Home » Life & Style » Timp liber » Accidente mortale pe platourile de filmare. Ce tragedii au marcat lumea de la Hollywood

Accidente mortale pe platourile de filmare. Ce tragedii au marcat lumea de la Hollywood

Alexandru Cazacu / 28.10.2021, 11:48
Accidente mortale pe platourile de filmare. Ce tragedii au marcat lumea de la Hollywood

De-a lungul vremii, pe platourile de filmare a unor pelicule au avut loc accidente teribile, care au dus chiar și la moartea unor persoane. Cu siguranță, mulți au auzit de gloanțele reale folosite la filmarea peliculei ”The Crow”, în care juca Brandon, fiul lui Bruce Lee. Acesta este unul dinte exemplele de accidente mortale pe platourile de filmare. Iată câteva astfel de evenimente nefericite care au marcat lumea de la Hollywood.

Accidente mortale pe platourile de filmare

De obicei, la filmări se respectă o serie de măsuri pentru ca actorii și membrii producției să fie în siguranță maximă. Ei bine, atunci când se filmează unele scene periculoase, într-o clipă de neatenție, actorii riscă să se accidenteze sau chiar mai rău. Unul dintre aceste exemple a avut loc în 1982, când dintr-o eroare, mai multe persoane și-au pierdut viața în timp ce se filma pentru ”The Twilight Zone”. Ei bine, noi astăzi îți vom prezenta o serie de accidente mortale pe platourile de filmare care au șocat lumea filmului.

Brandon Lee a murit în timpul filmărilor pentru ”The Crow”

În caz că nu știați asta deja, în timpul filmărilor pentru ”The Crow”, fiul lui Bruce Lee a fost împușcat din greșeală. Mai exact, o scenă cu împușcături a dus la moartea tânărului actor. Cu toate că în mod obișnuit se folosesc gloanțe oarbe, echipajul a folosit unele reale, crezând că nu există niciun pericol. Ei bine, în acea scenă, fiul celebrului actor de arte marțiale a fost împușcat în stomac cu un glonț real. Deși a fost transportat de urgență la spital, Brandon nu a supraviețuit.

Accidente mortale pe platourile de filmare. Ce tragedii au marcat lumea de la Hollywood
Accidente mortale pe platourile de filmare. Tragedii care au marcat lumea de la Hollywood

Roy Kinnear s-a accidentat mortal la filmările peliculei ”The Return of the Musketeers”

Tragedia se întâmpla în 1989, la filmările ”The Return of the Musketeers”. În cadrul filmărilor au avut loc mai multe scene periculoase, inclusiv cu săbii și împușcături. Cu toate acestea, o scenă de călărie a dus la moartea actorului Roy Kinnear. În timpul secvenței cu pricina, actorul britanic a căzut și s-a accidentat foarte grav, iar din cauza complicațiilor, el a murit a doua zi într-un spital. Ei bine, fiind atât de marcat de nefericita întâmplare, regizorul filmului, Richard Lester, nu a mai făcut niciodată un alt film, potrivit clickpentrufemei.ro.

Accident aviatic în timpul filmărilor

În vara anului 1982, în timpul producției peliculei ”The Twilight Zone: The Movie” a avut loc un accident aviatic care avea să șocheze lumea filmului de la Hollywood. Mai exact, în timpul filmărilor, un elicopter s-a prăbușit și a ucis trei persoane la sol, iar șapte pasageri din elicopter au fost răniți. Printre cei decedați se afla actorul Vic Morrow și doi copii actori.

Jon-Erik Hexum s-a împușcat în cap

Jon-Erik Hexum urca spre culmile succesului când a fost ales să joace rolului lui Mac Harper, un agent CIA, în serialul ”Cover Up”. Ei bine, în timpul filmărilor, actorul se juca cu un pistol cu gloanțe oarbe și s-a împușcat din greșeală în cap. Deși pistolul era de recuzită, șocul a fost atât de puternic încât i-a împins lui Hexum o bucată din craniu în creier, fapt pentru care actorul a intrat în comă. După o săptămână, Jon-Erik Hexum a fost deconectat de la aparate.