Home » Life & Style » Tendințe machiaj 2022. Ce culori se poartă și ce greșeli e bine să eviți în materie de make-up. Sfaturi de la specialist

Tendințe machiaj 2022. Ce culori se poartă și ce greșeli e bine să eviți în materie de make-up. Sfaturi de la specialist

Manolică Anca / 13.03.2022, 15:43
Tendințe machiaj 2022. Ce culori se poartă și ce greșeli e bine să eviți în materie de make-up. Sfaturi de la specialist

Este în natura umană să fim într-o continuă căutare a frumuseții. Așadar, este destul de firesc ca multe femei să petreacă ore bune în fața oglinzii pentru a perfecționa aspectul pe care și-l doresc cu ajutorul machiajului. În plus, cu atât de multe videoclipuri de machiaj, tutoriale și trucuri pe rețelele sociale, este destul de confuz uneori să decidem ce este corect și ce este greșit. Iată câteva sfaturi importante de la un cunoscut specialist în ceea ce privește tendințele de machiaj în 2022.

Tendințe machiaj 2022. Cele mai bune sfaturi de la specialiști

Să recunoaștem: machiajul este una dintre cele mai bune părți ale zilei. Nu numai că este o experiență liniștitoare de îngrijire de sine, dar ne permite, de asemenea, să ne punem în valoare trăsăturile și să ne exprimăm creativitatea. Dar trebuie să știm și cum se face corect acest lucru și ce se poartă în fiecare an, pentru a fi mereu la modă.

În fiecare an, o mulțime de noi tendințe apar pe internet, iar anul acesta nu va face excepție. Odată cu era post-pandemică în plină desfășurare, look-urile festive și cu spirit libertin revin în forță. Se spune că 2022 va fi un an al extremelor, în care machiajul no-makeup va coexista cu cel foarte îndrăzneț și colorat.

Ce culori se poartă și ce greșeli e bine să eviți în acest an

În condițiile în care texturile naturale ale pielii câștigă popularitate, primer-ele și iluminatoarele sunt înlocuite de strălucirea naturală a pielii sănătoase pentru un look proaspăt și jucăuș. Hai să vedem cu ce sfaturi vine clebrul make-up artist Mirela Vescan. Aceasta a dezvăluit care sunt tendințele în materie de machiaj pentru anul 2022.

„Pielea trebuie să fie foarte bine îngrijită, fondul de ten trebuie să fie hybrid, adică să aibă și nivelare estetică și tratament, să aibă ser sau mixat. Pudra trebuie să fie translucidă, foarte fină, HD.

Fardul de obraz este aplicat sus de pomeți și ușor glasat, roz proaspăt, floral, până la fucsia. Cu fardul de obraz urcăm ușor pe tâmple și frunte ca să se armonizeze foarte bine și cu machiajul ochilor.”, a spus aceasta pentru DC News.

Tendințe machiaj 2022
Tendințe machiaj 2022

În ceea ce privește contouring-ul, specialistul spune că anul acesta tehnica merge în plan secundar, pentru că lumea este orientată mai mult spre rozuri proaspete, frumoase, feminine. Sprâncele se poartă laminate, pentru ca firele să fie mai bine definite. Nu se mai pune accest așa mare pe nuanța lor. Acesta este un trend venit din Rusia, care a căpătat o mare amploare de ceva ani și la noi.

Însă, atenție, pentru că nu orice sprânceană merge laminată. Este indicat ca firele să nu se mai tundă, să fie lăsate lungi și să fie bine ordonate. Ceara este un ajutor de nădejde.

Tușul continuă să fie la modă și în acest an

Iubitoarele de tuș îl pot purta cu încredere și în acest an, pentru că rămâne în tendințe. „Se poartă mult linia fox eyes, dar poate fi și colorat în acest an, în culori vibrante: turcoaz, fucsia, foarte electric, violet, verde. Pot fi asociate nuanțele pe pleoape. Arată foarte bine verde cu turcoaz”. În ceea ce privește genele, aceste trebuie să fie curbate și pline de volum.

Nu trebuie să uităm nici de buze pentru că, în sfârșit, s-a renunțat la masca de protecție care le acoperea până acum. Așadar, anul acesta în tendință este glossul, în diferite nuanțe. Hidratează, este strălucitor, frumos, sigilează bine buzele și le face să pară proaspete și sănătoase.