Home » Life & Style » Timp liber » Care sunt cele mai inedite și ciudate lucruri pe care le colecționează oamenii

Care sunt cele mai inedite și ciudate lucruri pe care le colecționează oamenii

Alexandru Cazacu / 31.05.2021, 08:49
Care sunt cele mai inedite și ciudate lucruri pe care le colecționează oamenii

Cu siguranță mulți dintre noi am auzit de faimoasele colecții de artă, monede, cărți sau timbre. Cu toate acestea, există și oameni care strâng lucruri mai puțin obișnuite. Mai departe vei afla care sunt cele mai ciudate colecții și cele mai inedite lucruri pe care unii oameni le colecționează.

Cele mai inedite și ciudate lucruri pe care unii oameni le colecționează

După cum vă spuneam, în lume există și oameni care adună o serie de lucruri care nu se încadrează în tiparele convenționale. Deși majoritatea colecțiilor sunt alcătuite din timbre, cărţi monede obiecte de artă, etc., unele persoane au interese mai puțin obișnuite. Iată care sunt cele mai ciudate colecții din lume.

Capace de toaletă

Poate părea incredibil acest lucru, însă un american are o colecție impresionantă de capace de toaletă cu motive artistice. Mai exact, este vorba despre texanul Barney Smith.  Atunci când bărbatul găsea câte un capac de toaleta îl lua și încerca să-i dea viață. În trei decenii de activitate, americanul a creat nu mai puțin de 700 de astfel de opere de artă.

Cele mai ciudate colecții – Mâncarea arsă

Cu siguranță majoritatea oamenilor aruncă mâncarea arsă. Ei bine, acest lucru nu este valabil și în cazul unor persoane. Se pare că există o colecţie de mâncare arsă, care a devenit de fapt un adevărat muzeu, înființat spre sfârşitul anilor ’80. Primul exponat fiind rămășițele dintr-un ibric de cidru de mere uitat pe foc în timpul unei conversaţii telefonice. Din impresionanta colecție mai mai fac parte și cartofi care ar fi trebuit să fie prăjiţi dar s-au ars, felii de pâine uitate în prăjitor și bucăţi de pizza sau alte alimente.

Cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le colecționează
Care sunt cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le colecționează

Cele mai ciudate colecții – Scame din buric

Sunt și oameni care colecționează scamele din buric? Da, există și astfel de colecționari. Ba chiar mai mult de atât, Graham Barker a intrat în cartea recordurilor datorită pasiunii sale mai puțin obișnuită.

”Pe 17 ianuarie 1984 eram într-un hotel din Brisbane şi nu aveam ce face. Noaptea era călduroasă, dar totuşi furtunoasă, afară era prea multă umezeală, înăuntru era prea cald şi nu aveam nicio ocupaţie. Atunci mi-a atras atenţia buricul meu, care avea… scame. Le-am „cules” şi am început să mă gândesc la acest aspect. Eram curios cam câte scame în buric poate „produce” un om, poate suficiente cât să-şi facă o pernuţă? Singura modalitate prin care puteam afla era să încep să le colectez. Prima scamă am stocat-o în cutiuţa unui film foto, iar de atunci a început istoria colecţiei”, spunea Graham.

Colecție de nisip

Printre cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le colecționează se află și nisipul. Ba chiar există un site, dar și un muzeu al colectionarilor de nisip. Bineînțeles, această pasiune a luat naștere tot în Statele Unite ale Americii. Se pare că cetățenii americani au atât o imaginație foarte bogată, dar și foarte mult timp liber. Dar cum gusturile nu se discută, îi vom lăsa în continuare să aprecieze și să se bucure de frumusețea nisipului.