Home » Life & Style » Motivul pentru care pantofii Louboutin au talpa roșie. Adevărata semnificație din spatele acestei culori

Motivul pentru care pantofii Louboutin au talpa roșie. Adevărata semnificație din spatele acestei culori

Manolică Anca / 29.05.2022, 15:09
Motivul pentru care pantofii Louboutin au talpa roșie. Adevărata semnificație din spatele acestei culori

De când brandul francez de modă Christian Louboutin a introdus-o ca parte a liniei sale de încălțăminte, talpa roșie iconică a pantofilor a devenit sinonimă cu întreaga identitate a brandului. Dar, totuși, de ce anume sunt pantofii Louboutin roșii pe talpă? Explicația a fost dată chiar de către celebrul designer.

De ce pantofii Louboutin sunt roșii în partea de jos

Talpa roșie a tocului Louboutin este celebră în întreaga lume, fiind un simbol global al eleganței luxoase. Cu toate acestea, ea a apărut mai degrabă din întâmplare, decât în urma unui proiect planificat. Talpa roșie s-a născut într-o după-amiază, când un prototip al unui pantof inspirat de tabloul „Flowers” al lui Andy Warhol a ajuns în mâinile lui Louboutin. Dar i s-a părut fad!

În acel timp, o asistentă își vopsea unghiile în roșu, iar creatorul de modă a avut ideea unică de a picta și talpa pantofului în roșu, pentru a acoperi acel negru monoton. Așa cum designerul însuși a descris-o pentru The New Yorker: „Era această talpă mare și neagră, iar apoi, slavă Domnului, era această fată care își picta unghiile în acel moment”.

De ce pantofii Louboutin au talpa roșie
De ce pantofii Louboutin au talpa roșie

Astfel a fost creată talpa roșie, devenită emblematică. O alegere care avea să schimbe pentru totdeauna poziția companiei sale în lumea încălțămintei. Roșul simbolizează dragostea, pasiunea și sângele, ceea ce le dă putere femeilor și le eliberează încrederea interioară, permițându-le să rupă constrângerile societății, în timp ce poartă „pantoful interzis”.

Cum a luat naștere brandul Louboutin. Începuturile lui Christian au fost umile

Christian Louboutin, născut la 7 ianuarie 1963, este un designer franco-egiptean care și-a început cariera ca freelancer pentru diverse case de modă, înainte de a-și înființa propriul brand în 1992. Crescând la Paris, unul dintre cele mai în ton cu moda orașe de pe planetă, Christian Louboutin a fost mereu înconjurat de glamour și stil.

La doar 16 ani, unul dintre primele sale locuri de muncă a fost să coasă paiete pe costume la celebrul cabaret Folies Bergère. Cu toate acestea, a fost de fapt o excursie la un muzeu care i-a stârnit dragostea pentru pantofii de damă. În 1976, tânărul designer în devenire a vizitat Musée national des Arts d’Afrique et d’Océanie din Paris, o călătorie care avea să-i schimbe pentru totdeauna interesul pentru modă.

Christian Louboutin
Christian Louboutin

În timpul vizitei, Louboutin a fost șocat de un semn care le interzicea femeilor să poarte pantofi cu tocuri stiletto în interior din cauza că s-ar putea deteriora podelele din lemn masiv. Această idee a „pantofului interzis” a fost cea care l-a inspirat pe Louboutin să creeze tocurile de astăzi pe care le cunoaștem și le iubim.

El a vrut să creeze un pantof care să inspire și să dea putere femeilor, ceea ce face ca talpa roșie aprinsă să fie cu atât mai atrăgătoare. Aceasta este o ideologie care a dăinuit până astăzi. Acum, marca franceză produce o gamă de încălțăminte în culori, modele și materiale vibrante.