Home » Life & Style » Timp liber » Când este cel mai bine să mergi în Dubai. Perioada ideală pentru a face călătoria

Când este cel mai bine să mergi în Dubai. Perioada ideală pentru a face călătoria

Manolică Anca / 22.07.2022, 11:05
Când este cel mai bine să mergi în Dubai. Perioada ideală pentru a face călătoria

Pentru mulți, Dubaiul aduce în minte zgârie-nori impunători, nisipuri aurii și tot ceea ce înseamnă lux. Acesta este un oraș care îmbină perfect vechiul și noul, farmecul și tradiția. Fiind unul dintre cele mai cunoscute orașe din lume, ar trebui să ajungi și tu măcar o dată aici. Iată când este cel mai bine să mergi în Dubai.

Când este cel mai bine să mergi în vacanță în Dubai

Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, fiind capitala emiratului Dubai, unul dintre cele șapte care alcătuiesc țara. Restul sunt Abu Dhabi, Ajman, Ras Al Khaimah, Sharjah, Fujairah și Umm Al Quwain.

Fiind un oraș deșertic, nu există prea multe variații de-a lungul lunilor în ceea ce privește vremea. Se poate spune că Dubai are doar două anotimpuri – cald și mai cald. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Dubaiul este între noiembrie și aprilie, deoarece temperaturile sunt plăcute, iar în aer se simte un zumzet, cu o serie de evenimente și activități.

În timpul așa-numitelor luni de iarnă, vremea din Dubai are un cer senin și albastru, perfect pentru a merge la plajă și pentru a explora vechiul Dubai, a te plimba pe străduțele din Al Bastakiya și, în general, a descoperi împrejurimile. Însă, deși în Dubai nu plouă prea mult, umiditatea de aici poate fi destul de ridicată.

Temperatura apei se situează pe tot parcursul anului între 21 și 32 de grade, ceea ce înseamnă că te poți scălda în apele Golfului Persic 365 de zile pe an. Cât despre razele ultraviolete, este important să știi că în lunile de vară soarele strălucește în medie 10-11 ore pe zi, iar în restul timpului, doar 8 ore.

Când este sezonul turistic de vârf din Dubai

Sezonul de vârf al Dubaiului este din noiembrie până în aprilie. Acesta este momentul în care temperaturile sunt cele mai plăcute, dar trebuie să te aștepți la costuri mai mari pentru cazare și, ca urmare, la un număr mai mare de persoane la principalele atracții ale orașului. Sezonul de vârf este însă cel mai bun pentru iubitorii de plajă și pentru oricine dorește să profite la maximum de activitățile în aer liber din Dubai, de la safari în deșert la explorarea cursurilor de apă din Dubai Creek.

Vacanță în Dubai
Vacanță în Dubai

Dubaiul primește mai puțini turiști între lunile iunie și august, din cauza temperaturilor caniculare care pot depăși 40°C. Cu toate acestea, cu aer condiționat în hoteluri, mall-uri și restaurante, există încă o mulțime de lucruri de care te poți bucura dacă nu vrei neapărat să faci plajă.

Noiembrie – februarie, iarna în Dubai

Primăvara este perfectă pentru cei care doresc să se bucure de activități în aer liber în oraș și în împrejurimi. Temperaturile calde garantează o experiență plăcută în parcurile tematice din Dubai, axate pe familie, precum IMG Worlds of Adventure sau Dubai Parks and Resorts.

Martie – mai, primăvara în Dubai

Temperaturile plăcute ale mării și numărul mare de ore de soare fac ca lunile dintre martie și mai să fie cele mai asemănătoare cu primăvara așa cum o știm. Deși nu vei vedea flori și copaci înfloriți, deoarece orașul se află la marginea deșertului, poți lua parte la activități în aer liber. În această perioadă a anului, zilele încep să devină mai călduroase și să dureze mai mult, în timp ce temperaturile nocturne scad.

Iunie – august, vara în Dubai

În timpul lunilor de vară, ziua are în medie de 10-12 ore de lumină naturală, air temperaturile sunt extrem de ridicate.

Septembrie – octombrie, toamna în Dubai

Ca și primăvara, te poți aștepta la vreme caldă și zile însorite. Există încă o medie de aproximativ 10 ore de lumină naturală de care te poți bucura în aceste luni, iar temperaturile mării sunt și ele plăcute, așa că o zi la plajă cu siguranță nu este exclusă.