Home » Life & Style » Știri mondene » Cu ce se ocupa Ștefan Bănică Jr pe vremea lui Ceaușescu. Puțini știu că celebrul artist a fost la un pas să fugă din țară

Cu ce se ocupa Ștefan Bănică Jr pe vremea lui Ceaușescu. Puțini știu că celebrul artist a fost la un pas să fugă din țară

Alexandru Cazacu / 05.03.2022, 10:31
Cu ce se ocupa Ștefan Bănică Jr pe vremea lui Ceaușescu. Puțini știu că celebrul artist a fost la un pas să fugă din țară

Ștefan Bănică Jr. este fără îndoială unul dintre cei mai cunoscuți artiști din țara noastră. Nu cu mult timp în urmă, cântărețul a făcut dezvăluiri cu privire la viața sa din perioada comunistă. Deși se cunosc o sumedenie de lucruri despre artist, există și unele detalii mai puțin cunoscute. De exemplu, nu mulți știu că a fost la un pas să fugă din țară la un moment dat. Hai să vedem cu ce se ocupa Ștefan Bănică Jr. pe vremea lui Ceaușescu.

Cu ce se ocupa Ștefan Bănică Jr. pe vremea lui Ceaușescu

Cu siguranță, mulți români își aduc aminte de „Mihai”, personajul jucat de Ștefan Bănică în „Liceenii”. După cum spune chiar el, ca să scape de regimul comunist, artistul a vrut la un moment dat să plece din România. Se pare că la vremea respectivă, Ștefan era nemulțumit de regulile impuse de comuniști.

După cum bine știm, Ștefan Bănică Jr. este un actor deosebit, dar și unul dintre cei mai apreciați cântăreți din România. În ciuda faptului că era nemulțumit de regimul lui Ceaușescu, el a decis până la urmă să rămână în țara natală. În plus, își dorea mult să facă o carieră în teatru, iar dacă ar fi plecat din țară, ar fi fost nevoit să învețe și o altă limbă pentru a putea realiza acest lucru.

„A fost doar un moment de furie față de nedreptățile pe care comunismul ne obliga să le trăim atunci. Dar n-aș fi plecat, nu știu să vă explic de ce sunt legat de pământul ăsta. Plus că voiam să fac o meserie care se bazează pe cuvânt, pe limba vorbită, și atunci ar fi fost mult mai greu să fac asta afară, într-o limba străină, mai ales în teatru. Așa gândeam pe atunci”, a relatat artistul, pentru Adevărul.

Cu ce se ocupa Ștefan Bănică în perioada comunistă
Cu ce se ocupa Ștefan Bănică în perioada comunistă

Ce făcea Ștefan Bănică Jr. la Revoluție

Când a început Revoluția din 1989, Ștefan Bănică se afla în București. Ba chiar mai mult de atât, în zilele de 21 și 22 decembrie a acelui an, artistul era în Piața Universității. „Nu voi uita niciodată când sa tras prima oară”, precizează el.

Conform fostului soț al Andreei Marin, armata a avut un rol foarte important pentru meseria pe care a ales să o facă. Se pare că unele persoane pe care le-a cunoscut când era militar au devenit „o sursă de inspirație atât, în teatru cât și în muzică”.

„Revoluția m-a prins în București. Am fost și pe 21, și pe 22 decembrie 1989 în Piața Universității strigând ‘Jos Ceaușescu!. Nu voi uita niciodată când s-a tras prima oară și nici când mă îmbrățișam pe stradă cu oameni pe care nu-i cunoșteam, trăind bucuria unei libertăți așteptate de atâta timp”, a mai spus Ștefan Bănică.

A filmat pentru „Liceenii” în ultimele două luni de armată

Celebra peliculă românească „Liceenii” a fost lansată în 1986. Ei bine, nu mulți știu că Ștefan era în ultimele două luni de armată când au avut loc filmările. Actorul și cântărețul român a povestit despre atmosfera de pe platourile de filmare.

Spre deosebire de colegii lui din film, Ștefan avea o altă stare, se simțea mai liber ieșind din unitate. Totodată, actorul spune că se distra de minune la filmări și că a rămas prieten cu unii dintre colegii săi de atunci chiar și astăzi.