Cum și-a câștigat Mihai Gâdea primii bani în adolescență. Experiența l-a marcat. Destăinuri inedite

de:
29 04. 2022, 14:02
Mihai Gâdea

Mihai Gâdea este unul dintre cunoscuţii prezentatori TV din România, actualmente și directorul postului de televiziune Antena 3. Recent, acesta a povestit mai multe despre copilăria sa şi despre anumite experienţe care l-au marcat. Cu toate că îl vedem de ani buni pe micile ecrane, el a studiat într-un domeniu cu totul și cu totul diferit.

Ce făcea Mihai Gâdea înainte de a fi angajat în televiziune

Realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3 este unul dintre cei mai cunoscuți de la noi din țară. Dar, cu toate acestea, el este foarte rezervat atunci când vine vorba despre viața privată. Astfel, sunt puține detalii pe care telespectatorii le cunosc, cu privire la trecutul său.

În prezent director al postului de televiziune Antena 3, de la data de 14 mai 2010, Mihai Gâdea a mai trecut înainte și pe la alte posturi de televiziune. Între anii 2002 și 2004 a fost realizator de programe în cadrul Realitatea TV, iar între 2004 și 2005 a realizat programe TV la Antena 1. A condus pentru o perioadă și postul Antena 2, după care s-a mutat la Antena 3, aici fiind și moderatorul emisiunii Sinteza zilei.

Dacă majoritatea dintre noi îl știm de pe micile ecrane, din postura de prezentator, ei bine se pare că el nu avea gânduri în această direcție în vremea când era pe băncile școlii. Sau asta se înțelege din faptul că, în 1999, a obținut doctoratul în istorie, la Institutul de Studii Istorice Nicolae Iorga, cu lucrarea „Ionel Brătianu și epoca sa”, după care, un an mai târziu, a absolvit Facultatea de Teologie Adventistă, devenind mai apoi pastor și ținând predici în bisericile adventiste.

Experiența din adolescență care l-a marcat profund

Vedeta Antenei 3 a făcut, de curând, dezvăluiri uluitoare despre un moment care l-a marcat din adolescență. Acestea apar într-un filmuleț de prezentare a podcastului lui Adrian Artene ce se difuzează vineri, 29 aprilie, un podcast care va arăta un alt Mihai Gâdea, așa cum nu ne-am fi așteptat. Prezentatorul s-a deschis în fața publicului și a povestit lucruri inedite din viața sa.

Printre acestea, o poveste tulburătoare, de când era un adolescent care visa doar să ajungă la mare, în vacanța de vară. La fel care oriacre alt tânăr, atunci când a venit „vacanța mare”, acesta dorea și el să distreze alături de prietenii lui cât de mult posibil, astfel că a decis să îi ceară tatălui său o sumă de bani, pentru a putea pleca și el la mare.

Mihai Gâdea

Părintele a acceptat, însă, în schimbul banilor, el a venit cu o propunere cel puțin interesantă. I-a spus ca, timp de două săptămâni, să lucreze la o casă de copii, după care va primi o sumă mai mare de bani decât ceea ce ceruse inițial. Tânărul Gâdea a acceptat, povestind în cadrul podcastului câteva momente șocante, despre care a spus că l-au marcat.

„Bun, cert este că m-am dus acolo. Abia ajunsese o tranșă de copii din Gara de Nord. Adi, atmosfera era așa: era un copil care, când vedea câte un geam, pentru că era în sevraj, nu mai avea aurolac sau cine știe cu ce se droga, intra cu capul în el. Erau copii care nu cred că aveau mai mult de 14 ani, în momentul în care vedeau un geam, intrau cu capul.

Era o fetiță, Ana Maria, de vreo cinci anișori, abandonată în Gara de Nord, de etnie romă, adică era evidentă … Deci era o atmosferă, așa, ce să spun, pe fond era de iad. Spărgeau toate geamurile, unul urla, altul se dădea cu capul de pereți,”, a povestit acesta, în cadrul podcastului lui Adrian Artene, citat de Cancan.

Vizibil afectat, acesta a rememorat un dialog pe care l-a avut cu una dintre femeile care lucrau acolo.

„Bun, mă duc acolo, era Jasmine, doamna de care îți vorbeam, și o întreb ce aș putea să fac. Și mă întrebam, așa, ce face cu copilul ăla, sparge toate geamurile. Îmi zice: „O să se liniștească, stai liniștit. Trebuie să-l pansăm, dar o să se liniștească”. Îmi zice, „Uite ce te rog, dacă poți să-i înveți engleză și să cânte la pian!”

În capul meu a fost: Doamne ferește! Ăștia se dau cu capul de pereți, iar eu să-i învăț engleză și să cânte la pian! Eu, în momentul în care m-am așezat și am început să cânt, dintr-odată s-au strâns toți. I-am întrebat dacă nu vor și ei să cânte la pian. Sigur, nu a fost ușor”, a fost una dintre experiențele acestuia.

Gazda show-ului de la Antena 3 a recunoscut că a învățat foarte multe lucruri din această experiență.