Home » Life & Style » Timp liber » 15 melodii de dragoste românești. Cele mai populare hituri din toate timpurile

15 melodii de dragoste românești. Cele mai populare hituri din toate timpurile

Manolică Anca / 24.10.2021, 12:40
15 melodii de dragoste românești. Cele mai populare hituri din toate timpurile

Se spune că muzica unește și poate chiar vindeca suflete. Așadar, dacă vrei să îi spui ce simți persoanei iubite și nu găsești cuvintele potrivite, unele melodii de dragoste românești pot reprezenta o sursă de inspirație sau o pot face  chiar ele în locul tău. Acestea au făcut mii de oameni să plângă de fericire.

Melodii de dragoste românești din toate timpurile

Indiferent de genul muzical pe care îl preferi, anumite melodii de dragoste românești sunt atât de frumoase încât îți este drag oricând să le asculți. Fie că plănuiești o seară romantică pentru partener sau vrei doar să asculți unele dintre cele mai îndrăgite piese, noi venim cu un top al celor mai frumoase melodii de dragoste românești din toate timpurile.

Acesta conține melodii vechi care au trecut deja de mult testul timpului, dar și hituri ceva mai noi, care sunt la fel de frumoase și transmit emoții puternice.

  • Aurelian Andreescu – Tu ești primăvara mea

Aurelian Andreescu a fost una dintre cele mai mari voci ale României, piesele sale fiind la fel de îndrăgite și astăzi de către cunoscători. Iar această melodie este considerată a fi una dintre cele mai frumoase melodii românești din toate timpurile.

  • Melodii de dragoste românești. Mihaela Mihai – De-ai fi tu salcie la mal…

Puțini știu faptul că piesa compusă de Horia Moculescu a fost respinsă, inițial, de două ori la Festivalul de Muzică de la Mamaia. Însă, interpretarea Mihaelei Mihai a ajuns rapid la inimile publicului din România fiind îndrăgită chiar și astăzi de mulți dintre noi.

  • Loredana Groza – Bună seara, iubito

Loredana Groza a devenit una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România în 1988, odată cu lansarea acestei piese. Interzisă inițial la radio sau pe postul public de televiziune, melodia a devenit atât de populară, încât atunci când, într-un final, a fost lansată pe un album, discul a doborât recordurile de vânzări.

 

  • Melodii de dragoste românești. Aura Urziceanu – Mai rămâi și nu pleca

Aura Urziceanu a fost considerată drept una dintre cele mai bune voci românești, care a uluit o lume întreagă cu tonalitățile ei.

  • Mirabela Dauer – Te aștept să vii

Vocea inconfundabilă a artistei a fascinat generații întregi. Melodia a fost lansată în urmă cu mai bine de trei decenii, dar continuă și astăzi să fie cântată de mulți.

  • Melodii de dragoste românești. Holograf – Să nu-mi iei niciodată dragostea

Holograf este una dintre cele mai iubite și apreciate formații chiar și astăzi. Iar una dintre piesele care au făcut-o faimoasă este chiar aceasta.

  • Ștefan Bănica Jr. – Te iubesc, femeie

Ștefan Bănica Jr. este recunoscut pentru piesele sale de dragoste, iar aceasta este una dintre cele mai romantice. În videoclipul original apare alături de Andreea Marin, care îi era soție la acea vreme.

  • Proconsul – Cerul

Una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite piese ale formației.

  • Melodii de dragoste românești. 3 Sud Est – Clipe

Laurențiu, Viorel și Mihai, sau altfel spus 3 Sud Est, au lansat o mulțime de melodii pline de „încărcătură emoțională”. Una dintre ele este „Clipe”, care încă ne trezește sentimente frumoase de fiecare dată când o ascultăm.

  • Paula Seling – Ploaie în luna lui Marte

Melodie făcută după versurile marelui poet Nichita Stănescu, nu avea cum să nu devină rapid un hit.

  • Delia – Între Noi

Delia este, fără discuție, una dintre cele mai bune voci ale României. De peste 20 de ani, ea ne oferă muzică de calitate, prin care transmite mesaje puternice. Melodia de mai jos este cea mai recentă piesă lansată de ea, o piesă ce este compusă integral de ea.

  • Vama Veche – Epilog

  • Melodii de dragoste românești. Florin Chilian – Zece

  • Mădălina Manole – Tu nu ai avut curaj

  • Direcția 5 – Am nevoie de tine