Home » Life & Style » Timp liber » Bărbatul care a trăit 82 de ani și nu a văzut nicio femeie în viața lui. Unde a trăit de fapt

Bărbatul care a trăit 82 de ani și nu a văzut nicio femeie în viața lui. Unde a trăit de fapt

Alexandru Cazacu / 28.07.2021, 09:43
Bărbatul care a trăit 82 de ani și nu a văzut nicio femeie în viața lui. Unde a trăit de fapt

De la apariția oamenilor pe Pământ, specia umană a fost împărțită în două sexe: bărbați și femei. Cu toate acestea, a existat un bărbat care a trăit nu mai puțin de 82 de ani într-o țară civilizată, însă nu a văzut niciodată o reprezentantă a sexului frumos. Unde a trăit acesta și cum s-a putut întâmpla acest lucru, veți afla în continuarea acestui articol.

Bărbatul care a trăit 82 de ani și nu a văzut nicio femeie în viața lui

Mai exact, este vorba despre Mihailo Tolotos, un bărbat grec care a decedat în 1938, la vârsta de 82 de ani. Ei bine, se pare că în cei peste 80 de ani de viață, acesta nu a văzut o femeie. Cu alte cuvinte, nici nu știa cum arată o reprezentantă a sexului frumos. Cum s-a putut întâmpla acest lucru?

În 1856, la doar patru ore de când s-a născut Mihailo Tolotos a fost abandonat pe treptele unei mănăstiri de pe Muntele Athos. Așadar, după ce l-au găsit, călugării l-au botezat și l-au adoptat. Cum era și de așteptat, el a fost crescut cu învățăturile ortodoxe și nu a părăsit niciodată mănăstirea în cei 82 de ani de viață.

Este cunoscut faptul că femeile nu au voie pe Muntele Athos, așadar nu a fost prea greu ca bărbatul să nu vadă niciodată o femeie. Avatonul este legea care le interzice femeilor să urce pe muntele sfânt, astfel zona a rămas una sihastrică și monahală. Potrivit legendei, călugărul Michael Tolotos a dat dovadă de o credință și o pietate ieșită din comun. Ba chiar mai mult de atât, el nu și-a dorit niciodată să știe cum arată o femeie și s-a bucurat de viața pe care a dus-o pe Muntele Athos.

Călugărul de pe muntele Athos care nu a văzut niciodată o femeie
Călugărul de pe muntele Athos care nu a văzut niciodată o femeie

Interdicția femeilor pe Muntele Athos

După cum spuneam reprezentantele sexului frumos nu au voie să urce pe Muntele Athos. Se pare că decizia de a interzice acest lucru a fost luată în secolul al XI-lea, după ce unii călugări mai tineri au fost seduși de niște femei care s-au dat drept ciobani pentru a intra în contact cu aceștia, corupându-i. Ba chiar mai mult de atât, nici măcar femelele din rândul animalelor nu au voie aici.

Cei care au hotărât interdicția au fost călugării care au ajutat la ridicarea mănăstirilor de pe muntele Athos. Preoții spun că marii duhovnici din Athos s-au făcut părinți și sprijin ai creștinilor din lume, prin cărți și prin conferințe, prin spovedanie și povățuire. Pentru a ajunge mari duhovnici, s-au folosit de liniștea și ”Avatonul” Sfântului Munte, potrivit crestinortodox.ro.

După cum vă spuneam și mai sus, ”Avatonul” este legea care le interzice femeilor să urce pe muntele Athos. Mai exact, ”Avaton” înseamnă „neumblat”, iar prin acest cuvânt se face referire la interdicția femeilor de ”a umbla” pe pământul Sfântului Munte Athos. Datorită Avatonului zona a rămas una sihastrică și monahală, departe de poftele lumii păgâne. Mai există câteva mănăstiri ortodoxe în lume care au această regulă. Acestea sunt Mânăstirea Frasinei (România), Mânăstirea Sfântul Visarion – Dosikou (Grecia) și Mânăstirea Sfântul Sava cel Sfințit din Israel.