Home » Life & Style » Știri mondene » Cu ce se ocupă și cum arată acum băieții din trupa Valahia. Dorin s-a reprofilat și a lăsat muzica pe planul secund. FOTO

Cu ce se ocupă și cum arată acum băieții din trupa Valahia. Dorin s-a reprofilat și a lăsat muzica pe planul secund. FOTO

Manolică Anca / 04.12.2021, 11:49

Între 1998 și 2004, Valahia a fost una dintre cele mai de succes formații din România. Din păcate, trupa s-a destrămat și fiecare dintre membri s-a reorientat către o carieră solo, cu excepția lui Dorin Topală, care a dispărut de tot din lumina reflectoarelor. Printre cele mai de succes melodii ale ale băieților din trupa Valahia se numără Banii și fetele, La mare, la soare, Banana, Why, Singur, Scufița, Sha-la-la.

Cum a luat naștere trupa Valahia

În urmă cu 23 de ani, într-o vară călduroasă, doi băieţi şi o fată se strângeau într-un studio de înregistrări, dintr-un oraş de la malul mării, şi aşa se năștea trupa Valahia. Costi Ioniță a fost cel care în 1998 i-a luat alături pe Dorin Topală și Laura Mihăilă, o tânără cu o voce deosebită.

Din păcate, la scurt timp, în luna noiembrie, Laura a renunțat la proiect și al cariera de solistă dance, alegând să se dedice în totalitate muzicii de operă. Ea a dispărut din showbiz și nu se știe mai nimic despre ea.

Costi Ioniță, Dorin Topală și Laura Mihăilă
Costi Ioniță, Dorin Topală și Laura Mihăilă

Trupa s-a refăcut prin cooptarea lui Mihai Trăistariu, cel care câştigase la secţiunea interpretare a Festivalului de la Mamaia. Vocea lui semăna foarte mult cu cea a Laurei. În luna mai 1999 apărea și primul album al trupei, care s-a numit „Valahia”.

Cum i-a trădat Costi Ioniță pe cei doi

După ce au lansat câteva piese care au avut succes, în luna noiembrie, Costi Ioniţă a decis să părăsească formația și să se dedice carierei solo. La 21 de ani distanță de la acea despărțire, Mihai Trăistariu a dezvăluit care a fost motivul pentru care el și Dorin Topală au mai cântat împreună încă patru ani după ce Costi Ioniță a plecat din trupă.

„Ne certasem ca tâmpiţii, în primul rând de la bani. Costi voia 10% în plus, pentru că răspundea la telefon pentru concerte şi emisiuni. Se autoproclamase managerul trupei şi probabil orgoliul din noi a explodat. Fiecare se credea şef în felul lui.

Tot timpul se iscau discuţii că X a acaparat toată scena, că Y a stat mai mult în spate, că Z e mai cu tupeu şi se bagă mereu în faţă. La fel şi la interviuri: unul mai băgăcios decât altul.”, a povestit Mihai Trăistariu acum ceva timp, potrivit Okmagazine.

Mihai Trăistariu susține că din cauza anumitor neînțelegeri, Costi Ioniță a „scăpat” pe Internet niște melodii cu versuri licențioase cântate chiar de Dorin Topală și Mihai Trăistariu. Odată apărute în spațiul public, acestea s-au viralizat repede și cei doi artiști au primit o lovitură de imagine puternică. Totuși, ei au continuat să mai cânte până î 2004, an în care s-a desființat trupa Valahia.

„Când s-a spart Valahia în 2000, exact momentele alea de răscruce când ne-am răzvrătit eu cu Dorin și când am decis că ne rupem de Costi, aveam niște melodii porcoase. Erau făcute în studio, pentru noi, cu vocile noastre, să ne jucăm, să ne distrăm, cu toate prostiile pământului, ca orice tânăr la 20 de ani.

Piesele alea, când ne-am despărțit, Costi, din răzbunare, le-a trimis pe tot Internetul”, a declarat Mihai Trăistariu, în cadrul emisiunii Teo Show, de la Kanal D.

Deși ani la rând nu și-au vorbit după aceea, Mihai Trăistariu și Costi Ioniță au revenit, se pare, la sentimente mai bune. Timpul a vindecat rănile trecutului, iar azi, relația dintre cei doi este cu totul alta.

Trupa Valahia s-a destrămat de tot în anul 2004
Trupa Valahia s-a destrămat de tot în anul 2004

Cu ce se ocupă și cum arată acum băieții din trupa Valahia

Costi Ioniță a devenit de-a lungul timpului unul dintre cei mai apreciați compozitori din străinătate, colaborând cu nume mari din industria muzicală internațională. A trăit visul american din plin, lucrând cu cele mai tari voci de peste ocean, printre care se numără și Shaggy, Kat de Luna, Mohombi sau Faydee. Hiturile acestora au depășit peste 200 de milioane de vizualizări.

Deși avea lumea la picioare în America, acesta a decis să se întoarcă în țară și ușor, ușor a pus monopol pe industria muzicală românească. Lucrează în prezent cu cele mai cunoscute voci din țară. De asemenea, este nominalizat a doua oară la Premiile Academiei Americane de muzica – Grammy Awards 2022, grație piesei regge Go Down Deh, cântată de Spice, Sean Paul și Shaggy, pe care el a compus-o.

Mihai Trăistariu și-a continuat cariera de artist în ţară, devenind cântărețul pe care mii de români îl asociază cu cele mai bune performanţe muzicale ale ţării noastre la festivalul Eurovision, de după anii 2000. El s-a clasat pe locul 4 cu piesa „Tornero” la Atena, în 2006. În prezent, el se declară un antreprenor fericit. De ceva ani este implicat în imobiliare, având o mulțime de apartamente la malul mării.

După încheierea proiectului Valahia, Dorin Topală și-a reluat cariera pe care avea s-o urmeze înainte de a intra în trupă. Absolvent al Academiei Navale din Constanța, acesta s-a hotărât să se aventureze pe valurile mării, îmbarcat pe vase petroliere, străbătând mări și oceane, în calitate de ofițer marin.

Vezi cum arată cei 3 în prezent, în fotografiile din Galeria Foto.