabolică! I-a chemat pe generalul Țencu, care era cu tehnica operativă, și pe colonelul Lăzărescu, care răspundea de thenică în cadrul Direcției a V-a a Departamentului Securității Statului și care era din Scornicești, la ea în birou. Și le-a zis așa: „Măi, voi știți că tovarășul este bolnav. Nu mai vreau ca el să fie pisat cu fel de fel de probleme. Nu mă pot duce mereu la el, că am și eu treburile mele. Vă rog să luați măsuri și să faceți în așa fel încât eu să știu…să nu i se facă rău, să cadă”. Acești doi oameni i-au băgat tehnică lui Nicolae Ceauseșcu în birou”, a dezvăluit Dumitru Burlan.

Nicolae Ceaușescu a iubit-o sincer pe Elena Ceaușescu

Întrebat dacă Nicolae Ceaușescu a iubit-o sincer pe Elena Ceaușescu, Dumitru Burlan a confirmat, fără ezitare. Invers, însă, nu a mai fost la fel de convins:

 „Ea a mai avut un iubit, medicul personal al lui Nicolae Ceaușescu, Schechter. Într-o dimineață, când m-am dus la locuința lor (n.r. – soților Ceaușescu), ofițerul de la intrare mi-a spus că l-a văzut pe tovarășul  Schechter ajutând-o pe tovarășa Ceaușescu să urce scările, cu mâna pe fund, a povestit Dumitru Burlan.

Abraham Schechter a murit în condiţii suspecte în anul 1973. Varianta oficială este că s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dar există suspiciuni că medicul ar fi fost ucis.