Home » Life & Style » Știri mondene » Cu ce se ocupa Dan Negru, până să ajungă în televiziune, și ce salariu ar avea la Kanal D

Cu ce se ocupa Dan Negru, până să ajungă în televiziune, și ce salariu ar avea la Kanal D

Manolică Anca / 23.02.2022, 11:55

Dan Negru este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți prezentatori români de televiziune, celebru pentru succesul emisiunilor și longevitatea carierei în acest domeniu. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu cu ce se ocupa celebrul prezentator TV înainte de a intra în spațiul public și ce studii are, de fapt. Iată câteva detalii mai puțin știute din viața lui Dan Negru.

Cu ce se ocupa Dan Negru, înainte de a ajunge pe sticlă

Dan Negru este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV de la noi, cu o carieră de peste 30 de ani în acest domeniu. Publicul îl iubește, iar emisiunile sale au făcut istorie în ceea ce privește audiențele. Mai mult, el a fost inclus și în „Top Host European Broadcast” datorită faptului că a prezentat simultan formate internaționale de succes în două țări: România și Republica Moldova.

Îndrăgitul prezentator a urmatul cursurile Liceului Economic din Timișoara, și a luat 9,20 la examenul de Bacalaureat, notă despre care Dan Negru spune că a fost cea mai mică din clasă. Ulterior, el s-a înscris la Facultatea de Drept și la Facultatea de Jurnalism, obținând diploma de licență doar la cea de-a doua.

Cu un liceu economic la bază, viitorului prezentator TV i-a fost totuși dificil să se descurce cu cifrele. Înainte de a intra în televiziune, primul său loc de muncă a fost la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, acolo unde a ocupat un post de contabil, timp de câteva luni. Însă, a ținut să precizeze în numeroase rânduri că nu îi plăcea deloc să facă asta.

„La începuturile mele am lucrat la Spitalul „Victor Babeș” și făceam contabilitate. Am lucrat doar câteva luni. Terminasem un liceu economic și eram trimiși spre contabilitate. Dar eram praf, praf! Nu mă pricepeam la nimic.”, a declarat Dan Negru, la o emisiune.

Dan Negru, în tinerețe
Dan Negru, în tinerețe

Ce salariu ar avea prezentatorul la Kanal D

Dan Negru, care astăzi, 23 februarie 2022, împlinește 51 de ani, a lucrat aproape jumătate din ei la postul Antena 1, unde a prezentat peste 30 de show-uri inedite. Din anul 1999 până în prezent, adică de aproape 22 ani, Dan Negru a fost supranumit regele audiențelor, mai ales în cazul edițiilor de Revelion.

Dar, la începutul acestui an, îndrăgitul prezentator a anunțat despărțirea de trustul Intact, alegând să meargă la Kanal D. După o colaborare care a depășit 20 de ani, Dan Negru s-a declarat pregătit de noi schimbări. În ceea ce privește suma de bani pe care ar primi-o de la noul său post de televiziune, se pare că negocierile s-au ridicat la suma de 25.000 de euro pe lună, potrivit Cancan, alături de multe alte beneficii.

De asemenea, lui Dan Negru i s-ar fi oferit și o grilă variată de programe, din care să aleagă ce emisiuni va prezenta la Kanal D. Și se pare că a și ales. Kanal D a dat deja start unui casting pentru cel mai simplu, dar și spectaculos quiz show. Cei care au împlinit vârsta de 18 ani și își doresc să intre în jocurile minții se pot înscrie în această nouă provocare.

Dan Negru împlinește 51 de ani
Dan Negru împlinește 51 de ani

Dan Negru împlinește 51 de ani

Dan Negru, cea mai nouă vedetă Kanal D, împlinește, astăzi, 23 februarie, 51 de ani. La ceas aniversar, celebrul prezentator a făcut, în exclusivitate pentru playtech.ro, câteva mărturii inedite despre copilăria sa. El a vorbit despre un obiect pe care îl păstrează cu cel mai mare drag de 50 de ani.

„O să-ți arăt o poză cu un cățel de jucărie pe care-l am de la vârsta de un an. Mi l-au dat ai mei și am poza de atunci. Am cățelul și azi, de 51 de ani. L-am purtat după mine peste tot. Am fost un copil răsfățat pentru că eram singur la părinți.”, a declarat îndrăgita vedetă TV.

Acesta a rememorat cu drag amitirile din copilărie, spunând că a avut parte de multă iubire din partea părinților și mult răsfăț. „Mi-a fost bine în copilărie. Nu mi-au lipsit zilele de naștere, familia”.