Home » Life & Style » Secrete pe care nu e bine să le păstrezi, deoarece te pot distruge

Secrete pe care nu e bine să le păstrezi, deoarece te pot distruge

Nechifor Ioana / 07.01.2021, 18:27
Secrete pe care nu e bine să le păstrezi, deoarece te pot distruge

Secrete pe care nu e bine să le păstrezi, căci atunci când îți e lumea mai dragă îți pot da viața peste cap. Fiecare persoană are dreptul la propriile taine, însă atunci când îți dorești ca o relație să funcție este bine să fii complet sincer cu persoana de lângă tine. Nu uita că „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, așa că dacă ești conștient de faptul că acele secrete pot avea consecințe în prezent, indicat ar fi să vorbești despre ce te-a marcat pentru a elimina riscul ca cei dragi să aibă surprize neplăcute și să-și piardă încrederea în tine.

Secrete pe care nu e bine să le păstrezi

Secrete pe care nu e bine să le păstrezi, pentru că vine o vreme când totul se poate întoarce împotriva ta. Sigur, e normal să păstrezi pentru tine unele lucruri, însă înainte de a luat această decizie trebuie să te asiguri de faptul că acele secrete nu ajung să îți influențeze viața din prezent.

Dacă ești într-o relație sentimentală și îți dorești ca acea legătură să funcționeze, atunci înțelept ar fi să fii deschisă cu persoana de lângă tine. Sunt experiențe petrecute în trecut, ale căror efecte se pot resimți și în prezent. Iar în această situație este bine ca cel de lângă tine să te cunoască cu adevărat, astfel încât să știe ce se petrece cu tine și să găsească astfel o atitudine potrivită pentru a gestiona situația.

Să nu crezi că dacă ții anumite probleme închise în tine, ele își vor găsi rezolvarea. Este posibil ca în timp anumite frământări să se resimtă tot mai mult asupra ta, să-și influențeze comportamentul și dispoziția și astfel să perturbe relația pe care o ai.

Așa cum tu îți dorești ca persoana de lângă tine să te facă să ai încredere în ea, este normal să oferi același lucru pentru a te bucura de un mediu armonios și echilibrat. Gândește-te că nu poți ține la nesfârșit acel secret și dacă amâni să spui ce te roade, vei întârzia de fapt să-ți găsești liniștea.

Secrete care pot distruge o relație de cuplu
Secrete care pot distruge o relație de cuplu

Ce nu e bine să ții doar pentru tine

Specialiștii în relații de cuplu ne recomandă să fim onești cu persoana de lângă noi. „De îndată ce relația cu cineva devine serioasă, așează-te și întreab-o: „Vrei să știi ceva despre mine, un lucru pe care nu ți l-am spus încă?”, sfătuiește Harville Hendrix, autorul ghidului de transformare Getting the Love You Want (Primește iubirea pe care o dorești).

Chestiuni ce vizează datorii la bănci, o afecțiune cronică, abuz sexual sau emoțional din trecut, acestea ar trebui să regăsească pe lista lucrurilor dezvăluite, întrucât ele își vor lăsa într-un fel sau altul amprenta și în prezent.

În plus, gândește-te că în momentul în care persoana cu care ești într-o relație va ajunge să afle acele lucruri va trăi un dublu șoc. În primul rând, ceea ce o va zgudui puternic este faptul că ai putut să ascunzi atâta timp acele lucruri de ea. Și apoi, bineînțeles, informația în sine …  În acel moment, încrederea construită se va dărâma, iar acea persoană va trăi cu îndoieli și își va pune mereu semne de întrebare în ceea ce te privește.

„Dacă ceva are șanse să aibă impact asupra viitorului partenerului tău sau asupra vieții lui cu tine, atunci are dreptul să știe despre asta”, este de părere Mira Kirshenbaum, expert în relații și autor al cărții Is He Mr. Right?

Secrete. De ce nu e bine să le păstrezi
Secrete

În plus, gândește-te că acele lucruri s-au petrecut înainte de a vă cunoaște, iar viața ta era diferită până să vă construiți un drum împreună. Dacă îți asumi ceea ce ești și ești sincer cu tine, atunci fii sincer și cu cel de lângă tine. Sigur va găsi un mod să te înțeleagă. Gândește-te că lucrurile astea vă vor apropia și mai mult.

Ce secrete e bine să păstrăm

Pe de altă parte, dacă consideri că unele lucruri petrecute în trecut sunt minore și nu te mai preocupă în prezent atunci poți să le păstrezi doar pentru tine. Poți să-i povestești persoanei iubite despre relațiile tale sentimentale, dar nu este cazul să redai anumite momente cu lux de detalii.

În această situație, află detalii care nu îi sunt necesare și care pot face ca pe viitor să se confrunte cu tot felul de gânduri și idei. De aceea este important să te rezumi la ceea ce este relevant. Nu e cazul să știe câte cadouri îți făcea fosta iubire, spre exemplu.

Dacă ai încercat unele lucruri, care nu s-au mai repetat apoi, și știi că nu au de ce să te afecteze, nu e greșit că le păstrezi doar pentru tine. Asigură-te însă că ceea ce nu ai împărtășit cu prietenii și persoana iubită nu ar avea nici un impact asupra lor. Dacă trăiești însă cu îndoială, nu strică să încerci să comunici cu ei și să vorbești despre ceea ce te macină.

De ce bărbații se feresc să dezvăluie secrete

De cele mai multe ori, bărbații se feresc să dezvăluie prea mult despre ei sau despre acțiunile lor. Nu o fac însă cu intenție rea. Cei mai mulți recurg la asta gândindu-se la felul în care poate interpreta persoana iubită. Pe scurt se feresc de eventualele reacții vulcanice ale partenerei.

Spre exemplu, el îi împrumută mașina unui prieten și nu îi spune acest lucru iubitei de teamă că ea se va lua în calcul imediat un posibil accident. Sau îi împrumută bani unui coleg de muncă și preferă să nu-i vorbească partenerei despre asta, în ideea de a evita o ceartă pe seama îngrijorării acesteia că nu își va mai vedea banii înapoi.

Bărbații vor face orice pentru a evita o femeie furioasă, chiar dacă în cele din urmă ei reușesc astfel doar să înrăutățească lucrurile. Dorința de a aplana un conflict, de a nu avea parte de discuții în contradictoriu îi determină pe aceștia să dezvăluie mai puțin din ceea ce fac. Ei se gândesc că lucrurile respective sunt minore, însă se pot amplifica dacă ajung în atenția femeii. Așadar se poate spune că preferă să fie precauți, dorindu-și să păstreze liniștea și armonia în cuplu.