Home » Life & Style » Știri mondene » Ce avere are Leonardo Del Vecchio, omul din spatele ochelarilor Ray-Ban

Ce avere are Leonardo Del Vecchio, omul din spatele ochelarilor Ray-Ban

Pană Emanuela / 30.10.2021, 13:21
Ce avere are Leonardo Del Vecchio, omul din spatele ochelarilor Ray-Ban

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată despre faimosul brand american Ray-Ban, a cărui poveste este legată de Leonardo Del Vecchio, cel mai bogat om din Italia. Actualul miliardar a avut un parcurs fabulos, mai ales dacă ne gândim că, inițial, era doar un copil orfan. A fost nevoit să muncească de la o vârstă fragedă pentru a-și câștiga existența, lucrând ca ucenic într-o fabrică de unelte. Lucrurile au luat o întorsătură extraordinară când acesta s-a mutat într-un mic orășel din nordul Italiei, unde a înființat compania Luxottica. Ce avere are acum Leonardo Del Vecchio și cum a dobândit-o, afli în rândurile de mai jos.

Ce avere are, de fapt, Leonardo Del Vecchio

Leonardo Del Vecchio, considerat cel mai bogat om al Italiei, este fondatorul și, totodată, conducătorul companiei Luxottica, liderul mondial pe piaţa de ochelari. Firma sa deține lanţul de magazine Sunglass Hut şi Lenscrafters, cu peste 6.000 de magazine și peste 70.000 de angajați.

Istoria lui Del Vecchio este una fabuloasă, având în vedere că s-a născut într-o familie săracă, în 1935, la Milano, iar mama sa l-a trimis la orfelinat după decesul tatălui său. Așa se face că actualul cel mai bogat om din Italia a fost forțat să crească la casa de copii de la vârsta de 7 ani până la 14, întrucât mama sa nu îl putea întreține.

Tânărul Del Vecchio a pornit în viață ca ucenic într-o fabrică de unelte, devenind ulterior producător de vopsea în Milano. Între timp, a urmat cursuri de inginerie industrială la seral, continuând să muncească în restul zilei. La un moment dat și-a descoperit pasiunea pentru ochelari, iar în 1961 s-a mutat în micul orăşel Agordo din nordul Italiei, unde a înfiinţat compania Luxottica.

Leonardo Del Vecchio a „furat“ meserie de la alți producători din industrie, iar aproximativ 6 ani mai târziu s-a decis să vândă ochelari sub un brand propriu. Spre finalul anilor ’80 a urmat o perioadă de expansiune, iar în 1981 Del Vecchio a deschis prima subsidiară internaţională, în Germania. În anul 1988, acesta realiza un parteneriat cu Giorgio Armani, iar doi ani mai târziu se lista la Bursa din New York.

Citește și: Cine este Elon Musk, ce avere are și cum a devenit unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei

El este omul din spatele ochelarilor Ray-Ban

Deciziile şi strategiile implementate de omul de afaceri italian au propulsat Luxottica în poziția de lider de piață, listarea la Bursă ajutând compania să strângă bani şi să aducă sub umbrela sa alte branduri.

Ce avere are Leonardo Del Vecchio, omul din spatele ochelarilor Ray-Ban
Ce avere are Leonardo Del Vecchio, omul din spatele ochelarilor Ray-Ban

Leonardo Del Vecchio a pornit o strategie de achiziţii agresivă, iar mișcarea surpriză a constat în preluarea unuia dintre cele mai faimoase branduri de ochelari, Ray-Ban, precum şi a Sunglass-Hut, în 2001.

În prezent, Luxottica produce ochelari pentru unele dintre cele mai cunoscute branduri: Armani, Bulgari, Chanel, Prada, Ralph Lauren sau Versace. Anual, compania înregistrează vânzări globale de 7 miliarde de euro.

În prezent, Leonardo Del Vecchio este cunoscut ca cel mai bogat om din Italia, cu o avere estimată la 24 de miliarde de dolari, dar și pentru mărinimia pe care o arată față de angajații companiei pe care o deține.

Când a împlinit vâsta de 50 de ani, celebrul om de afaceri a făcut cadou angajaţilor acţiuni în valoare de 7 milioane de euro, repetând gestul la împlinirea vârstei de 80 de ani, când a împărţit acţiuni în valoare de 9 milioane de euro.

Prin intermediul acestui mic gest vreau să le arăt angajaţilor ce înseamnă pentru mine: că-i simt apropiaţi precum o familie adevărată“, declara Del Vecchio.