Home » Life & Style » Când să mergi în Republica Dominicană – cele mai bune luni din an pentru o vacanță de vis

Când să mergi în Republica Dominicană – cele mai bune luni din an pentru o vacanță de vis

Manolică Anca / 16.02.2021, 16:38

Visezi de prea mult timp la o vacanță exotică și a venit momentul să alegi locul în care să mergi? Republica Dominicană ar putea fi o alegere perfectă. Un paradis tropical, cu plaje impresionante, cu nisip alb și cu cei mai înalți munți din Caraibe, care vor face din vacanța ta una de vis. Iată când ar trebui să mergi în Republica Dominicană și tot ce trebuie să știi pentru a organiza o vacanță de neuitat în paradis.

Când să mergi în Republica Dominicană

Republica Dominicană este o insulă de dimensiuni considerabile aflată în Arhipeleagul Antilelor Mari. Este considerată una dintre cele mai frumoase locații turistice din lume, grație priveliștilor deosebite pe care coastele sale cu relief muntos le oferă. Clima din această regiună este una tropicală, ceea ce înseamnă că vremea este una constantă, cu temperaturi medii situate între 25-și 28°C. Așadar, dacă te întrebi când să mergi în Republica Dominicană, răspunsul este: pe tot parcursul anului.

Când să mergi în Republica Dominicană

Dacă ai de gând să organizezi o vacanță în partea de nord a Republicii Dominicane, trebuie să știi că perioada cu cea mai mare probabilitate de apariție a precipitațiilor și a umezelii este intre lunile octombrie și aprilie. În schimb, dacă vei alege partea de sud a Republicii, trebuie să știi că cele mai umede luni din an sunt din mai până în noiembrie.

Cu toate acestea, poți avea norocul să ai parte de condiții de vreme excelentă în orice lună, având în vedere că Republica Dominicană se bucură de vară non-stop. Însă, dacă vrei să fii sigur că nu vei avea parte de precipitații în sejurul tău, între lunile noiembrie și aprilie este perioada ideală când să mergi în Republica Dominicană. De asemenea, ceea ce mai este important de știut este faptul că perioada cea mai aglomerată este cea cuprinsă între lunile decembrie și aprilie. Atunci, numărul turiștilor crește considerabil și datorită faptului că se organizează numeroase festivaluri și evenimente culturale deosebite, specifice acelor locuri.

De ce documente ai nevoie pentru călătoria în Republica Dominicană

Dacă vrei să vizitezi teritoriul dominican, pentru mai puțin de 3 luni, nu trebuie să obții o viză în prealabil. În schimb, trebuie să ai un card special, turistic, care se obține cu ușurință de la Consulatul Dominican sau din aeroport. Acesta costă aproximativ 10 USD de persoană și se poate utiliza timp de 30 zile.

Când să mergi în Republica Dominicană
Când să mergi în Republica Dominicană

Cât despre documente, iată ce trebuie să deții pentru a intra fără probleme pe teritoriul Republicii Dominicane:

  • Un pașaport valabil vreme de minimum 180 zile de la data intrării pe teritoriul acestei țări;
  • Biletul de avion de întoarcere în România, achiziționat în avans;
  • Dovada plătții anticipate a serviciilor turistice de care urmează să beneficiezi pe teritoriul acestei țări în timpul vacanței;
  • Asigurare medicală valabilă pe tot parcursul călătoriei pe teritoriul dominican.

Așadar, ai toate motivele să organizezi o vacanță de neuitat în Republica Dominicană în orice perioadă a anului. Marii Caraibelor cu ale sale lagune turquiose, frumusețea plajelor cu nisip de culoare albă, localnici primitori, mâncarea tradițională absolut delicioasă, toate se vor împleti într-o vacanță exotică de vis, pe care, cu siguranță, îți vei dori să o repeți.