Home » Life & Style » Știri mondene » Dan Negru – 5 lucruri uimitoare despre unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România

Dan Negru – 5 lucruri uimitoare despre unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România

Balan Daniel / 25.01.2022, 15:27
Dan Negru – 5 lucruri uimitoare despre unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România

Dan Negru este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați prezentatori români de televiziune, celebru pentru succesul emisiunilor și longevitatea carierei în acest domeniu. Din cei 30 de ani de activitate, 22 i-a petrecut la postul de televiziune Antena 1, unde a înregistrat audiențe colosale la cârma show-urilor la care s-a aflat. De ce a ales să părăsească trustul.

Dan Negru, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România

Dan Negru s-a născut pe 23 februarie 1971 în Timișoara. A urmat cursurile Liceului Economic din Timișoara, finalizând studiile cu 9,20 la Bacalaureat. Potrivit unui interviu acordat acum ceva timp în presa locală a dezvăluit să a fost cea mai mica notă din clasa, fiindcă era o clasă de „tocilari”. S-a înscris apoi la Facultatea de Drept și Facultatea de Jurnalism, însă doar la cea din urmă a luat licența.

1. Înainte de a intra în televiziune, prezentatorul a ținut contabilitatea vreme de un an de zile la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. În anul 1991, a început să lucreze la Radio Timișoara, și din 1994 a intrat la TVR. Din anul 1999 până în prezent, adică de aproape 22 ani, Dan Negru a lucrat la Antena 1.

2. Dan a venit în Bucureşti în urmă cu mai bine de 20 de ani, pe motiv că „aici se învârte magiunul”. Și i-a mers bine din plin, pentru că s-a făcut repede remarcat, show-ul „Ciao, Darwin!” propulsându-l în rândul celor mai bune vedete de televiziune.

2. Cariera sa este una impresionantă, de-a lungul timpului fiind numit regele audiențelor, mai ales în cazul edițiilor de Revelion la Antena 1. Și-a pus semnătura pe zeci de formate de show-uri de divertisment şi a realizat 22 de Revelioane.

Dan Negru, regele audiențelor
Dan Negru, regele audiențelor

3. Pentru performanțele sale de neegalat, prezentatorul TV al Antenei 1 a fost recompensat cu o mulțime de premii și distincții. Premiul APTR, TvMANIA, VIP, STAR TV, ENDEMOL TV STARS, Omul anului în Televiziune Republica Moldova. De asemenea, a fost inclus și în „Top Host European Broadcast” datorită faptului că a prezentat simultan formate internaționale de succes în două țări: România și Republica Moldova.

4. De-a lungul timpului, au apărut numeroase zvonuri cu privire la salariul pe care îl încasează dar, de fiecare dată, prezentatorul TV a evitat să vorbească despre cifre și ce face cu banii. De aceea, puțini știu că o mare parte din încasările sale din televiziune i-a investit în afaceri imobiliare. A ajuns deja la al patrulea bloc de birouri, în Bucureşti, în zece ani. La acestea se adaugă și afacerile imobiliare din orașul, Timişoara.

5. Un familist convins, Dan Negru este căsătorit de aproape 16 ani cu Codruța, femeia care i-a dăruit și doi copii, pe Bogdan și Dara. Preferă să îi țină departe de lumina reflectoarelor, spunând că este de ajuns că ajunge el mereu pe primele pagini ale ziarelor.

Dan Negru pleacă de la Antena 1, după 22 de ani

Este vestea bombă a anului. Celebrul prezentator TV, Dan Negru, pleacă de la Antena 1, după mai bine de 22 de ani petrecuți la trustul Intact. Plecarea regelui Audiențelor de Revelion este considerată transferul anului 2022 în televiziunile din România. Acesta a semnat deja contractul cu un nou post de televiziune.

Dan Negru se va muta la Kanal D, anunțul fiind făcut chiar de el pe contul său de Facebook. El a ținut să transmită un mesaj prietenilor săi virtuali, clarificând circumstanțele în care s-a petrecut plecarea sa de la Antena 1. De asemenea, i-a adus un omagiu regretatului Valeriu Lazarov, cel care a pus bazele televiziunii moderne în România. Dan Negru s-a format, pe plan profesional, la școala de televiziune a acestuia.

Dan Negru pleacă de la Antena 1, după 22 de ani
Dan Negru pleacă de la Antena 1, după 22 de ani