Home » Life & Style » Sucul minune, ideal pentru curățarea grăsimilor din organism și întărirea imunității

Sucul minune, ideal pentru curățarea grăsimilor din organism și întărirea imunității

Manolică Anca / 05.03.2021, 16:18
Sucul minune, ideal pentru curățarea grăsimilor din organism și întărirea imunității

Sucurile din fructe şi/sau legume prospete sunt extrem de benefice pentru sănătatea organismului. De asemenea, ele ne potolesc setea, hidratează organismul şi ne protejează împotriva microbilor. Unde mai pui că sunt și excelente de adăugat în curele de slăbire, pentru că ajută la o topire mai rapidă a grăsimilor. Iată sucul minune, ideal pentru curățarea grăsimilor din organism și întărirea imunității

Sucul minune, ideal pentru curățarea grăsimilor din organism

Grapefruitul este un puternic detoxifiant, care ajută organismul în procesul de eliminare a microbilor şi contribuie la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, conține substanţe fitochimice protectoare care îmbunătăţesc imunitatea şi stimulează vindecarea rănilor și împiedică dezvoltarea tumorilor.

„Grapefruitul este util în prevenirea şi tratamentul bolilor de inimă şi arteriale şi al pietrelor la vezica biliară, e un stimulent excelent al digestiei şi al eliminării reziduurilor, un stimulent al metabolismului grăsimilor şi foarte util pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge”, detaliază dr. Cătălin Luca, specialist în medicină internă, cu competenţe în apifitoterapie.

Mai mult, conform specialiștilor, grapefruitul este un bun remediu antistres şi este un ingredient cheie în producţia de serotonină, cunoscută și drept „hormonul fericirii”. Sucul de grepefruit este extrem de bogat în vitamina C, beneficiu care ajută în procesul de ardere a grăsimilor. Acelaşi rol îl are şi acidul acetic care se regăsește de oţetul de mere.

Sucul minune, ideal pentru curățarea grăsimilor din organism
Sucul minune, ideal pentru curățarea grăsimilor din organism

Rodia și roșia ajută la eliberarea toxinelor

Rodiile sunt bogate în polifenoli și antioxidanţi care ajută în procesul de eliberare a toxinelor din organism, dar care totodată și accelerează metabolismul. Astfel se va ajunge la o ardere mai rapidă a grăsimilor, mai ales a celor care formează „colăceii” de pe burtă. Sucul dulce-acrişor obținut din rodie ajută și la scăderea apetitului, lucru benefic în cazul celor care sunt la dietă.

Și roșia este extrem de benefică. Bogată în biotină, cunoscută drept vitamina B7, este o sursă de energie pentru organism, pentru ca acesta să aibă forţa necesară de a arde cât mai multe grăsimi. De asemenea, roşiile sunt bogate şi în crom, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, împiedicând astfel formarea de depozite de grăsime.

Sucul de roșii ajută la întărirea sistemului imunitar
Sucul de roșii ajută la întărirea sistemului imunitar

Bogat și în sodiu, potasiu, calciu şi magneziu, sucul de roşii este un puternic detoxifiant şi anti-cancerigen. De asemenea, sucul de roșii este o sursă importantă de vitamine, minerale şi antioxidanţi puternici şi conţine cantităţi mari de vitamina A şi C. Acestea sunt un puternic sprijin al sistemului imunitar sănătos, reducând efectele nocive ale radicalilor liberi. Un pahar de suc de roşii oferă peste 70% din necesarul zilnic de vitamina C.

“Sucul de roşii are efecte deosebit de importante în reglarea colesterolului, protejarea inimii, la stimularea digestiei, dar ajută şi la întărirea sistemului imunitar”, susțin specialiştii.

Nici merele nu ar trebui neglijate. Ele pot fi consumate aproape fără restricții, fiind un adevărat remediu pentru diverse afecţiuni şi perfecte în curele de slăbire, pentru că nu au foarte multe calorii. Un suc de mere, la care se adaugă puţină scorţişoară, topeşte depozitele de grăsimile. Scorţişoara este un buc accelerator al metabolismului, iar merele sunt bogate în fibre, esenţiale pentru o digestie bună.