Home » Life & Style » Cornulețe de post cu gem sau rahat. Trucul banal care le face fragede

Cornulețe de post cu gem sau rahat. Trucul banal care le face fragede

Cojocaru Cristian / 16.11.2021, 16:10
Cornulețe de post cu gem sau rahat. Trucul banal care le face fragede

Postul Crăciunului a început dar acest lucru nu înseamnă că nu mai poți găti cele mai delicioase deserturi de casă. Află cum să gătești cele mai fragede cornulețe de post cu gem sau rahat.

Pregătește cele mai bune cornulețe de post

Cornulețele de casă reprezintă unul dintre deserturile preferate de către români, mai ales în preajma sărbătorilor. Cornulețe trebuie să fie fragede, iar ca să îți iasă acest lucru, trebuie să iei un calcul câteva mici indicații pentru a-i suprinde pe cei dragi. În primul rând, păstrează ingredientele la temperatura camerei timp de o oră înainte de a te pregăti de coacerea cornulețelor.

Ulterior, amestecă 400 de grame de făină cu sare, zahăr, praf de copt și zahăr vanilat. Cu ajutorul unei furculițe, pune margarina înmuiată în amestecul de ingrediente menționat anterior. Apoi, adaugă compoziției apă minerală, zemă de lămâie și ulei, în același timp continuând să frămânți pentru o perioadă minimă de 10 minute.

Adaugă făină pe parcurs în funcție de momentul în care aluatul devine omogen și elastic. După ce ai pregătit aluatul, lasă-l deoparte pentru 30 de minute. Apoi, taie-l în 6 sau mai multe bucăți pe care le vei rotunji și întinde în foi subțiri, într-o formă rotundă sau apropiată acesteia cu ajutorul unui sucitor.

După ce ai obținut respectivele cercuri din aluat, taie triunghiuri din acestea în 8 părți egale. Partea rotunjită a fiecărui triunghi este cea pe care vei pune gem sau rahat, iar apoi rulează cornulețele către vârful ascuțit al triunghiului. La sfârșitul acestui proces, pune cornulețele la copt pentru aproximativ 20-25 de minute, până când se vor rumeni bine. După ce le-ai scos din cuptor, aplică zahăr pudră pentru a le menține fragede o perioadă mai îndelungată de timp.

cornulețe de post
Alfa cum sa prepari cornulete cu gem si nuca

Cum să pregătești cornulețe cu nuci și gem

Poate ești un împătimit al cornulețelor cu gem și nuci, iar în acest sens, poți urmări rețeta de mai jos pentru a face cele mai bune cornulețe de sărbători. Află că unul dintre ingredientele cheie pentru rețeta de cornulețe de post este apa minerală. Cu ajutorul ei, acestea vor fi mai fragede ca niciodată. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

  • 250 g făină;
  • 70 g zahăr;
  • 60 ml ulei;
  • 60 – 80 ml apă minerală;
  • 3 g praf de copt;
  • o păstaie de vanilie;
  • un vârf de cuțit de sare;
  • 150 g gem ( în funcție de preferințe);
  • 75 g miez de nucă.

Metodă de preparare

Într-un vas pune uleiul, apa minerală, zahărul și semințele păstăii de vanilie. În cazul în care nu ai reușit să găsești o păstaie de vanilie, poți adăuga esență de vanilie. Se mixează compoziția timp de 2 – 3 minute, iar apoi se amestecă făina și praful de copt alături de sare. Se frământă aluatul până se obține o compoziție consistentă și elastică.

Pentru a realiza umplutura pentru cornulețe, se amestecă gemul împreună cu miezul de nucă mărunțit, până când se obține o compoziție omogenă. Aluatul se întinde într-o foaie de 5-6 mm grosime, după care se taie fâșii de aproximativ 6-7 cm lungime și 3 cm lățime. Cu ajutorul unei lingurițe se aplică umplutura pe unul dintre capetele fâșiilor rezultate după care se rulează.

Într-o tavă pune hârtie de copt pe care vei așeza cornulețele la o distanță unul de celălalt de aproximativ 3-4 cm. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și ține cornulețele timp de 15 minute sau până când acestea se rumenesc. După ce le scoți, lasă-le puțin la răcit și presară zahăr vanilat pe deasupra.