Home » Când, unde, cum » 6 condimente indiene pe care e bine să le ai în bucătărie. Îi dau o savoare aparte mâncării

6 condimente indiene pe care e bine să le ai în bucătărie. Îi dau o savoare aparte mâncării

Alexandru Cazacu / 23.01.2022, 17:21
6 condimente indiene pe care e bine să le ai în bucătărie. Îi dau o savoare aparte mâncării

Condimentele sunt nelipsite din preparatele pe care le consumăm zilnic, deoarece sporesc aroma și completează fiecare fel de mâncare. În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane folosesc condimente indiene, iar acestea vin într-o gamă foarte variată, de la foarte dulci și până la cele extrem de picante. În articolul de mai jos, noi v-am pregătit o listă cu condimente indiene care nu trebuie să lipsească din bucătărie. Haideți să vedem care sunt acestea.

Condimente indiene pe care e bine să le ai în bucătărie

Condimentele indiene prezentate în rândurile următoare sunt unele dintre cele mai importante, iar cu ajutorul acestora poți da arome incredibile preparatelor tale. Nu este absolut necesar să le avem pe toate, însă putem începe prin a le cumpăra pe cele pe care deja le cunoaștem, iar apoi să ne îndreptăm către cele mai puțin cunoscute și mai greu de găsit. Iată care sunt condimentele indiene pe care trebuie să le ai în bucătărie.

Semințe de fenicul

După cum ne putem da seama, acestea provin din feniculul comun și sunt brun-verziu și alungite. De cele mai multe ori, semințele de fenicul sunt confundate cu cele de anason, deoarece sunt aproape la fel în ceea ce privește mirosul și aspectul, însă sunt puțin mai mici.

Ghimbir măcinat

Cu siguranță toată lumea știe cum arată ghimbirul. Ei bine, ghimbirul măcinat se obține din planta uscată și măcinată. Acesta are o aromă pământie și se potrivește de minune cu alte condimente, precum scorțișoara sau nucșoara. Cu siguranță, ghimbirul măcinat este unul dintre condimentele indiene pe care trebuie să le aveți.

Condimente indiene pe care trebuie să le ai în bucătărie
Condimente indiene pe care trebuie să le ai în bucătărie

Condimente indiene – Turmeric

De asemenea, turmericul este un alt condiment indian care merită să-l avem în bucătărie. Atât frunzele, cât și rizomul acestei plante sunt comestibile. Fiind o rudă a ghimbirului, rizomul mic și noduros arată ca o încrucișare a unei bucăți de ghimbir cu una de morcov, iar gustul este asemănător. Totodată, turmericul are o aromă amăruie și metalică, iar culoarea sa poate varia între galben și portocaliu.

Cuișoarele

Originare din Indonezia, cuișoarele se fac pe un arbore veșnic verde. Totodată, aceste minunate condimente se cultivă și în India, Malaiezia și Madagascar. Aroma lor este ușor picantă și sunt perfecte pentru diferite preparate, printre care turta dulce sau plăcinta de dovleac.

Condimente indiene – Semințe de nigella

Semințele de nigella sunt de culoare neagră și mici, fiind adesea folosite în bucătăria indiană și cea din Orientul Mijlociu. În ceea ce privește aroma lor, am putea spune că este o combinație plăcută între nucă și ceapă. În India, semințele de nigella sunt numite „kalouji”, asta înseamnă că le putem găsit adesea în curry și alte mâncăruri specifice acestei țări.

Chimen

Cuminum cyminum este denumirea științifică a plantei de la care provine chimenul. Aceasta este sămânța uscată a plantei, care face parte din aceeași familie cu celebrul pătrunjel. Cu siguranță toată lumea știe cum arată chimenul. Semințele sale galben-maronii sunt alungite și striate, fiind foarte cunoscute pentru gustul lor specific. Chimenul este foarte popular în gastronomia indiană, dar și în bucătăriile nord-africane, din Orientul Mijlociu, cubaneze și mexicane.