Home » Când, unde, cum » La ce e bine să te uiți când alegi bradul de Crăciun. Trucul care te ajută să faci alegerea perfectă

La ce e bine să te uiți când alegi bradul de Crăciun. Trucul care te ajută să faci alegerea perfectă

Alexandru Cazacu / 03.12.2021, 13:27
La ce e bine să te uiți când alegi bradul de Crăciun. Trucul care te ajută să faci alegerea perfectă

Iată că nu mai este mult timp până la Crăciun, iar unii dintre români au început deja să își împodobească pomul. Potrivit tradiției din țara noastră, bradul se împodobește în seara de Ajun. Cu toate acestea, brazii au apărut deja prin piețe, iar pe unii dintre aceștia Moșul îi poate găsi ofiliți. Așadar, noi îți vom spune cum să alegi bradul de Crăciun. Iată ce trebuie să ai în vedere pentru a face alegerea perfectă.

Cum alegi bradul de Crăciun. La ce trebuie să fii atent

După cum spuneam, prin piețe deja au apărut brazii naturali, aceștia fiind tăiați de ceva timp. În acest context, unii dintre ei ar putea să se ofilească mai rapid. În continuarea acestui articol, vei afla câteva trucuri utile pentru alegerea bradului de Crăciun. Dacă ai în vedere toate aceste lucruri, el va menține frumos pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pentru a te asigura că vei avea un brad frumos în acest an, atunci când îl alegi este recomandat să miroși ramurile. Dacă acestea un miros proaspăt și puternic de brad, asta înseamnă că acesta a fost tăiat recent.

Acele bradului îți pot arăta când acesta a fost tăiat

De asemenea, poți să verifici și prospețimea acelor de brad. În cazul în care bradul este tăiat de mai mult timp, acele se vor desprinde de pe ramuri foarte ușor, deoarece el și-a pierdut seva între timp.

Totodată, dacă decizi să alegi un brad natural de Crăciun, prinde-l de trunchi și scutură-l puțin. Dacă a trecut mult de când a fost tăiat, acesta va fi aproape ofilit, iar multe dintre acele bradului vor pica. Așadar, nu este indicat să îl cumperi, deoarece atunci când îl vei împodobi, toate acele se vor scutura pe covor.

O altă metodă de a verifica prospețimea bradului are legătură tot cu acele acestuia. Mai exact, dacă acul de brad se rupe și pocnește atunci când încerci să îl îndoi, înseamnă că bradul este deja ofilit. Pe de altă parte, dacă acul este elastic și revine la forma inițială după ce a fost îndoit, înseamnă că bradul este proaspăt tăiat și va mai rezista o perioadă de timp, împodobit în casă.

La ce e bine să te uiți când alegi bradul de Crăciun
La ce să fii atent atunci când alegi bradul de Crăciun

Când se împodobește bradul de Crăciun

Fără doar și poate, împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai îndrăgite tradiții, fiind totodată o ocazie deosebită de a petrece timp alături de familie și cei dragi. Deși această tradiție nu este originară din țara noastră, mulți românii consideră că împodobitul bradului este unul dintre cele mai frumoase momente din perioada Crăciunului.

După cum spuneam și la începutul articolului, tradiția spune că bradul se împodobește pe 24 noiembrie, în seara de Ajun. Cu toate acestea, mulți aleg să îl împodobească mai devreme, pentru ca bradul să poată di admirat pentru o perioadă mai lungă de timp. Tot potrivit tradiției din țara noastră, bradul se ține împodobit până în Ajun de Bobotează, însă mulți dintre noi îl păstrăm și după această dată.