Home » Life & Style » Timp liber » 9 teorii din lume despre moarte. Ce se întâmplă de fapt după ce murim, conform celebrelor ipoteze

9 teorii din lume despre moarte. Ce se întâmplă de fapt după ce murim, conform celebrelor ipoteze

Alexandru Cazacu / 07.07.2022, 10:36
9 teorii din lume despre moarte. Ce se întâmplă de fapt după ce murim, conform celebrelor ipoteze

De cele mai multe ori, oamenii se gândesc la moarte ca la acel moment în care bătăile inimii și respirația se opresc. Oamenii de știință sunt de părere că moartea nu este instantanee și că creierul nostru continuă să „funcționeze” timp de câteva minute după ce murim. De-a lungul veacurilor, mai multe teorii despre moarte au luat naștere. Haideți să vedem ce se întâmplă după ce murim, conform acestor ipoteze.

Ce se întâmplă după ce murim, conform celor mai celebre teorii despre moarte

Ce se întâmplă când murim? Cel mai probabil, toată lumea și-a pus această întrebare. Există mai multe teorii despre moarte și cu privire la ceea ce se întâmplă după ce trecem în neființă. În timp ce unele sunt cunoscute, de altele cu siguranță nu ai auzit. Mulți cercetători au lansat mai multe terorii în ceea ce privește viața de apoi, iar noi vă vom prezenta câteva dintre acestea.

Teoria Budistă

Conform credinței budiste, oamenii se reîncarnează după moarte. Mai exact, budiștii susțin că după ce ai trecut în neființă te poți reîncarna într-un alt om, un animal, un spirit sau chiar într-un zeu.

Teoria Simulării

Printre cele mai celebre teorii despre moarte se numără și Teoria Simulării. Aceasta presupune că viața noastră, Pământul și Universul ar putea fi o simulare (la fel ca un joc pe calculator). Printre cei care cred în această teorie se află și miliardarul american Elon Musk.

Teoria Rastafariană

Fiind monoteiști, rastafarienii sunt de părere că viața este eternă, iar doar persoanele care se feresc de dreptate mor. Tocmai de aceea, în cultura lor nu există o ceremonie formală de înmormântare.

Teorii despre moarte – Teoria Universului Paralel

Această ipoteză a fost explicată în mai multe filme science-fiction și benzi desenate. Conform acestei teorii, după moarte, oamenii se nasc în același univers, însă trăiesc în alt spațiu și timp.

Teorii despre moarte
Teorii din lume despre moarte. Ce se întâmplă după ce murim, conform celebrelor ipoteze

Teoria lui Platon despre viața de apoi

Platon, celebrul filozof din Grecia Antică, spunea că lumea fizică limitează cunoștințele noastre. Potrivit teoriei sale despre viața de apoi, atunci când un om moare, trece de fapt la o viață mult mai împlinită.

Teoria Cosmică

Trebuie să includem și această ipoteză în lista noastră cu teorii despre moarte. Teoria Cosmică presupune că, de fapt, conștiința noastră aparține Universului, nu nouă. Persoanele care cred în această ipoteză susțin că după ce murim, conștiința noastră se întoarce în Cosmos.

Teorii despre moarte – Teoria vieții fără sfârșit

Potrivit acestei teorii, după moarte, oamenii renasc imediat într-o altă viață. Cu toate acestea, nu mai au amintiri din viața precedentă.

Teoria Paranormală

Persoanele care cred în această teorie despre viața de apoi spun că, după moarte, spiritele rămân printre cei vii. Ba chiar mai mult de atât, adepții acestei ipoteze susțin cu tărie faptul că putem comunica cu sufletele celor trecuți în neființă, prin diferite mijloace.

Teoria Faraonilor

Printre cele mai cunoscute teorii despre moarte se numără și cea a faraonilor egipteni. Aceștia credeau că moartea este, de fapt, temporară. Tocmai de aceea, pentru a păstra corpul pentru viața următoare, mumificarea era esențială.