Home » Știri » Castelul lui Dracula îți poate fi ”casă” de Halloween, dacă te pricepi la spus povești

Castelul lui Dracula îți poate fi ”casă” de Halloween, dacă te pricepi la spus povești

George Stanciu / 18.10.2016, 10:46
Castelul lui Dracula îți poate fi ”casă” de Halloween, dacă te pricepi la spus povești

Dacă vrei să faci ceva cu adevărat de speriat de Halloween, atunci trebuie să te cazezi la Castelul lui Dracula în noaptea de 31 octombrie.

Airbnb are în plan să aducă musafiri în casa lui Dracula, așa cum este cunoscut de mulți, mai ales de străini, castelul Bran. Compania nu vrea să facă asta într-un mod clasic, oferind posibilitatea de închiriere contra-cost, ci propunând celor interesați o competiție.

Doi câștigători ai competiției vor avea oportunitatea să petreacă Halloween-ul în fortăreața medievală impunătoare, amplasată în Munții Carpați. Dacă vă întrebați de ce castelul lui Dracula este castelul Bran, trebuie să-l citiți pe Bram Stoker.

Acesta este autorul celebrei opere clasice din secolul al 19-lea, despre vampirul însetat de sânge, și majoritatea teoriilor vorbesc despre faptul că acesta și-a bazat scrierile pe castelul Bran pentru a-i crea casa lui Dracula. Ce este și mai interesant este că Stoker nu a vizitat niciodată România, ci doar a citit despre monumentul medieval.

Cei doi oaspeți for fi găzduiți de Dacre Stoker, strănepotul celebrului autor, despre care Airbnb spune că este un ”expert respectat în domeniul vampirilor și un susținător pasionat al operei stră-unchiului său.

Competiția Airbnb se desfășoară la nivel global; cei ce vor să participe trebuie să scrie o scurtă povestioară despre ce i-ar spune contelui Dracula dacă s-ar întâlni față în față.

Câștigătorii competiției organizate de Airbnb vor fi invitați să recreeze povestea lui Jonathan Harker, protagonistul poveștii lui Stoker, și vor ajunge la castelul lui Dracula cu o trăsură, apoi vor lua cina și vor dormi în sicrie căptușite cu catifea.

Contele lui Stoker se bazează parțial pe domnitorul secolului al 15-lea, Vlad Țepeș, cunoscut și ca Vlad Dracul. Porecla de Țepeș vine de la modul în care domnitorul îi tortura pe nelegiuitori, trăgându-i în țeapă. Deși Vlad Țepeș nu a stat niciodată la Bran, sunt istorici ce cred că a fost întemnițat aici o scurtă perioadă de timp.

Sursă imagine: www.bran-castle.com