Home » Life & Style » Timp liber » Câştigătorii finalelor Românii Au Talent, din 2011 până în prezent. Cine sunt și ce meserii au

Câştigătorii finalelor Românii Au Talent, din 2011 până în prezent. Cine sunt și ce meserii au

Manolică Anca / 28.05.2022, 10:37
Câştigătorii finalelor Românii Au Talent, din 2011 până în prezent. Cine sunt și ce meserii au

Românii Au Talent a debutat la postul de televiziune Pro TV în februarie 2011. De-a lungul timpului, am putut vedea sute de concurenți care au venit să își arate talentul, în încercarea de a cuceri jurații și publicului și de a-și asigura un loc în marea finală. Facem o trecere în revistă a tuturor câștigătorilor finalelor Românii Au Talent, din 2011 până în prezent.

Românii Au Talent, un show de succes chiar și după 11 ani

Românii au talent este unul dintre cele mai urmărite show-uri TV din România. Proiectul este o franciză Got Talent, program de televiziune de tip concurs reality television, creat de compania britanică Simco Limited. Formatul a fost un real succes de-a lungul anilor, înregistrând audiențe colosale în toate țările în care este difuzat.

Nici premiul nu este deloc de neglijat, pentru că, în fiecare sezon, marele câștigător pleacă acasă cu 120.000 de euro. Acesta a făcut ca, an de an, să atragă din ce în ce mai mulți concurenți, fiecare dintre ei dornic de a-și arăta talentul unei țări întregi.

Atunci când s-a difuzat pentru prima dată, emisiunea a înregistrat o audiență record. Peste 4 milioane de telespectatori s-au uitat la Românii au talent în același timp. În ceea ce privește show-urile de divertisment din România, niciunul nu a egalat această cifră până acum.

Jurații Românii Au Talent 2022
Jurații Românii Au Talent 2022

Câștigătorii show-ului Românii Au Talent

De-a lungul celor 12 sezoane încheiate, am putut vedea pe micile ecrane tot felul de concurenți. Unii cu un talent nemărginit, alții cu o carismă deosebită, unii cu povești speciale de viață, alții căutând doar puțină atenție, dar toți au reușit să smulgă un zâmbet cât de mic de la jurați.

Ediție de ediție, cei mai buni s-au cernut, ajungând în finală cei doar cei care au meritat cu adevărat. Iată cum arată lista câștigătorilor din cele doisprezece sezoane Românii Au Talent încheiate și cu ce se ocupă în prezent:

  1. Anul 2011 – câștigător a fost hip-hoperul Adrian Țuțu. A impresionat o țară întreagă cu povestea lui dar și cu calitățile sale vocale. După câștigarea marelui premiu, el a investit o mare parte din suma câștigată în carieră, încercând să își construiască o carieră de succes. Din păcate, nu a fost de lungă durată. În prezent el locuiește în orașul său natal, Focșani, și postează melodii pe propriul său canal de YouTube.
  2. Anul 2012 – marele premiu a mers la magicianul Cristian Gog. Cu premiul cel mare, Cristian a investit în cariera sa și a reușit să-și cumpere un apartament. El ia parte în prezent, în calitate de invitat, la anumite evenimente.
  3. Anul 2013 – câștigător a fost dresorul de câini Bruno Iacobeț. Cu marele premiu, Bruno a reușit să-și deschidă o școală de dresaj canin, dar nu a avut succesul așteptat. În prezent îl poți întâlni la diferite concursuri de dresaj canin.
  4. Anul 2014 – Brio Sonores, o trupă de muzică, din Republica Moldova. De atunci, 4 membri au părăsit grupul, plecând în străinătate. În continuare, nu au reușit să se impună decât pe plan local.
  5. Anul 2015 –  Speedcubing, trei tineri care au făcut spectacol din rezolvarea cubului Rubik în timp record. Aceștia au donat o parte din bani societății de speedcubing. În prezent nu prea se mai știu multe despre ei.
  6. Anul 2016 – premiul a revenit unei voci, tinerei Laura Bretan, cu vocea ei de soprană. A mai participat și la Eurovision și America’s Got Talent, însă nu a reușit să câștige.
  7. Anul 2017 – Lorelai Moșneguțu, fetița născută fără mâini și fără femur la ambele picioare. Cu marele premiu a reușit să își cumpere un apartament. A participat la mai multe evenimente.
  8. Anul 2018 – coregraful Emil Rengle, cu un număr de dans. Banii i-a investit în propria carieră de dansator.
  9. Anul 2019 – Ana Maria Pantaze (38 de ani), o croitoreasă din București. După ce a câștigat concursul, Ana Maria a spus că vrea să renunțe la croitorie și să-și dezvolte o carieră muzicală. Din păcate, nu s-a mai auzit nimic de ea.
  10. Anul 2020 – în sezonul zece, marele premiu a fost câștigat de Radu Palaniță, un mecanic auto. După terminarea show-ului, acesta a continuat să își bucure fanii cu vocea lui, cântând o perioadă live într-un restaurant. Mai apoi, timp de câteva luni, el a fost invitat la diferite evenimente de corporații sau evenimente private.
  11. Anul 2021 – Ana Maria Mărgean, o fetiţă ventriloc în vârstă de 11 ani. Se pare că după câștigarea show-ului, aceasta a investit banii într-o căsuță smart, pentru ea și familia sa.
  12. Anul 2o22 – Darius Mabda, un dansator talentat în vârstă de 14 ani.