Home » Life & Style » Rețetă pâine de casă pufoasă. Ce e bine să adaugi în compoziție. Lista completă a ingredientelor

Rețetă pâine de casă pufoasă. Ce e bine să adaugi în compoziție. Lista completă a ingredientelor

Pană Emanuela / 14.02.2021, 15:19
Rețetă pâine de casă pufoasă. Ce e bine să adaugi în compoziție. Lista completă a ingredientelor

Pâinea este considerată de foarte mulți oameni ca făcând parte categoria alimentelor de bază, hrană indispensabilă de zeci de mii de ani. De aceea, nu este o surpriză că pâinea este unul dintre cele mai vândute alimente din România. Însă, parcă niciun produs făinos nu este mai gustos, mai consistent și mai sănătos decât cel făcut în casă. Unde mai pui că parcă îți amintește și de vremurile copilăriei, atunci când bunica o făcea la cuptorul cu lemne. În acest articol îți vom ărezenta o rețetă extrem de simplă de pâine de casă pufoasă care te va convinge să renunți la cea din comerț. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente simple. Hai să vedem cum se prepară pas cu pas.

Rețetă de pâine de casă pufoasă

Pâinea pregătită după această rețetă are o textură foarte moale și pufoasă. În plus, unde mai pui că este extrem de simplu și rapid de preparat chiar la tine acasă. Pentru aluat vei avea nevoie de cele mai simple și accesibile ingrediente, fără ouă sau produse lactate. După ce vei încerca această rețetă de pâine de casă pufoasă, sigur vei dori să renunți la cea din comerț. Nu uita că aceasta se poate și congela, pentru a avea pe o perioadă mai lungă de timp dacă faci în cantități mai mari.

Ingrediente pentru o rețetă de pâine de casă pufoasă

  • 1 kg de făină de tip 000 (gluten >28 %) 
  • 20 g de drojdie uscată (pentru pâine)
  • 500 ml de apă călduță (nu fierbinte)
  • 7 g de sare
  • 2 linguri mari de ulei
Pregătire pâine de casă pufoasă
Pregătire pâine de casă pufoasă

Mod de preparare

Primul pas este cernerea făinii într-un vas, peste care se va adăuga, mai apoi, sarea, uleiul, drojdia și apa. Se amestecă la început cu o spatulă, după care se începe frămâtarea aluatului aproximativ 10-15 minute, până se uniformizează. După asta, se scoate pe o masă, se mai frământă puțin, după care se împarte în două părți egale. Se mai frământă puțin, cât să li se dea o formă, după care se așază în vasul în care s-a pregătit aluatul, se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit, la loc cald, pentru aproximativ o oră.

Între timp, se pregătesc tăvile de copt. Acestea se ung cu unt, peste care se presară puțină făină. Se ia aluatul și se mai frământă puțin, i se dă o formă lunguiață, după care se pune în tăvi și se mai lasă la dospit aproximativ o oră. După ce aluatul și-a dublat volumul, se crestează puțin cu un cuțit, după care se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră.

Când pâinea s-a rumenit puțin, acestea se ung cu o pensulă înmuiată în puțin unt amestecat cu apă caldă, după care se crește temperatura la 220 de grade și se mai lasă aproximativ 10 minute. După scurgerea timpului, pâinea va fi gata. Se lasă la răcit, după care se poate tăia felii. Pâinea a ieșit foarte moale, pufoasă și extrem de gustoasă. Încercați și veți reuși neapărat, rețeta e simplă!

Sperăm că te-am convins să încerci și tu cât mai curând această rețetă de pâine de casă pufoasă! Este foarte simplă!

Spor în bucătărie și poftă bună!