Home » Life & Style » Știri mondene » De ce locuiește Cătălin Botezatu cu chirie, deși are case și apartamente de câteva milioane de euro. Ce secrete ascunde „casa muzeu” a designerului

De ce locuiește Cătălin Botezatu cu chirie, deși are case și apartamente de câteva milioane de euro. Ce secrete ascunde „casa muzeu” a designerului

Manolică Anca / 07.04.2022, 12:12
De ce locuiește Cătălin Botezatu cu chirie, deși are case și apartamente de câteva milioane de euro. Ce secrete ascunde „casa muzeu” a designerului

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai renumiți designeri de la noi din țară. De-a lungul timpului și-a expus colecțiile pe cele mai mari podiumuri de modă din lume, așa că nu este de mirare pentru nimeni că a reușit să acumuleze o adevărată avere din munca sa. Cu toate acestea, Cătălin Botezatu continue să locuiască cu chirie. Într-un interviu exclusiv pentru EGO.ro, designerul a vorbit despre motivele pentru care a făcut această alegere.

Are case și apartamente de câteva milioane de euro, dar locuiește cu chirie

Cătălin Botezatu nu se laudă cu colecții de bijuterii scumpe, haine de brand sau obiecte de artă, ci și cu multe proprietăți. Cu toate că el alege să locuiască mai mult cu chirie, el a dezvăluit că deține mai multe proprietăți în România. Sunt proprietăți de suflet, pe care nu are de gând să le vândă niciodată.

De curând, celebrul designer și-a achiziționat un penthouse în Dubai, la etajul 54 al unei clădiri prestigioase, crescând astfel numărul proprietăților pe care le are atât în România, cât și peste hotare.

Cu toate că primul apartament l-a cumpărat imediat după ce a împlinit 18 ani, pentru că și își dorea enorm să aibă o casă a lui, acum Botezatu spune că preferă să stea mai mult în chirie și să se mute des. Mai ales pentru faptul că meseria pe care o are îl obligă să călătorească peste tot în lume.

„Nu sunt adeptul proprietăților și să fac multe case. În România am început să fiu adeptul să stau așa 2-3 ani într-o locație, poate chiar închiriată, dar să am o priveliște superbă, să mă mut constant. Deși nu vreau să fiu ipocrit, la momentul acesta am proprietăți multe în România: la munte, la mare, în București. Nici măcar nu sunt închiriate cele în care nu stau”, a dezvăluit Cătălin Botezatu pentru EGO.ro.

Cătălin Botezatu
Cătălin Botezatu

Ce secrete ascunde „casa muzeu” a designerului

Cum nu ajunge să locuiască în toate aceste proprietăți pe care le deține, pe cele mai multe dintre ele a ales să le transforme în spații de depozitare. Ba mai mult, le-a dat și denumiri aparte pentru a le repera mai ușor. Pe cea în care are numai standere de haine a numit-o „casa dulap”. Dar are una specială, pe care a numit-o „casa muzeu”.

„Alta se numește „casa muzeu” pentru că am făcut-o așa, într-un stil minimalist, budist și arată ca în filme. Cine intră în „casa muzeu” rămâne fără replică. Pe acea locație am folosit-o de câteva ori, la începuturile mele cu Bianca (nr. Bianca Drăgușanu) și apoi cu o fată frumoasă, care tot așa câștigase un concurs și de atunci nimic, stă nelocuită. E prin Nordului”, a mai spus designerul.

Fostul jurat de la „Bravo, ai stil!” a dezvăluit că, odată cu trecerea anilor, a devenit mult mai pretențios. În toate aspectele vieții. De la bijuterii, haine și oameni, la priveliștea pe care o admiră dimineața la cafea. Spune el că, pe lângă confort, caută întotdeauna să locuiască într-o casă care are o priveliște de excepție, tocmai pentru a-i da în fiecare zi o stare bună de spirit.

Întrebat dacă s-ar muta definitiv din România, celebrul designer Cătălin Botezatu a spus că nu ar putea să facă acest lucru. În țară încă are familia și prietenii, de care nu s-ar putea lipsi. Cu toate acestea, încearcă să îi convingă să își cumpere și ei proprietăți în Emiratele Arabe Unite.