Home » Life & Style » Rețetă de clătite de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru a obține clătite pufoase, fine și fragede

Rețetă de clătite de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru a obține clătite pufoase, fine și fragede

Toader Mihai / 22.11.2021, 10:37
Rețetă de clătite de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru a obține clătite pufoase, fine și fragede

Postul Crăciunului ne determină să ne adaptăm stilul la gătit și să vizăm mai multe rețete de post. Află cum poți găti o rețetă de clătite de post pufoase.

Pregătește o rețetă de clătite de post pentru cei dragi

Clătitele reprezintă una dintre cele mai populare rețete și totodată simplu de făcut. Pe lângă acest lucru, un avantaj al clătitelor este reprezentat de versatilitatea lor, astfel că acestea pot fi atât sărate, umplute cu legume sau brânză, dar și dulci, cu gem ori ciocolată. Cu toate acestea, dacă adori clătitele și totodată ești în postul Crăciunului, trebuie să afli cum poți face clătitele de post fără ouă și lapte.

Acest tip de clătite este bun atât pentru cei care țin post cât și pentru vegani. Ingredientul care face clătitele atât de pufoase și fragede este apa minerală. În cazul în care nu ai apă minerală, poți utiliza apă normală în care să dizolvi o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Această combinație va face același lucru ca și apa minerală. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie:

  • 300 g de făină;
  • 600 ml apă minerală;
  • o linguriță de sare;
  • o linguriță de zahăr;
  • arome (în funcție de preferințe);
  • 3 linguri de ulei.
clătite de post
Clatitele de post le poti face dulci sau sarate

Cum se prepară clătitele de post

Modul de preparare este la fel de simplu precum și rețeta în sine. Astfel, toarnă făina într-un bol, în care, treptat adaugi apa minerală. În tot acest timp amestecă în mod continuu cu  ajutorul unui tel pentru a împiedica formarea cocoloașelor. În funcție de textura și densitatea aluatului, cantitatea de apă variază. Așadar, aluatul trebuie să fie fluid, dar totodată suficient de consistent pentru ca acestea să nu se rupă.

După aceea, adaugă uleiul încet, în timp ce amesteci în continuu. Utilizează sare și zahăr și amestecă bine. După preferințe, se pot adăuga și aromele, indiferent că vorbim despre vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocale. Nu uita că aluatul clătitelor de post trebuie să fie destul de gros, dar fluid totodată.

Amestecă bine aluatul până la omogenizare, iar în timp, încinge o tigaie antiaderentă. Toarnă un strop de ulei și întinde-l pe toată suprafața tigăii cu ajutorul unui șervețel din hârtie. Aluatul, la rândul lui se toarnă într-un fir subțire cu ajutorul unui polonic, iar tigaia se rotește până când aluatul este distribuit uniform pe toată suprafața acesteia. Clătitele se fac la foc mediu.

După ce termini de copt pe ambele părți, alează clătitele una peste cealaltă, iar deasupra acestora acoperă cu ajutorul unei farfurii, iar de fiecare dată când faci acest lucru, ai grijă să întorci mereu teancul, astfel că cea mai fierbinte să ajungă mereu în partea de jos. Făcând acest lucru, vei observa că aceste clătite vor deveni mai moi și mai fragede.

O altă metodă este acoperirea lor cu o folie alimentară de fiecare dată când mai adaugi o clătită în teanc. După gust, acestea se umple cu gem sau cu ciocolată. În cazul în care ai ales să faci clătite sărate, ai grijă să nu fi pus anterior zahăr în compoziție. Bucură-te de cele mai bune clătite de post alături de cei dragi.