Home » Life & Style » Obiective turistice din Sibiu, județul cu atracții nenumărate. Top 9

Obiective turistice din Sibiu, județul cu atracții nenumărate. Top 9

Alexandru Cazacu / 15.02.2021, 17:19
Obiective turistice din Sibiu, județul cu atracții nenumărate. Top 9

Ai câteva zile libere de la muncă și nu știi unde să mergi să te relaxezi? Noi te sfătuim să vizitezi Sibiul. Aceste obiective turistice din Sibiu te vor face să revii și altă dată. O vacanță în acest oraș medieval poate fi foarte plăcută.

Obiective turistice din Sibiu. Top 9 locuri de vizitat

Fie că locuiești în aproprierea Sibiului, sau în altă zonă a țării, merită să vizitezi aceste meleaguri pline de istorie. În caz că ai liber și vrei să vizitezi acest loc uimitor, noi îți prezentăm câteva locații deosebite din Sibiu.

Podul Minciunilor

Acesta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu. Există multe mituri despre Podul Minciunilor din Sibiu, însă cel mai cunoscut este cel care spune că pasarela din centrul istoric al orașului ”ar avea urechi” și puteri care nu pot fi explicate. Se spune că orice minciună spusă pe acest pod se va afla.

Turnul Sfatului

O alt obiectiv turistic foarte important este Turnul Sfatului. Acesta se află între cele două piețe importante din Sibiu. Simbolul reprezentativ al orașului este foarte des vizitat de turiști, mai ales că de la ultimul etaj al acestuia se poate observa tot Sibiul.

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Rezervația naturală cu o suprafață de 960 de hectare se află la o distanță de doar patru kilometri de centrul orașului. Aici puteți vedea mai bine de 100 de specii de plante și animale precum: mistreți, veverițe, căprioare și diferite specii de păsări.

Obiective turistice din Sibiu: Muzeul ASTRA

Această locație deosebită cu o suprafață de 96 de hectare este considerată ca fiind unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România. În jurul lacului puteți vedea creații ale civilizației populare tradiționale.

Muzeul Brukenthal 

Acesta este cel mai vechi muzeu din România cu o vechime de peste 200 de ani. Nu mulți sunt cei care știu că, în anul 1968 Muzeul Brukenthal a fost spart. Atunci s-au furat tablouri în valoare de 25 de milioane de dolari. Acest obiectiv turistic este unul dintre cele mai frumoase din Sibiu.

Ce locuri să vizitezi în Sibiu
Obiective turistice de văzut în Sibiu

Piața Mare

Piața Centrală din Sibiu există tocmai din anul 1366. În perioada regimului comunist, Piața Mare a fost denumită Piața Republicii, iar începând din 1990 a fost denumită Piața Mare. Acum, acest obiectiv turistic este vizitat din ce în ce mai des de către turiștii din România și nu numai.

Obiective turistice din Sibiu: Pasajul Scărilor

De asemenea, Pasajul Scărilor este unul dintre obiectivele turistice reprezentative ale Sibiului. Acesta este construit din piatră și cărămidă și face legătura între orașul de Sus și Orașul de Jos prin ramificații de scări și arcade.

Parcul Sub Arini

Parcul Sub Arini este o altă locație deosebită, care merită vizitată în Sibiu. Aici, puteți vedea peste 65 de specii de plante, multe dintre ele exotice, dar și multe specii de păsări. Parcul poartă această denumire deoarece, aici se regăsesc mulți arini.

Abația Cârța

Aceasta este unica mănăstire cisterciană din România. Acest loc plin de istorie a fost renovat în anul 2013 din fonduri europene. Aici turiștii pot vizita cimitirul unic de soldați germani căzuți în septembrie, anul 1916. Călugării cistercieni au fost cei care au construit acest obiectiv turistic minunat.