Home » Când, unde, cum » Merită sau nu să îți petreci vacanța în Aruba. Cât costă un drum până acolo și la ce prețuri găsești cazare

Merită sau nu să îți petreci vacanța în Aruba. Cât costă un drum până acolo și la ce prețuri găsești cazare

Manolică Anca / 27.05.2021, 18:01
Merită sau nu să îți petreci vacanța în Aruba. Cât costă un drum până acolo și la ce prețuri găsești cazare

În ultimii ani, românii optează tot mai mult pentru destinaţiile exotice pentru a-şi petrece o binemeritată vacanţa. Cererea pentru astfel de locuri de la an la an tot mai mare, iar Aruba a devenit una dintre destinaţiile preferate de români. Totuși, cerită sau nu să îți petreci vacanța în Aruba? Iată care sunt costurile unei astfel de vacanțe.

Merită sau nu să îți petreci vacanța în Aruba

Ce poate fi mai frumos decât o săptămână de iarnă petrecută pe plajele însorite ale Caraibelor? Dacă ești în căutarea unei destinații exotice de vacanță, atunci Aruba ar putea fi o alegere foarte inspirată. Situată în Marea Caraibelor, Aruba face parte din Regatul Țărilor de Jos și este „rețeta” perfectă a unui adevărat paradis tropical.

Plajele cu nisip fin, alb și strălucitor, apele cristaline de un turquoise năucitor, peștișorii colorați peisajele spectaculoase și case pastelate tipic olandeze îți vor da senzația că vizitezi o variantă tropicală a Amsterdamului. Temperatura medie anuală în Aruba este de 28 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că o destinație perfectă de luat în calcul în orice anotimp. În această zonă plouă puțin și este ferită de uragane.

Fie că preferi să petreci mai tot timpul la plajă pe sezong, să mergi des la shopping sau ești pasionat foarte tare de sporturile nautice și aventură, Aruba e genul de insulă care are de toate pentru toți. Dacă încă nu ești convins dacă merită sau nu să îți petreci vacanța în Aruba, hai să vedem cam cât ar costa, în mare, o săptămână de vacanţă în acest paradis.

Aruba este o destinație pentru toate gusturile
Aruba este o destinație pentru toate gusturile

Cât costă un drum până acolo și la ce prețuri găsești cazare

9.380 de kilometri despart România de una dintre cele mai mari frumuseți din Marea Caraibelor, Aruba. Insula care se întinde pe o suprafață de numai 193 de kilometri pătraţi şi care are doar 116 mii de locuitori abundă de turişti dornici de a petrece câteva zile în paradisul cu nisip fin, privelişti superbe şi apa curată ca lacrima.

Dacă până acum câţiva ani, fără 3.000 de euro de personă era imposibil să îţi faci o vacanţă de vis în Aruba, acum poţi merge o săptămână în acest loc cu jumătate din sumă. Majoritatea agenţiilor de turism din România au inclus în ofertele lor vacanțe spre Aruba, iar preţurile pentru o săptămână pornesc de la 1500 de euro de persoană. În aceşti bani se includ biletul de avion dus-întors, cazarea la hoteluri de 4 sau 5 stele, taxele de aeroport şi transferul de la aeroport la hotel şi înapoi.

Suplimentar, turiştii trebuie să mai scoată bani din buzunar pentru asigurarea medicală, bagajul de cală şi taxa de oraş, care costă în jur de un euro pentru fiecare zi petrecută în paradis. Acesta este un pachet standard, însă cei care doresc să se bucure și de alte oportunități, pot opta pentru un tip de vacanţă mai exclusivist. Pentru o săptămână de vacanţă într-un resort de lux, românii pot plăti şi 5.000 de euro de persoană, în funcţie de tipul de apartment sau de facilităţile oferite de complexul.

Merită sau nu să îți petreci vacanța în Aruba
Merită sau nu să îți petreci vacanța în Aruba

Dacă alegi să îți organizezi singur sejurul de vis, este important să știi că biletul este destul de scump. Acesta costă în jur de 1000 de euro, cu 100-200 de euro mai mult sau mai puțin în funcție fiecare companie aeriană. Prețurile la cazare diferă și ele în funcție de condiții. Poți găsi hoteluri la care numai o noapte de cazare costă 1.000 de euro sau poți alege o pensiune drăguță unde ofertele de cazare pot nici să nu depășească 100 de euro pe noapte.

Și cum statul la plajă este cea mai puțin costisitoare activitate, iată care sunt cele mai frumoase plaje din Aruba:

  • Palm Beach
  • Eagle Beach
  • Andicuri Beach din Arikok National Park
  • Baby Beach
  • Druif Beach
  • Dos Playa în Arikok National Park
  • Arashi Beach
  • Malmok Beach