Home » Life & Style » Știri mondene » Ce fac și cum arată acum membrii trupei Aqua. Sunt de nerecunoscut, la 25 de ani de la lansarea hitului Barbie Girl. FOTO

Ce fac și cum arată acum membrii trupei Aqua. Sunt de nerecunoscut, la 25 de ani de la lansarea hitului Barbie Girl. FOTO

Manolică Anca / 19.02.2022, 11:03
Ce fac și cum arată acum membrii trupei Aqua. Sunt de nerecunoscut, la 25 de ani de la lansarea hitului Barbie Girl. FOTO

Life is plastic! It’s fantastic! Câți dintre noi nu am auzit sau nu am fredonat măcar o dată celebra melodie. Membrii trupei Aqua, vedetele pop ai anilor ’90, arată de nerecunoscut astăzi, la aproape 25 de ani de la hitul de succes Barbie Girl.  A fost una dintre cele mai „catchy” melodii scrise vreodată, care i-a propulsat practic peste noapte. Descoperă cu ce se ocupă astăzi cei patru artiști.

25 de ani de la succesul răsunător al trupei Aqua

Se fac 25 de ani de când grupul danez Aqua a luat cu asalt topurile cu hitul lor molipsitor Barbie Girl. A fost cea de-a treia piesă care i-a pus pe hartă în 1997, urmată de Doctor Jones la scurt timp după aceea.

Barbie Girl a fost un succes atât de mare încât chiar și creatorii celebrei păpuși, Mattel, au încercat să dea în judecată grupul, deoarece nu le-a plăcut că natura sexuală a cântecului era legată de jucărie. În anul 2022, procesul a fost în cele din urmă respins de un judecător, care a spus că „părțile sunt sfătuite să se liniștească”.

Formată în 1989, din trupă au făcut parte cântăreții Lene Nystrøm, René Dif, claviaturistul Søren Rasted și chitaristul Claus Norreen. În perioada de apogeu a carierei lor, au lansat albumul Aquarium, urmat de cel de-al doilea album Aquarius în 2000 – dar acesta s-a dovedit a fi un eșec.

Membrii trupei Aqua
Membrii trupei Aqua

Despărțiți, dar împreună

La scurt timp după aceea, fiecare membru luat-o pe drumuri separate, declarând pentru Billboard: „Ne-am privit direct în ochi și am ajuns la concluzia că, pentru moment, lipsește scânteia”. Potrivit unor zvonuri care au circulat, despărțirea grupului s-ar fi datorat de fapt unui triunghi amoros între Lene, René și Søren, potrivit The Sun.

Cu toate acestea, membrii trupei au rămas apropiați și în 2007 Aqua a pornit într-un turneu de reuniune. În 2011, au lansat un al treilea album, numit Megalomania, dar revenirea lor avea să încheie anul următor, după ce s-a terminat turneul australian.

Neputând să lase trupa în urmă, Lene, René și Søren s-au reunit în număr de trei în anul 2016, Claus hotărând că stilul muzical al trupei nu mai era pentru el. Doi ani mai târziu au lansat un nou single, Rookie, și continuă să îmbrățișeze hiturile lor inedite din anii ’90 în timpul turneelor prin întreaga lume.

Ce au făcut între reuniunile lor membrii trupei Aqua

Lene Nystrøm

În anul 2001, Lene și colegul de trupă Søren s-au căsătorit în Las Vegas, având astăzi doi copii împreună. În 2003, ea a lasat și un album solo, intitulat Play With Me, cu single-ul It’s Your Duty, dar ca nu a ajuns niciodată prea sus în topuri. I-a mers mai degrabă mai bine atunci când a compus piesa No Good Advice a trupei Girls Aloud, care a ajuns pe locul doi în topurile britanice.

Søren Rasted

Între timp, Søren și-a înființat propria trupă, numită Lazyboy, care „folosește trivia spoken word, sfaturi de auto-ajutorare, voci ale oamenilor de pe stradă și critici ale societății moderne pe ritmuri hip-hop, într-un stil numit „Rhythm’n’Speak” de către creatori”, potrivit last.fm. Numele trupei a fost schimbat în Lazy B, după ce un brand de canapele cu același nume a făcut scandal.

Membrii trupei Aqua în prezent
Membrii trupei Aqua în prezent

René Dif

Este în prezent căsătorit și are o fiică pe nume Mabel. Conform profilului său de LinkedIn, este CEO și fondator al unei „companii de branduri de gustări personale și salsa”, numită Diffood. Totodată, potrivit pozei sale de pe profilul de Twitter, el continuă să fie DJ.

Claus Norreen

Despre acesta nu se știu prea multe lucruri. se știu puține lucruri. Pagina sa de Wikipedia arată că duce o viață mai liniștită în Londra și are un fiu pe nume Eliot.