Home » Life & Style » Timp liber » 9 plaje sălbatice din România care te vor cuceri. Nu mulți au descoperit aceste locuri

9 plaje sălbatice din România care te vor cuceri. Nu mulți au descoperit aceste locuri

Manolică Anca / 12.08.2022, 11:38
9 plaje sălbatice din România care te vor cuceri. Nu mulți au descoperit aceste locuri

Pentru mulți, o zi pe plajă nu ar fi la fel fără șezlong și umbrelă de soare, fără aglomerație, fără baruri și fără fluxul constant de vânzători ambulanți care vând tot felul de lucruri. Pentru alții, acestea sunt elemente care trebuie mai degrabă îndurate decât savurate. Din fericire, nu peste tot este așa. Așadar, dacă și tu consideri că șezlongurile sunt enervante și barurile de pe plajă plictisitoare, în rândurile de mai joș îți vom prezenta câteva locuri ce oferă doar valuri, vânt, sălbăticie și frumusețe. Iată câteva plaje sălbatice din România pentru care să optezi în următorul tău concediu de pe litoralul românesc.

Plaje sălbatice din România care sigur îți vor plăcea

Dacă ideea ta de escapadă perfectă pe plajă este să te aventurezi pe o plajă ascunsă și să te bucuri de liniște pe malul mării, ei bine, Playtech.ro ne dă câteva ponturi de plaje sălbatice din România la care ar trebui să ajungi. Pe lângă deja acum celebrele Vadu și Corbu, mai există și altele care sunt neamenajate, neaglomerate, unde poți savura relaxat sunetele valurilor mării.

1. Plaja 23 August

Cu siguranță ai trecut și tu de multe ori prin localitatea 23 August în timp ce te îndreptai spre Vama Veche sau să treci granița spre Bulgaria. Uită de plajele pustii de la vecinii bulgari, pentru că avem și noi astfel de locuri superbe. Unul dintre ele este plaja 23 August la se ajunge pe un drum pietruit.

Ideal ar fi să ai cu tine voi apă și mâncare dacă intenționezi să stai mai mult timp. De asemenea, poți campa chiar pe plajă, iar pescarii din zonă sigur te vor răsfăța cu un pește proaspăt pe care să îl pui direct pe grătar.

2. Plaje sălbatice din România. Plaja Doaga

Se află într-o zonă extrem de liniștită, în inima pădurii, pe malul lacului cu același nume, în județul Vrancea. Aici se află un camping pentru corturi și câteva locuri în care poți servi masa. Cei pasionați de scufundări se pot aventura în adâncurile apei lacului.

3. Plaja Tuzla

Situată la mijlocul distanței dintre Constanța și Mangalia, aici vin cei care, din când în când, simt nevoia să se deconecteze de la agitația marilor orașe. În sudul Tuzlei poți vedea cel mai vechi far de pe litoralul Mării Negre, care veghează neclintit încă din 1900. Pe plajă nu ai cum să ratezi pescarii care te ademenesc cu cele mai delicioase bucate: borș, pește fript și salate.

4. Plaja Periboina

Este o plajă de o sălbăticie deosebită, unde apele lacului Sinoe se unesc cu marea. Se află la 30 de kilometri de Constanța și este un loc vizitat de foarte puțini oameni. Aici se găsește și o mică așezare pescărească și, de asemenea, poți vedea uneori caii sălbatici ai Deltei care vin să se scalde.

5. Plaje sălbatice din România. Plaja Perișor

Cunoscută și sub numele de „minunea de la Perișor”, aceasta se află la confluența Deltei Dunării cu Marea Neagră, în județul Tulcea. Este n loc absolut minunat, despre care nu prea mulți turiști știu.

Este cu adevărat o plajă sălbatică, cu apă cristalină, cai și tot felul de păsări, iar accesul la plaja de doar câțiva metri lățime se face pe cale navigabilă. La sud de plajă, se regăsește aria protejată Periteasca-Leahova, iar la nord, Sacalin-Zatoane. De aici, poți vizita și lacurile Chiril, Isac, Uzlina și Gura Filatului.

6. Plaja Sulina

Sulina este unul dintre principalele orașe din Delta Dunării, cu unul dintre cele mai diversificate ecosisteme din Europa. Este inaccesibilă cu mașina, deoarece se află chiar la capătul Deltei, unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

Plaja Sulina este la doar 2 kilometri distanță de oraș și se poate ajunge pe jos, cu o bicicletă sau cu un taxi local. Plaja este parte a biosferei Deltei Dunării, fiind una una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România.

7. Plaje sălbatice din România. Plaja Gura Portiței

Se află la 50 de kilometri de Tulcea, între Lacul Golovița și Marea Neagră. Drumul traversează cel mai mare sat de pescari din țară, Jurilovca, purtându-te pe apele din miniportul turistic. La Gura Portiței se organizează zilnic excursii ghidate pe canalele Deltei Dunării sau se pot închiria bărci cu motor sau vâsle.

Plaja este una destul de sălbatică și de liniștită, unde se regăsesc doar câteva locuri cu umbrele de stuf care să te protejeze de razele soarelui. Deși are o lungime de aproximativ 4 kilometri, plaja nu este în totalitate pentru turiști. O mare parte din ea este strict protejată de mediu, accesul fiind interzis.

8. Plaja Sfântu Gheorghe

Poți ajunge aici cu nava clasică sau catamaranul, din Tulcea, distanța fiind de 81 de kilometri. Plaja, situată la 3 kilometri de sat, este o întindere nesfârșită de poveste. La aproximativ 30 de minute de mers pe plajă, se ivește gura de vărsare a brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră, un fenomen care nu ar trebui ratat.

Un alt fenomen aparte care are loc pe plaja de aici și poate fi observat noaptea, atunci când este întuneric complet, este apariția așa-zișilor  „licurici de mare”. Aceștia luminează fosforescent oferind un spectacol deosebit, mai ales când sunt valuri care se sparg.

9. Plaje sălbatice din România. Plaja Gostinu

Plaja Gostinu este puțin diferită de celelalte plaje de pe listă, deoarece nu se află la Marea Neagră. Este pe malul Dunării, aproape de Giurgiu, la circa 70 de kilometri de București. Plaja formată pe malul fluviului are nisip fin, iar intrarea în apele Dunării este lină.

La marginea ei se regăsesc copaci sub care te poți adăposti de soarele torid. Forma și dimensiunile plajei variază în funcție de cotele apei Dunării.