Home » Life & Style » Știri mondene » Ce i s-a întâmplat lui Mihai Morar, după călătoria pe Muntele Athos. „S-au schimbat o mulțime de lucruri care se văd în jurul meu”

Ce i s-a întâmplat lui Mihai Morar, după călătoria pe Muntele Athos. „S-au schimbat o mulțime de lucruri care se văd în jurul meu”

Manolică Anca / 28.04.2022, 11:45
Ce i s-a întâmplat lui Mihai Morar, după călătoria pe Muntele Athos. „S-au schimbat o mulțime de lucruri care se văd în jurul meu”

Mihai Morar este auzit vorbind adesea despre Dumnezeu, despre credință, despre bunătate și despre iubire. Prezentatorul de radio s-a reîntors recent la Muntele Athos, un loc de suflet al acestuia, dar și a multor credincioși din întreaga lume. Află ce dezvăluiri a făcut despre călătoria sa. A realizat chiar și un podcast cu un cunoscut duhovnic de acolo.

Mihai Morar, a doua oară la Muntele Athos

Mihai Morar a făcut o vizită unuia dintre cele mai liniștite locuri de pe pământ, Muntele Athos. Este a doua oară când ajunge pe acest tărâm sfânt, declarându-se profund impresionat de pacea care îl înconjoară. Spune el, „e un loc în care doar trebuie să îți deschizi ochii și inimă. Nu are cum să nu ți se întâmple ceva”.

Chiar dacă multe dintre vedete preferă vacanțele luxoase, el a ales să petreacă câteva zile de „relaxare” la Muntele Athos. Și cum altfel să îți eliberezi mai bine sufletul înainte de sărbători, în post, dacă nu cu o rugăciune într-un loc sfânt.

Realizatorul podcastului „Fain şi Simplu”, spune că s-a reîntors cu mare drag aici și a făcut anumite dezvăluiri despre lucrurile care i s-au întâmplat după ce s-a întors prima dată de pe muntele sfânt.

„E a doua oară când am fost. Au existat trei ani între plecări. (…) Trebuie să lași un timp după ce ieşi din munte ca să înțelegi de ce ai fost acolo și să înțelegi ce ți se întâmplă și care este mesajul.

Au fost trei ani în care nu fusesem. M-am reîntors cu foarte foarte multă plăcere, dar nu plăcerea de a avea o mașină nouă, un ceas de ultimă generație. E plăcerea aia de a ajunge într-un loc în care doar trebuie să îți deschizi ochii și inimă. Nu are cum să nu ți se întâmple ceva”, a spus Mihai Morar, în direct la Antena 3.

„Lasă un timp să treacă și vei înțelege că lucrurile se schimbă”

Fostul prezentator de la Antena Stars a ținut să sublinieze că orice călătorie în Athos e cu sens, chiar dacă lucrurile care ai vrea să ți se întâmple nu vin imediat după. Nu trebuie să mergi cu un set de întrebări la care să te aștepți să găsești sau să primești răspunsul pe loc. Răbdarea este cheia. Trebuie să așteptăm, pentru că lucrurile se întâmplă la timpul potrivit.

În cazul lui Mihai Morar, după cum chiar el a dezvăluit, după prima călătorie în Athos, de acum trei ani, „s-au schimbat o mulțime de lucruri care se văd în jurul meu”.

„Nu te duce în Athos cu întrebarea și gata trebuie să găsesc răspuns. Așteaptă! Ai răbdare pentru că până la urmă nu avem unde ne grăbi nicăieri, tot acolo ajungem”, a mai spus el.

A realizat un podcast cu Părintele Pimen

Dedicat tot mai mult podcast-urilor sale din mediul online, prezentatorul încearcă să surprindă mereu cu noi invitați în cadrul edițiilor „Fain și simplu”. Astfel, pe lângă călătoria spirituală, Mihai Morar a profitat de ocazie pentru a aduce acasă o parte din învățăturile de care a avut parte în acel loc sfânt.

Cum Paștele era aproape, a împletit utilul cu plăcutul, munca cu bucuria sufletului, realizând un podcast cu un invitat de seamă. Este vorba despre „Părintele Pimen Vlad, călugărul care vorbește cu florile din grădina Maicii Domnului”, după cum l-a descris chiar prezentatorul de radio.

Duhovnicul este unul dintre românii care și-a dedicat întreaga viață credinței, trăind de peste trei decenii trăieste în ceea ce a devenit o veritabilă colonie românească, Muntele Athos, muntele credinței.