Home » Life & Style » Știri mondene » Cum a ajuns tatăl Deliei călugăr pe muntele Athos. A fost ateu până la 40 de ani

Cum a ajuns tatăl Deliei călugăr pe muntele Athos. A fost ateu până la 40 de ani

Manolică Anca / 07.02.2022, 14:20
Cum a ajuns tatăl Deliei călugăr pe muntele Athos. A fost ateu până la 40 de ani

Tatăl Deliei Matache este de foarte mult timp călugăr pe Muntele Athos. Ioan Matache a ales calea credinței, renunțând la tot ce înseamnă viața agitată din București. Este acum într-un colț de lume izolat, unde se roagă neîncetat. Află din rândurile de mai jos cum a ales calea lui Dumnezeu după ce, vreme de 40 de ani, a fost ateu.

Tatăl Deliei Matache, călugăr pe muntele Athos

Pe cântăreața Delia o cunoaște și o iubește toată lumea, însă nu mulți știu faptul că Delia că tatăl ei este calugăr pe Muntele Athos. În urmă cu mai bine de cincisprezece ani, acesta a ales să îl urmeze pe Dumnezeu și să se retragă la un schit de pe Muntele Athos.

El a fost căsătorit vreme de mai mulți ani cu Gina Matache, căreia i-a dăruit două fete, pe Delia și Oana. Deși și-au petrecut cei mai frumoși ani din viață împreună și și-au crescut frumos fetele, cei doi au ales să se despartă în 2004. Tot în acel an, bărbatul a avut și primul contact cu biserica. Atunci a fost momentul în care și-a dat seama că trebuie să îl slujească pe Domnul.

Tatăl Deliei Matache, călugăr pe muntele Athos
Tatăl Deliei Matache, călugăr pe muntele Athos

Cum a ajuns pe Muntele Athos

Fratele Ioan Matache, așa cum este cunoscut printre prelați, s-a retras de câțiva ani în Muntele Athos, lăsând în urmă tot ce înseamnă civilizație. S-a izolat într-un colț superb de lume, unde se roagă pentru sănătatea tuturor. Este vorba despre schitul „Sf Dimitrie” Lacu, recunoscut pentru slujbele care au loc inclusiv pe timpul nopții.

El a povestit într-un interviu despre viața de dinainte de călugărie și cum a descoperit calea către Dumnezeu. Astfel, în tinerețe, era un om care mergea des prin cluburi și restaurante, dar a realizat la un moment dat că „ acele placeri nu aduc nimic bun”. A realizat că aceasta este chemarea lui pe Pământ și, de atunci, se simte altfel și trăiește altfel.

„Până la 40 de ani eram ateu. Abia atunci am învățat prima data „Tatăl Nostru”. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamț, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viață mea s-a schimbat.

Am intrat la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele și pe al Georgetei, desi mă văzuse prima oara, m-am blocat”, a povestit Ioan Matache, potrivit Libertatea.

Delia, Oana și tatăl lor
Delia, Oana și tatăl lor

Și-ar dori ca fetele sale să se apropie de Dumnezeu

Călugăr acum pe muntele Athos, tatăl Deliei și al Oanei a mărturisit că şi-ar dori ca fetele sale să se apropie şi ele de Dumnezeu. De asemenea, el a povestit că Delia era foarte credincioasă atunci când era mică.

„Mi-ar plăcea să se îndrepte şi să se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care trăieşte în showbiz e mai greu, aşa, dintr-o dată. Delia crede în Dumnezeu, dar nu are timp de biserică. Când era în clasa întâi se ducea la Patriarhie şi pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face şi ea ce vede în lume”, a mai povestit tatăl artistei.

Ori de câte ori are ocazia, bărbatul revine în România pentru a mai petrece timp alături de fiicele și nepoțelele sale.