Home » Life & Style » Timp liber » A fost împușcat de 9 ori, dar a supraviețuit. Povestea incredibilă care a făcut înconjurul lumii. Ce s-a ales de Împușcatul

A fost împușcat de 9 ori, dar a supraviețuit. Povestea incredibilă care a făcut înconjurul lumii. Ce s-a ales de Împușcatul

Alexandru Cazacu / 20.09.2021, 10:52
A fost împușcat de 9 ori, dar a supraviețuit. Povestea incredibilă care a făcut înconjurul lumii. Ce s-a ales de Împușcatul

Wenceslao Moguel Herrera este cu siguranță unul dintre cei mai extraordinari bărbați din lume. De ce spunem asta? Ei bine, acesta a reușit să supraviețuiască după ce a fost împușcat de 9 ori. În timpul Revoluției Mexicane din 1915, aflat în fața plutonului de execuție, el a fost împușcat de 8 ori cu pușca și odată cu revolverul. Cu toate că împușcătura din urmă a fost în cap, mexicanul a supraviețuit.

Bărbatul care a fost împușcat de 9 ori și a supraviețuit

Povestea își are rădăcinile în perioada Revoluției Mexicane. Wenceslao a trăit în Halacho, în Peninsula Yucatan și s-a alăturat trupelor rebele pentru a face față forțelor federale. Majoritatea rebelilor erau foarte băieți tineri, încă adolescenți.

Pe 16 martie 1915, mai mulți tineri rebeli și-au pierdut viața, iar cei care au reușit să scape au fost arestați rapid și apoi judecați. Procesul a fost unul foarte scurt și toți rebelii au fost condamnați la moarte. Ei bine, printre aceștia s-a aflat și protagonistul acestei povești, Wenceslao Moguel Herrera.

Wenceslao  a supraviețuit în ziua execuției

La vremea respectivă, pedeapsa cu moartea era aplicată plutonul de execuție. Acesta era format din 9 soldați care trebuiau să tragă simultan focurile de armă, ultimul glonț fiind tras în cap, pentru a se asigura că victima moare. Ei bine, se pare că 18 martie a fost o zi norocoasă pentru Wenceslao. Plutonul de execuție a luat poziția de tragere și au tras.

După aceasta, ofițerul care trebuia să se asigure că victimele și-au dat ultima suflare l-a împușcat în cap pe protagonistul acestei povești. Ei bine, se pare că Wenceslao nu a vrut să moară, iar ultimul glonț i-a intrat în maxilar. Presupunând că au terminat treaba, soldații au dus cadavrele într-o altă regiune și le-au lăsat.

Când tânărul a deschis ochii, a trebuit să iasă dintre trupurile neînsuflețite ale tovarășilor săi, convins că acela era cu adevărat iadul. În ciuda durerilor provocate de răni, bărbatul a reușit să ajungă la casa unei femei. Așadar, aceasta a chemat un medic care i-a acordat lui Wenceslao îngrijiri medicale.

Deși a fost împușcat de 9 ori, Wenceslao a supraviețuit
Wenceslao a fost împușcat de 9 ori și a supraviețuit

După ce a supraviețuit execuției, Wenceslao a mai trăit câteva decenii

Din fericire, gloanțele nu au atins nici un organ vital, iar după cum spuneam, ultimul glonț și-a ratat ținta și i-a intrat în mandibulă, care i-a fost complet distrusă. Ei bine, în lunga perioadă de recuperare, bărbatul a stat ascuns de forțele federale, după care a fugit din satul  unde a fost împușcat și s-a făcut nevăzut.

Spiritul său și-a recăpătat forța în ciuda faptului că avea un chip desfigurat. Însă asta nu l-a împiedicat să-și formeze o familie și lăsând faima și recunoașterea să-l găsească la mijlocul anilor treizeci. Wenceslao și-a spus povestea incredibilă și chiar a avut și martori.

Desfigurat, Wenceslao a mai trăit vreme de câteva decenii. Ba chiar mai mult de atât, el și-a dedicat câțiva ani din viață dând interviuri, în care povestea lumii despre cum a reușit să supraviețuiască celor 9 împușcături. Ei bine, așa am ajuns și la finalul poveștii noastre, deoarece nu se știu multe lucruri despre sfârșitul vieții lui Herrera.