Home » Când, unde, cum » 9 plaje retrase din România. Locuri mai puțin cunoscute, unde te poți relaxa la Malul Mării Negre

9 plaje retrase din România. Locuri mai puțin cunoscute, unde te poți relaxa la Malul Mării Negre

Ileana Mladinoiu / 04.06.2022, 11:22
9 plaje retrase din România. Locuri mai puțin cunoscute, unde te poți relaxa la Malul Mării Negre

Este posibil ca România să nu fie prima țară care iese în mintea turiștilor atunci când se gândesc să-și petreacă vacanța la mare. Însă, s-ar putea să fie surprinși să afle că o țară istorică și frumoasă, cu multe tradiții, cum e România, are și plaje care merită văzute și admirate. Pentru că multe dintre ele se găsesc departe de agitația obișnuită a plajelor de la Marea Neagră.

Plaje retrase din România. Locuri mai puțin cunoscute, unde te poți relaxa

Sunt locuri mai puțin cunoscute, unde te poți bucura de soare, te poți lăsa legănat de sunetul valurilor și, mai ales, te poți relaxa. Ce locuri retrase să alegi dacă dorești să-ți faci bagajele, fără a pleca departe de țară, vă propune „ghidul” de mai jos.

1.Plaja Sfântul Gheorghe

Plaja Sfântul Gheorghe se află în mijlocul Deltei Dunării, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, grație biodiversităţii şi frumuseţii sale naturale. Delta Dunării este considerată una dintre cele mai mari delte de pe planetă ce găzduiește specii diferite de păsări și animale sălbatice. Iar plaja Sfântul Gheorghe este locul ideal pentru relaxare și pentru observarea faunei. De asemenea, orașul din apropiere este foarte pitoresc, așa că vă puteți aventura să-l vizitați după ce v-ați bucurat de nisip și după o baie răcoroasă.

2.Plaja Agigea

Dacă iubiți snorkelingul, Agigea este locul potrivit cu o vizibilitate fantastică și viață marină abundentă. Însăși plaja oferă turiștilor o atmosferă relaxată, iar pasionații fructelor de mare vor descoperi că Agigea are unele dintre cele mai bune preparate de acest gen din țară. De asemenea, plaja Agigea este o opțiune bună pentru familii, deoarece lărgimea ei va permite copiilor să alerge într-un mediu ce nu este foarte aglomerat.

3.Plaja Tuzla

Situată la 15 km de Tuzla, această superbă plajă găzduiește, printre altele, festivalul Dakini în fiecare an, în luna august. Astfel, puteți asculta muzică electronică sau puteți participa la cursuri de yoga. Deoarece este mărginită de stânci mari cu vegetație luxuriantă, plaja Tuzla ne amintește de golfurile tipice ale Mediteranei. La Tuzla, apa este albastru turcoaz, nisipul fin, o autentică oază în care să vă încărcați bateriile. Pe plajă, veți găsi câteva baruri și cherhanale pe care le veți îndrăgi imediat.

Plaje retrase din România. Locuri mai puțin cunoscute, unde te poți relaxa la Malul Mării Negre
Plaje retrase din România. Locuri mai puțin cunoscute, unde te poți relaxa la Malul Mării Negre

4.Plaja Gura Portiței

Cu siguranță, plaja Gura Portiței este una dintre cele mai frumoase din România. Inițial, un simplu sat de pescari, Gura Portiței este acum o fermecătoare stațiune pe litoralul Mării Negre. Cei care au fost acolo spun că plaja Gura Portiței, cu întinderile ei de nisip fin și apa foarte limpede pe care navighează micile bărci de pescuit, poate fi invidiată chiar de insule tropicale. Prin urmare, iubitorii de locuri romantice, și nu numai ei, în care să se relaxeze total, aceasta plajă este locul perfect în Romania.

5.Plaja Sulina

Plaja Sulina este situată la gura Dunării, cu vedere la Marea Neagră. C o lungime mare, este unul dintre cele mai bune locuri din România pentru a vă relaxa departe de oraș. Acolo, se ajunge foarte ușor. De la Sulina, unde ajungeți cu barca din Tulcea, mergeți pe o potecă șerpuind printre poieni. Nisipul de la marginea mării este alb și curat cu corturi împrăștiate ici și colo, iar apa este foarte curată și la temperatura aerului.

6.Plaja Corbu

Una dintre cele mai populare plaje din România este, fără îndoială, Plaja Corbu, ceea ce nu înseamnă că este o plajă aglomerată. Dacă sunteți fan al vieții marine, apele din jur sunt pline de pești viu colorați. Apele sunt sigure pentru înot, iar plaja este destul de largă, încât copiii să alerge, ca să consume puțină energie. Aici, la Corbu, mai puteți explora ruinele locale.

7.Plaja Vadu

Celor cărora le plac plajele sălbatice, puțin dezvoltate și cât mai naturale, le recomandăm plaja Vadu. Are nisip alb, fin, iar apa atât de albastră, încât veți fi vrăjiți. Plaja este susținută de vegetație frumoasă, iar în apropiere veți întâlni câmpuri de maci. Plaja nu este aproape de un oraș sau stațiune, dar este locul ideal pentru cei care doresc să scape de turismul de masă și să se bucure de natură așa cum este.

8.Plaja Năvodari

La Năvodari, veți descoperi întinderi largi de nisip fin, cu intrări blânde în apă. Plaja oferă destul de multe spații în care puteți găsi puțină intimitate. Este unul dintre locurile preferate de surferi, dar se poate practica și windsurfing.

9.Plaja Perișor

Se află în departamentul Tulcea, acolo unde Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră. Această plajă este complet izolată de restul lumii. Ca să ajungeți acolo, veți lua o ambarcațiune din Tulcea, după care veți da ochii cu o oază de liniște cu nisip fin, apă cristalină, cai sălbatici și tot felul de păsări. Un restaurant vechi de pescar, complet abandonat, mai dă o notă în plus pitorescului loc.