Home » Life & Style » Previziunea sumbră făcută de Bill Gates despre pandemie. Anunțul crunt vine după eliminarea restricțiilor

Previziunea sumbră făcută de Bill Gates despre pandemie. Anunțul crunt vine după eliminarea restricțiilor

Voicu Costin / 12.06.2022, 15:01
Previziunea sumbră făcută de Bill Gates despre pandemie. Anunțul crunt vine după eliminarea restricțiilor

Pandemia de coronavirus probabil că nu se va termina prea curând, cel puțin așa consideră miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft. El consideră că pandemia nu s-a terminat și o variantă nouă de virus își va face apariția, iar oamenii trebuie să fie pregătiți pentru ce este mai rău. Ce părere are miliardarul despre apariția unui nou virus și cum ne putem pregăti pentru o nouă catastrofă?

Prezumțiile sumbre ale miliardarului Bill Gates

„Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze”, a avertizat cofondatorul Microsoft pentru Financial Times. Bill Gates avertizează că riscul apariţiei unei variante mai puternice este „cu mult peste 5%”.

„Suntem în continuare expuşi riscului că această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatale. Sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor”, a mai declarat omul de afaceri.

Bill Gates a avertizat la o discuţie TED în 2015 despre ameninţarea unui virus puternic ce ar putea ucide 30 milioane de oameni în 6 luni. Probabil că se referea la apariția virusului COVID19, doar că nimeni nu se aștepta ca acesta să aibă dreptate.

Bill Gates și interesul sau pentru sănătate

William Henry Gates III (născut la 28 octombrie 1955) este un american afacerist, dezvoltator de software, investitor, autor și filantrop. El este co-fondator al Microsoft, împreună cu prietenul său din copilărie Paul Allen.

Gates a oferit sume considerabile de bani diferitelor organizații caritabile și programe de cercetare științifică prin Fundația Bill & Melinda Gates, despre care se spune că este cea mai mare organizație de caritate privată din lume. Pe lângă operele de caritate, acesta apare deseori în atenția publicului și încearcă să ofere câteva previziuni legate de unele subiecte sau în situația recentă, previziuni privind anul ce va urma.

„Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme”

Bill Gates preconizează că un nou virus va îngenunchea lumea în perioada următoare. Acesta susține că un bioterorist ar putea crea acest virus și l-ar răspândi în mod intenționat. Miliardarul crede că sunt șanse de 50% ca în următorii 20 de ani să fie o nouă pandemie de origine naturală, din cauza schimbărilor climatice.

„Ei bine, s-ar putea naște dintr-un virus pe care îl cunoaștem deja. Ar putea fi o varietate de gripă, un alt tip de coronavirus. Și asta măcar ne-ar permite să avem niște cunoștințe despre cum să obținem  tratamente și vaccinuri foarte rapid. Dar ar putea fi și altceva. Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat și l-a răspândit intenționat. Acesta este un scenariu foarte înfricoșător, deoarece ar putea încerca să-l răspândească în diferite locuri simultan. Sau ar putea fi ceva care face un salt din lumea naturală. Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme. De aceea calculez că există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o pandemie de origine naturală, ca urmare a schimbărilor climatice”, a spus Bill Gates în cadrul interviului pentru publicația spaniolă El Diario.

Bill Gates declară că bugetul OMS (Organizației Mondiale a Sănătății) ar trebuie să crească cu 25%. El finanțează 10% din bugetul OMS, fiind al doilea cel mai mare donator, după Statele Unite ale Americii.