Home » Life & Style » Timp liber » Cadouri Crăciun. 10 idei și recomandări pentru a-i face persoanei iubite cel mai frumos dar 

Cadouri Crăciun. 10 idei și recomandări pentru a-i face persoanei iubite cel mai frumos dar 

Ileana Mladinoiu / 11.12.2021, 12:07
Cadouri Crăciun. 10 idei și recomandări pentru a-i face persoanei iubite cel mai frumos dar 

Cui nu-i place să observe cum strălucesc ochii persoanei iubite atunci când deschide cadoul de Crăciun. Sentimentul este special. Fie că vorbim despre mamă, tată, bunică, iubită, Crăciunul este o ocazie extraordinară de a le produce cea mai mare bucurie.

Cadouri de Crăciun

„În principiu, darurile nostre sunt mărturii ale iubirii”, notează psihanalistul Samuel Lepastier, „o hrană afectivă care își găsește prototipul în darul hranei de la mamă la copil”. Conform fiecărui limbaj al iubirii, cadoul de succes satisface nevoia interioară a destinatarului.

De cele mai multe ori, găsirea cadourilor de Crăciun pentru familie și prieteni este o sarcină relativ ușoară. Știi cam ce le-ar face plăcere. Dacă persoanele mai organizate au găsit deja idei de cadouri, rămân cei care nu prea știu de unde să pornească.

Recomandări pentru a-i face persoanei iubite cel mai frumos dar

Primul lucru la care ar trebui să te gândești este că darurile nu vorbesc despre tine, de gusturile tale. Ele vorbesc despre alții, conform unui limbaj special al iubirii împărtășite.

Dacă vrei ca totul să-ți iasă ca la carte, ține seama de recomandările de mai jos.

1. Organizează-te pe tot parcursul anului

Cel mai bine este să vă notați pe tot parcursul anului ce ar bucura mult persoana iubită, evitând stresul de ultimă oră.

2. Oferă cadouri diversificate

Întocmește o listă lungă, adunând la un loc dorințele originale, clasice ale ființei iubite. Poți schița apoi 2-3 idei pentru fiecare persoană. De exemplu, mama ta este pasionată de cafea, tatăl tău de dulciuri, bunica ta își dorește un obiect care să-i amintească de tinerețe. Iubita/iubitul adoră călătoriile, notează totul. Nimic nu te împiedică să ieși din listă sau, pur și simplu, să te inspiri din ea.

3. Gândește-te la cadouri utile

Darul pe care îl faci trebuie să fie o îmbinare a tradiționalului cu elementul surpriză. Un coș cu bunătăți tradiționale de Crăciun este potrivit întotdeauna.

4. Forma cadoului/ambalajul

Ambalajul are o importanță deosebită, mai ales dacă este vorba despre cineva foarte drag. Culorile alese să fie: albul, roșul, argintiul, de ce nu albastrul. Dacă ambalajul nu e ales cum trebuie, poate strica toată frumusețea cadoului. Nu uita de panglica care îl decorează.

Idei de cadouri de Crăciun pentru persoana iubită
Idei de cadouri de Crăciun pentru persoana iubită

10 idei de cadouri de Crăciun pentru persoana iubită

1. Buchetul festiv de flori 

Poți opta pentru un buchet de flori accesorizat cu decorațiuni: globulețe, brăduți, steluțe, conuri de brad sau chiar cu accesorii potrivite anotimpului rece, cum ar fi scorțișoara, fulgii, feliile de portocale etc.

2. Dulciurile 

Simțurile oricui pot fi trezite la vederea unei tablete de ciocolată, a unei cutii cu bomboane rafinate sau cu biscuiți făcuți în casă al cărei capac poate fi personalizat după preferințe. Și un cozonac se recomandă a fi dăruit, mai ales dacă e frământat cu dragoste la tine acasă.

3. Accesoriile

O broșă din perle fantezie, cercei de argint sau de chihlimbar, bijuterii handmande pentru ea, ac de cravată, ceas pentru el etc.

4. Obiectele din piele 

Articolele din piele fac parte din categoria cadourilor durabile, utile, chiar dacă sunt clasice. Printre ele, se regăsesc curelele, gențile, portofelele.

5. Decorațiunile

Tablourile, ceasurile de perete, sfeșnicile, statuetele care pot fi completate cu o felicitare și o sticlă de șampanie, ambalate în cutii de lemn, de exemplu, pot bucura persoana iubită.

6. Lumânările parfumate

Reprezintă o idee romantică de cadou pentru momente de relaxare în doi.

7. Băuturile fine 

Includem aici și o cafea bună, un vin natural sau o pălincă. Pe lângă ele, o cană cu decorațiuni festive va completa cu succes darul.

8. Antichitățile 

Rămân obiecte nemuritoare, cum ar fi o busolă, o hartă veche a lumii, un glob, un jurnal cusut manual.

9. Cărțile

Cunoașteți pasiunea pentru istorie, muzică sau știință a persoanei iubite. Testați dinainte ce ar mai dori să aibă pe rafturile bibliotecii sale.

10. Voucherul de călătorie 

A fost lăsat special la urmă, deoarece poate fi o surpriză specială.

Ileana Mlădinoiu