Home » Life & Style » Timp liber » Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume. Sunt trecuți în Cartea Recordurilor. Cât poate să coste o porție

Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume. Sunt trecuți în Cartea Recordurilor. Cât poate să coste o porție

Alexandru Cazacu / 03.08.2021, 17:39
Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume. Sunt trecuți în Cartea Recordurilor. Cât poate să coste o porție

Poate părea incredibil, însă o porție de cartofi poate fi extrem de scumpă în unele locuri din lume. Se pare că cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume pot fi gustați la New York și au ajuns chiar și în cartea recordurilor. Află mai departe cât costă o astfel de porție de cartofi cu ”aromă lux”.

Cât costă cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume

Mai exact, acești cartofii sunt dintr-un anumit soi și sunt preparați în șampanie și grăsime de gâscă. Ba chiar mai mult de atât, aceștia sunt aromați cu trufe, iar apoi ornați cu aur de 23 de carate. După cum am menționat și mai sus, rețeta a intrat în Cartea Recordurilor, pentru cel mai scump fel de mâncare preparat din cartofi din lume, relatează Reuters.

Preparatul de lux se află în meniul restaurantului Serendipity din New York. Cu toate acestea, aceasta nu este prima realizare a renumitului restaurant, care a mai fost premiat inclusiv pentru cel mai scump milkshake și cel mai scump sandviș de pe planetă. Acest record a fost atins pe data de 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiți. Pentru a o sărbători în mod corespunzător, bucătarii Joe Calderone și Frederick Schoen-Kiewert au început să lucreze și au copt cartofii prăjiți pentru Guinness, potrivit digi24.ro.

Cât costă cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume
Cât costă cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume

Cum se fac cartofii de 200 de dolari

Pentru această rețetă sunt folosiți cartofii Chipperbeck, de cea mai bună calitate. Aceștia sunt mai întâi albiți în șampanie Dom Perignon și Ardenne J. LeBlanc, dați cu oțet francez, apoi gătiți de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franței.

Cu toate acestea, pentru ”Crème de la Crème Pomme Frites”, nu se folosește ketchup banal. Se folosește doar Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră și sare Guérande. Cartofii sunt însoțiți de un sos Mornay făcut din lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră și brânză Gruyere elvețiană. Iar asta nu e tot. Pretențioșii cartofi sunt presărați cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate și serviți pe un platou din cristal Baccarat.

”Trufe, trufe și iar trufe în acești cartofi prăjiți. Așadar, aici avem ulei de trufe, avem trufe negre proaspete, de vară. Sosul Mornay, adică sosul de cașcaval în care vor fi scufundați cartofii, este infuzat cu trufe în o mie și unul de moduri diferite. Trufa este vedeta aici”, spune Frederick Schoen-Kiewert, managerul Serendipity.

”Suntem atât de onorați că am fost recunoscuți de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiți, ”Crème de la Crème Pommes Frites”, și așteptăm cu nerăbdare să creăm rețete și mai piperate în viitor”, a precizat directorul creativ al Serendipity, bucătarul-șef Joe Calderone.

Iar asta nu e tot, celebrul restaurant din New York a acumulat deja zece premii. Printre acestea sunt și cele pentru cele mai scumpe milkshake-uri, sandviș-uri și deserturi. Totodată, restaurantul este renumit pentru ”Frrrozen Hot Chocolate”, un fel de ciocolată caldă cu gheață considerată un fel de mâncare.